![]() |
|
TECHNISAT Technistar SIR černý prvni dojmyTak sem ho vcera letel koupit.Instalace bez problemu sam poznal a nastavil monoblok na 2 druzice a okamzite naladil Skylink jako hlavniho providera coz mne prekvapilo:-) Kvalita obrazu o proti arive 200hd ASI 1000% lepsi obraz je ostry cisty a hlavne bila je bila a ne atomovej vybuch coz mne na arive dost prudilo zatim nemam kartu cekam na NEXT a tak sem testoval kartu od dedka ICE okamzite nabehla a dekodoval prepinani rychle +- 2sec coz je o proti moji kabelovce rychlejsi.Zatim vypada vse ok hlavne usetrim mesicne asi 900kc rozdil Skylink a moje kabelovka coz je cool :))) |
tanabe
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 1 806 |
![]() |
|
re TANABEkonečne niekto kto má rovnaku mašinku, chcem sa spýtať na veľa vecí ohladne menu resp. nastavenie progr ponuky, mne naladilo všetko cca330 stanic a nejde mi uložit ako hl provider Skylink musím si to prepnut v ponuke a potom zoradit programy podla svojej vôle, ak však odídem z menu zase je na lavej strane ponuky "všetky kanály" a nie Skylink...porad |
romikuk
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 78 |
![]() |
|
RE: TECHNISAT Technistar SIR černý prvni dojmyzatim nepomuzu mrknu na to poradne jak dorazi dekodovaci karta:-) pak to nejak vyresime neboj nejak to dame dohromady:-) |
tanabe
![]() |
|
RE: TECHNISAT Technistar SIR černý prvni dojmyps kdyz odchazis z MENU ulozis to? |
tanabe
![]() |
|
re TANABEjasne ked to ale menu ponuka pri niektorých pozíciach to vobec neponuka, toto mi je jasné aj ked som len začiatočník v tomto smere mám satelit asi 10dni :)) |
romikuk
![]() |
|
romikukSIRa neznám, ale mám HD8-SX a TechniStar S1. A divil bych se, že by se menu u SIRa nějak podstatně obměnilo. U mých přístrojů je při vyvolání části menu pro řazení programů v levém "okně" vždy celkový seznam programů a na konkrétního providera se musí přejít ručně přes červené tlačítko. Mě to nijak netrápí, řazení se neprovádí zase tak často. Ale menu mám prošlé celkem podrobně a možnost natrvalo si přednastavit v levém okně nějakého providera jsem nikde neviděl.Ale jak píši. Možná to má "modernější" SIR jinak. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
romikukje to presne ako píše Joscer.1/ netušíme načo chceš mať v ľavom okne usporiadania programov Skylink? Keby sme vedeli, možno nájdeme spôsob. 2/ usporiadanie programov slúži na: A/ výber programov z celkového listu naladených programov do FAV skupín B/ vymzanie programov z celkového listu ktoré nechceš C/ presun a usporiadanie programov vo FAV listoch preto nejaké triedenie na ľavej strane nemá príliš zmysel - môžeš ale filtrovať zobrazené programy podľa providera, družice, HDTV a pod. 3/ Výber naladených programov pri pozeraní máš možnosť A/ 4 skupiny FAV programov (možno v tvojej verzii je to len 3 alebo 5, nepoznám posledný stav) B/ výber podľa providera ale ten je potom zoradený podľa abecedy C/ všetky naladené programy - zase podľa abecedy Prepínanie medzi týmito skupinami je ale obvykle technisaťacky nepohodlné (tlačítka OK-option-šípky výber z menu-OK) Tanabe, tvoja radosť je super, ale TechniSaty fungovali takto vždy takže máš obyčajný technisat štandard, nič výnimočné. Samozrejme nezabudni zaregistrovať na technisat.com aby si získal 3 roky záruky výrobcu + našiel desiatky tipov a vídeí čo všetko sa dá urobiť. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
re joscerdik asi to tak predsa len bude myslel som že sa dá prednastavit len provider, ale nevadí....a ešte jedna otázka na teba je možné ked vzpnem autoaktualizaciu trebárs o 04,00hod. že sa mi svojvolne aktualizuje, potvrdené je vyp a aj napriek tomu sa to aktualizuje v noci, aspon doteraz to robilo dnes som asi 3 krát skusil cez den a nič sa neudialo tak uvidim ráno, dakujem za super rady :))) |
romikuk
![]() |
|
re Dagy2dakujem za info budem sa toho držat a ak by niečo napíšem sem, tento pristroj som si vybral sám a nikto mi neradil, skrátka som spokojný len ma to trochu zaskočilo, ale mám ho len 10 dní a je moj prvý satel pristroj tak sorry za nevedomost |
romikuk
![]() |
|
romikukMám starší přístroje TechniSat jak jsem psal, a tam "Skylink" autoaktualizace samozřejmě není. Takže s ní zkušenosti nemám. Z aktualizací mám zapnuté jen stahování EPG. U OTA a ISIPRO mám jednak nastaveno Vypnuto a ještě v konfiguraci kanálu pro tyto akce mám jeden z údajů nesmyslný, třeba přenastavit z polarizace V na H (nebo z H na V, teď zpaměti nevím, která je funkční). Určitě něco podobného půjde i pro aktualizace Skylink. Ostatně už to tady někdo v nějakém vlákně psal. Ale možná jsem to četl na TVfreakuReagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
romikukvybral si dobre, technisat sa vrátil k pôvodnému plug-and-play systému ktorý vynikajúco roky fungoval u HD8S a HDS2.to vypnutie aktualizácie tak ako píše joscer - vypni skylink aktualizáciu nastavením inej polarizácie TP v menu nastavenie aktualizácie. T.j. tam kde je vyp/zap a čas aktualizácie. Rovnako vrelo doporučujem vypnúť automatickú aktualizáciu SW rovnakým spôsobom. Nenapísal si načo chceš mať v ľavom okne SkyLink. Inak túto funkciu človek použije len pri nastavení programov raz a šlus. Pokiaľ SkyLink nepustí hromadné prelaďovanie alebo nepribudnú hromadne programy ako bolo 1.5.2012 tak naladenie ďalšieho nového kanála je lepšie urobiť funkciou menu-kanalové ladenie-TP |
Dagy2
![]() |
|
joscerOTA bylo údajně už výrobcem ukončeno/omko/, takže jak píšeš mám jenom zapnuté stahování EPG a vrátil jsem se na A3 a je tam twin. ;)O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 733 |
![]() |
|
Skylink Isiproja by som zas chcel nastavit starsi HD8S aby tahal EPG/Isipro zo 23.5E/Skylink tp. Nevadi mi ze to nataha len stanice zo Skylinku ale chcem skratka EPG z 23.5E.Na aky tp-frekvenciu,parametre su sIR a tieto novsie nastavene prosim? Dik! K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
krikriISIPRO a EPG sú dve rôzne veci.EPG/SFI - je v Technisate riešené tak, že A/ používa svoj EPG kanál na 19.2E 12604 kde je rozšírené EPG pre nemecké stanice. Toto je prístupné pre nemecké verzie prístrojov, t.j. bez "X" u starších verzií B/ programy, ktoré nenájde na tomto SFI/EPG kanále láduje priamo zo streamu každého programu tak ako všetky ostatné SAT prístroje. "X" verzie majú len B/ položku ISIPRO - je služba TechniSatu ktorá láduje zoznam kanálov, ktoré bežia na družiciach 13E a 19.2E. To poznáš z tvojho HD8+. U FastScan je táto funkcia vlastne implementovaná a rozšírená o družicu 23.5E. Dobrá otázka je z ktorého TP to tam SIR žere, resp. je možné, že berie vlastne niečo ako blindscan 23.5E s tým, že ukladá programy podľa poskytovateľa. |
Dagy2
![]() |
|
re Dagy2dakujem za radyvypol som autoaktualizaciu softu aj zmenil polarizácu takže teraz snad bude všetko OK keby niečo ozvem sa a dakujem ešte raz za maxi rady, som rád lebo ja som absolut amater |
romikuk
![]() |
|
romikukno tak vraj fast scan nevypnuteľný:http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/31646-Technisat-Technistar-S2-nebo-Technistar-SIR?p=409149#post409149 |
Dagy2
![]() |
|
![]() |