Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TECHNISAT Technistar SIR černý prvni dojmy

Tak sem ho vcera letel koupit.Instalace bez problemu sam poznal a nastavil monoblok na 2 druzice a okamzite naladil Skylink jako hlavniho providera coz mne prekvapilo:-) Kvalita obrazu o proti arive 200hd ASI 1000% lepsi obraz je ostry cisty a hlavne bila je bila a ne atomovej vybuch coz mne na arive dost prudilo zatim nemam kartu cekam na NEXT a tak sem testoval kartu od dedka ICE okamzite nabehla a dekodoval prepinani rychle +- 2sec coz je o proti moji kabelovce rychlejsi.Zatim vypada vse ok hlavne usetrim mesicne asi 900kc rozdil Skylink a moje kabelovka coz je cool :)))

tanabe
Registrace: 7/2010
Odpověď v diskusním vlákně

re TANABE

konečne niekto kto má rovnaku mašinku, chcem sa spýtať na veľa vecí ohladne menu resp. nastavenie progr ponuky, mne naladilo všetko cca330 stanic a nejde mi uložit ako hl provider Skylink musím si to prepnut v ponuke a potom zoradit programy podla svojej vôle, ak však odídem z menu zase je na lavej strane ponuky "všetky kanály" a nie Skylink...porad

romikuk
Registrace: 2/2012

RE: TECHNISAT Technistar SIR černý prvni dojmy

zatim nepomuzu mrknu na to poradne jak dorazi dekodovaci karta:-) pak to nejak vyresime neboj nejak to dame dohromady:-)

tanabe

RE: TECHNISAT Technistar SIR černý prvni dojmy

ps kdyz odchazis z MENU ulozis to?

tanabe

re TANABE

jasne ked to ale menu ponuka pri niektorých pozíciach to vobec neponuka, toto mi je jasné aj ked som len začiatočník v tomto smere mám satelit asi 10dni :))

romikuk

romikuk

SIRa neznám, ale mám HD8-SX a TechniStar S1. A divil bych se, že by se menu u SIRa nějak podstatně obměnilo. U mých přístrojů je při vyvolání části menu pro řazení programů v levém "okně" vždy celkový seznam programů a na konkrétního providera se musí přejít ručně přes červené tlačítko. Mě to nijak netrápí, řazení se neprovádí zase tak často. Ale menu mám prošlé celkem podrobně a možnost natrvalo si přednastavit v levém okně nějakého providera jsem nikde neviděl.
Ale jak píši. Možná to má "modernější" SIR jinak.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

romikuk

je to presne ako píše Joscer.
1/ netušíme načo chceš mať v ľavom okne usporiadania programov Skylink? Keby sme vedeli, možno nájdeme spôsob.
2/ usporiadanie programov slúži na:
A/ výber programov z celkového listu naladených programov do FAV skupín
B/ vymzanie programov z celkového listu ktoré nechceš
C/ presun a usporiadanie programov vo FAV listoch

preto nejaké triedenie na ľavej strane nemá príliš zmysel - môžeš ale filtrovať zobrazené programy podľa providera, družice, HDTV a pod.

3/ Výber naladených programov pri pozeraní máš možnosť
A/ 4 skupiny FAV programov (možno v tvojej verzii je to len 3 alebo 5, nepoznám posledný stav)
B/ výber podľa providera ale ten je potom zoradený podľa abecedy
C/ všetky naladené programy - zase podľa abecedy
Prepínanie medzi týmito skupinami je ale obvykle technisaťacky nepohodlné (tlačítka OK-option-šípky výber z menu-OK)

Tanabe, tvoja radosť je super, ale TechniSaty fungovali takto vždy takže máš obyčajný technisat štandard, nič výnimočné.
Samozrejme nezabudni zaregistrovať na technisat.com aby si získal 3 roky záruky výrobcu + našiel desiatky tipov a vídeí čo všetko sa dá urobiť.

Dagy2
Registrace: 11/2010

re joscer

dik asi to tak predsa len bude myslel som že sa dá prednastavit len provider, ale nevadí....a ešte jedna otázka na teba je možné ked vzpnem autoaktualizaciu trebárs o 04,00hod. že sa mi svojvolne aktualizuje, potvrdené je vyp a aj napriek tomu sa to aktualizuje v noci, aspon doteraz to robilo dnes som asi 3 krát skusil cez den a nič sa neudialo tak uvidim ráno, dakujem za super rady :)))

romikuk

re Dagy2

dakujem za info budem sa toho držat a ak by niečo napíšem sem, tento pristroj som si vybral sám a nikto mi neradil, skrátka som spokojný len ma to trochu zaskočilo, ale mám ho len 10 dní a je moj prvý satel pristroj tak sorry za nevedomost

romikuk

romikuk

Mám starší přístroje TechniSat jak jsem psal, a tam "Skylink" autoaktualizace samozřejmě není. Takže s ní zkušenosti nemám. Z aktualizací mám zapnuté jen stahování EPG. U OTA a ISIPRO mám jednak nastaveno Vypnuto a ještě v konfiguraci kanálu pro tyto akce mám jeden z údajů nesmyslný, třeba přenastavit z polarizace V na H (nebo z H na V, teď zpaměti nevím, která je funkční). Určitě něco podobného půjde i pro aktualizace Skylink. Ostatně už to tady někdo v nějakém vlákně psal. Ale možná jsem to četl na TVfreaku

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

romikuk

vybral si dobre, technisat sa vrátil k pôvodnému plug-and-play systému ktorý vynikajúco roky fungoval u HD8S a HDS2.

to vypnutie aktualizácie tak ako píše joscer - vypni skylink aktualizáciu nastavením inej polarizácie TP v menu nastavenie aktualizácie. T.j. tam kde je vyp/zap a čas aktualizácie.
Rovnako vrelo doporučujem vypnúť automatickú aktualizáciu SW rovnakým spôsobom.

Nenapísal si načo chceš mať v ľavom okne SkyLink.
Inak túto funkciu človek použije len pri nastavení programov raz a šlus. Pokiaľ SkyLink nepustí hromadné prelaďovanie alebo nepribudnú hromadne programy ako bolo 1.5.2012 tak naladenie ďalšieho nového kanála je lepšie urobiť funkciou menu-kanalové ladenie-TP

Dagy2

joscer

OTA bylo údajně už výrobcem ukončeno/omko/, takže jak píšeš mám jenom zapnuté stahování EPG a vrátil jsem se na A3 a je tam twin. ;)

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

Skylink Isipro

ja by som zas chcel nastavit starsi HD8S aby tahal EPG/Isipro zo 23.5E/Skylink tp. Nevadi mi ze to nataha len stanice zo Skylinku ale chcem skratka EPG z 23.5E.
Na aky tp-frekvenciu,parametre su sIR a tieto novsie nastavene prosim? Dik!
K

krikri
Registrace: 3/2010

krikri

ISIPRO a EPG sú dve rôzne veci.
EPG/SFI - je v Technisate riešené tak, že
A/ používa svoj EPG kanál na 19.2E 12604 kde je rozšírené EPG pre nemecké stanice. Toto je prístupné pre nemecké verzie prístrojov, t.j. bez "X" u starších verzií
B/ programy, ktoré nenájde na tomto SFI/EPG kanále láduje priamo zo streamu každého programu tak ako všetky ostatné SAT prístroje. "X" verzie majú len B/ položku

ISIPRO - je služba TechniSatu ktorá láduje zoznam kanálov, ktoré bežia na družiciach 13E a 19.2E. To poznáš z tvojho HD8+.
U FastScan je táto funkcia vlastne implementovaná a rozšírená o družicu 23.5E.

Dobrá otázka je z ktorého TP to tam SIR žere, resp. je možné, že berie vlastne niečo ako blindscan 23.5E s tým, že ukladá programy podľa poskytovateľa.

Dagy2

re Dagy2

dakujem za rady
vypol som autoaktualizaciu softu aj zmenil polarizácu takže teraz snad bude všetko OK
keby niečo ozvem sa a dakujem ešte raz za maxi rady, som rád lebo ja som absolut amater

romikuk

romikuk

no tak vraj fast scan nevypnuteľný:

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/31646-Technisat-Technistar-S2-nebo-Technistar-SIR?p=409149#post409149

Dagy2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra