Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

problém se signálem - napájení?

Dobrý den,
ve slunečných dnech jsem řešil zajímavý jev-když bylo hodně sluníčka,padala mi úroveň signálu třeba z 90ti procent na nulu.Poslední dobou se mi tento jev stává častěji i ve večerních a nočních hodinách.Mám na půdě 4konvertory+jeden Diseq přepínač, ze kterého mi vede kabel do přijímače.Z jednoho přijímače mám zase signál veden přes LNB out do druhého přijímače.Pravidelně mi poslední dobou vypadává signál a skáče z 0db až na 7db.Pomáhá mi třeba to, že přepnu signál na TV óčko,který mi jediný nezlobí a opět mi naskočí všechny jiné transpordéry.Myslel jsem,že je problém v přijímači,ale oba dva dělají to samé.Pomůže mi to,že v menu nastavím vypnutí a zase zapnutí LNB a pak to jede půl minuty vkuse bez problémů a opět začne zlobit.Zlobí mi všechny družice,tzn.všechny 4konvertory stejně,takže by to mohlo být v Diseq portu či v kapelu mezi portem a přijímačem?co myslíte,dá se to nějak vysvětlit?moc děkuji za odpověď!

trakce
Registrace: 7/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: problém se signálem - napájení?

DiseqC přepínač......odzkoušej samostatně konvertor po konvertoru a měl by jsi dojít logicky k problému. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

každej konvertor dělá to samé, takže logicky asi podle mě taky diseq, je možný, že by to takhle blblo? ale dopoledne mi to třeba jede vpohodě. teď se mi to zase kouše

trakce

S A M O S T A T N Ě !!! Každý konvertor......Tak nevím zda to píšu správně "emericky"? Tzn....bez DiseqC přepínače!!

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4

to jsem zkoušel a funguje ok

trakce

Jak píše Kamil_k4, pak ještě zkontrolovat kabel mezi DiseqC a přijímačem, po zimě může být poškozen.

lb59
Registrace: 1/2006

to trakce

Tím jsi tedy na 95% určil špatný DiseqC přepínač.(5% je software v přijímači,ale pokud to dělá i na tom druhém,tak asi ten "přepínač"). R^

Kamil_k4

jaké máš

přijímače? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra