Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

jaký zesilovač

Mohl by mě někdo poradit jakým zesilovačem zesílit siganám tak aby se mě nespadl po přechodupřes rozbočovač a zásuvky? U antény je signál vynikající. Antená je obyčejná bez zesilovače.
co třeba Alcat AM-150?

soldado
Registrace: 7/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: jaký zesilovač

Kvalitní rozbočovač a vyházet zásuvky. Pak nemusíš zesilovat nic.

Pitomec
Registrace: 9/2011

Najlepsi zosilnovac je dobra antena. A kvalitny kabel.

JanoHels
Registrace: 1/2006

Nemám tady věšteckou kouli, tak se dovolím zeptat: Kolik tam těch zásuvek bude? 4, 20, 100..?

dvb.cz

pod anténou je rozbočovač na 4 kabely.dva kabely jdou přímo do koncových zásuvek a dva přes 2 pruchozí zásuvky do koncových.

soldado

Takže na zásuvkách bude signál o 11 až 19dB slabší než na anténě, takže AM-150 s regulací úplně v pohodě, možná by to fungovalo i bez něho, nevím co ti leze z antény...zkus to bez a pak uvidíš.

dvb.cz

Díky moc, momentálně to mám zapojené bez zesilovače, ale tam kde jsou průchozí zásuvky to někdy zazlobí.

soldado

Zdar,zase dam jednu naprosto zbytecnou radu,ktera tady uz treba zaznela.Proste relevantne nechat zmerit vykony a nemusis se dal trapit,protoze vysledkem zapojeni zesilovace bez merici techniky muze byt fiasko.
Pokud tam je dost signalu na antene (vykon zjisti merak),da se se pasivnimi prvky vykompenzovat utlum,resp.utlum vsech vetvi jednoduse vyvazit.Zbytecne pak nepouzijes aktivni prvek,usetris jakesik prachy za energii a budes to mit na tuty.

hdpe
Registrace: 11/2007

priechodzie zuasuvky sa vyrabaju z roznym odbočovacim tlmom nato pozor treba vybrať spravnu.

jopo166
Registrace: 1/2009

Já tady na to před rokem technika měl-montoval mě to. Anténu mám tuto ( http://www.eltasat.cz/dvb-t-pozemni-prijem/logaritmicko-periodicka-antena-iskra-p-28-dtt ) a bylo mě řečeno že signál je vinikající že více by z toho dostat nemohl. Ale to bylo zapojeno přímo kabel od antény až do televize. nebo myslíte že by stačil jen předzesilovač??Asi takhle těžko radit,že? já jen že doma mám ten zesilovač alcat, a pak přezesilovač 26db

soldado

daj tam tu AM150 ved sa nanom da ubrať zisk a uvidiš čo to spravy predzosilovač nedavaj.Ak chceš poriadne mať poradeni je potrebne uviesť presny tip zasuviek rozbočovačou dlžku kablou a trošku vedieť počitať

jopo166

Tak jsem ted zjistil ze to neni alcad AM-150,ale je to Alcat AM-356 je to velky rozdil. Jeste se chci zeptat zda je jedno jestli je napajec u televize nebo hned pod strechou na pude.

soldado

tak tam daj ten 356 ta 356 ma vedšie zosilnenie 30db a ta 150 ma zosilnenie 20db vstup pre radia ma ta 356 .Sak ju tam daj a ak by obraz kockoval pripadne kvalita padala pre silny signal tak uberete trimrom zosilnenie dole na zosilovači je trimer na ubratie zosilnenia.

jopo166

napač daj hockde kde to tebe vyhovuje neviem však aky maš zozbočovač či je priechodzi pre napajanie vieš lebo keby nebol ta by sa ti napetie po kabli nedostalo do zosilovača a by ten zosilovač nezosiloval

jopo166

no jistěééé

R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra