Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TECHNISAT Technistar SIR

Zdravim moc prosim o info technicke informace+- uz sem vycetl z netu ale jak je na tom tento prijmac do kvality obrazu? Dekuji moc za info

tanabe
Registrace: 7/2010
Odpověď v diskusním vlákně

re tanabe

špica, kvalitka, mám len zipar dni ale super všetko šlape

romikuk
Registrace: 2/2012

RE: TECHNISAT Technistar SIR

Jj. Obraz super, žádné problémy.

roman63
Registrace: 1/2012

Dikas moc v pondeli zrusim kabelovku a hned valim pro nej :)

tanabe

TECHNISAT Technistar SIR + PANASONIC VIERA TX-P42G30E
Nádherný obraz

ozzy 2
Registrace: 12/2008

to nadšení

vám závidím R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Já taky a závist bude kulminovat, až si majitel prvně něco nahraje a s velkou slávou to bude chtít přehrát někde jinde, třeba v PC :)))

Pitomec
Registrace: 9/2011

a až

uvidí obraz z jiného přístroje,tak se kousne do p.r.d.e.l.e. R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ted mi volal kamarad,ze mu nejde na Technistaru SIR obraz na vsech sd stanicich a jde pouze zvuk a vsechny HD stanice sli i s obrazem.Po vytazeni zdroje ze zasuvky na minutu opetovnem zapojeni do zasuvky zase jede vse normalne.Pristroj si koupil asi pred tydnem.Tak jsem zvedav jestli se to projevi znovu nebo ne. :-/

HYPER
Registrace: 11/2010

jistě, že se

znovu objeví,samo se nic neopraví R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

...se kousne do pr...e majitel toho jiného přístroje,že si nekoupil Technisat.. :)... asi tak bych to viděl :D

Harnadek
Registrace: 6/2009

HYPER

Pokud to bylo při té včerejší bouřce a nebude se to opakovat, tak bych to nijak dál neřešil.

roman63

Romane,obraz nesel na SD programech jak na Astre3 tak i na Astre1.Sel pouze zvuk.HD programy na obou Astrach s obrazem i zvukem.Tak jsem mu poradil ten restart a zatim to zase jede.Snad se to uz opakovat nebude.Vecer u nas bourka nebyla,ale pokud by se to melo takto projevovat pri bourkach,ktere jsou momentalne na urcitem uzemi,tak pak by doslo spis pouze k vypadku jen nekterych programu pokud je to v miste kde je uplinkove zarizeni.Kdyby byla silna bourka u nas na Chomutovsku v te dobe co mi volal,tak by mu to muselo vypadnout vse na par minut.

HYPER

Mám Technisat i Medialink Black Panther (oba typy)

a mohu říci, že obrazově jsou srovnatelní. ISIO má 1080p a je jemnější. Technisaty jsou na čtyři družice, u více družic pomalu přepínají, nemají Diseqc1.1 a Blind scan, což v době neustálých změn na orbitě je nevýhoda. Nemají EMU. Všechny uvedené nevýhody Tehnisatu Medialink nemá.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

ja EMU nepotrebuju klasika 2 druzice 23+19 ( nahravky v PC taky editovat nepotrebuju max pro manzelku nahraji nejaky serial atd) jde mne ciste o obraz aby byl dobry:-) hlavne tedka platim za kabel 1000kc a to tam za cenu nemam ani HD programy ( u Skylinku vezmu to Multi+HD za tech 4 sta neco a sem happy:-)

tanabe

HYPER

Dneska se mi stalo to samé. Přepnul jsem v nastavení zvuku Dolby z "zap" na "vyp" a chtěl jsem přepnout na SD 3SAT... a nic... HD programy šly, SD programy nešly. Vypnul jsem DO STB a za 5 min. opět zapnul a od té doby vše zase funguje, přepínal jsem různé programy snad 100x a vše zatím OK. Že by v tom měla "prsty" volba Dolby?

Spíš to vypadá na chybu ve FW než na HW chybu přijímače.

roman63

samorost

jsem rád,že jsi to napsal ty,pokud to napíšu já,začne reagovat tomík a medialink zesměšňovat,i když ho ani neviděl,já jsem TECHNISAT Technistar SIR viděl v provozu,musím říci,že obrazově patří k lepším,rychlost přepínání žádný zázrak,bohužel jsem ho viděl na LEDCE,proto nemohu porovnat s medialinkem dokud ho nebudu mít připojený ke stejné TV,musím říci,pokud bych neznal medialink,asi bych si ho koupil R^ :laughing: R^

pierrepetr

Romane,dik za informaci.Je to docela mozne, ze to zpusobuje chyba v sw pri volbe zvukoveho rezimu.

HYPER

Takže pozoruji stejný problém jako "HYPER"

ozzy 2
Registrace: 12/2008

Máte někdo z Vás už zjištěno, jak k tomuto jevu (SD jde pouze zvuk, HD maká normálně) dochází? Mně se to stalo během cca 7 týdnů 4x, ale nepřišel jsem na to, jak to nasimulovat".
Technici z Drážďan to potřebují přesně popsat - více zde:
http://w_w.tv_fr_eak.cz/forum/showthread.php/31646-Technisat-Technistar-S2-nebo-Technistar-SIR?p=409187&viewfull=1#post409187

roman63

Romane,mam ho tez a zvuk DD mam vypnuto a zatim ok.

HYPER

Zvuk DD mám též vypnutý, ale problény ojediněle přetrvávají...
Nejsem ale sám, viz. vlákno na "freaku".

Kdo má k tomuto problému co říci, ať to prosím napíše do výše uvedeného vlákna na "freaku". Chodím tam člověk, který spolupracuje na FW a potřebuje přesně popsat, kdy k tomu jevu přesně dochází. Stává se to (alespoň u mně) ojediněle, pravděpodobně při přepínání programů vysílaných 720P na jiný program vysílaný v 576i, ale kdy přesně... To právě potřebujeme zjistit...

Díky

roman63

Prepni si HDMI na auto.Snad to pomuze. :)

HYPER

Zkusím - díky za radu.

roman63

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra