![]() |
|
Koniec PAL na AstreTak sme sa dožili-PAL vysielanie na 19,2E končí.Tie sme asi najviac vyhľadávali pred 15 a viac rokmy.A kde pôjdú tie receivery? |
sused
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 310 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na AstreBuď schovat na památku nebo na sídlištích jsou takové červené kontejnery na tento druh zboží.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na AstrePAL-NEPAL-PAL-NEPAL-PAL-NEPAL...:))) :))) :))) |
Nibiru
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 1 061 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na AstrezaPÁLiť :bomb:Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.
|
zmarian
Registrace: 6/2011 Příspěvků: 2 865 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na Astremoj grundig 300 AP uz par rokov oddychuje v odkladacom priestore pod postelou, a zatial si nestazovalnech sa dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na Astrečest jeho památce... |
pf09
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 3 404 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na AstreKonec analogu na satu, konec kvalitniho obrazu. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na AstreKvalitní obraz jak se to vezme nikdy se mi nepovedlo analog přesně vyladit abych ho měl ostrý jako HD obraz vždycky to bylo zrnitý vždycky jsem měl stíny nejvíce to bylo vidět na závěrečných titulkách bílý text na černý. Ale co musím u analogu uznat je že byl méně náchylnější na rušení vlivem špatného počasí.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
![]() |
|
Súhlas s JASúhlas s JA. Sat analógu som sa vzdal pred x-y rokmi, ale pred cca pol rokom sa mi na dielni vyskytla kombinácia analógový satelit a LCD TV. Vražedná kombinácia nakoľko LCD neznášam a máloktoré ukazujú normálne. Ale kombinácia analóg sat + LCD TV bolo niečo neuveritelné, bolo to pozeratelné a obraz bol bez chyby. !!! |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na AstreJó to byly časy, když jsme s dědou v osmdesátém sedmém, montovali naší první parabolu - 160 cm PF, přivezenou z NSR a příjímač AMSTRAD (typ už si nepamatuju). Po nějaké době přibyl i táhlový motor.Chodila se k nám koukat celá ulice! |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na Astreto ja som mal pred rokmi analogovy prijimac PACE a k nemu aj pozicioner rovnakej znacky, ktory mi sluzi dodnes R^Dreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B
|
Marian21
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 846 |
![]() |
|
konec analoguje asi přesnější výraz i když se stejným důsledkema koncem 70 a zač.80 let bylo lépe anténu zamaskovat než pozvat celou ulici a ty komlety stály více jak půlroční plat. taky se dělaly přijímače ale součástky i blbý plošák (pro kubu=deska s plošnýmy spoji) pro UHF byl problém! ale za to na RYBYČKY jsme nemusely nikam chodit ! :laughing: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na AstreOd 1989 dodnes u nás spolehlivě běží analogový receiver Amstrad SRX200 (s děrovanou 60 parabolou a dobovým konvertorem), rovněž dovezeno z NSR. Jó, velice rád budu na éru analogového satelitního příjmu vzpomínat. |
FVXP
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 44 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na Astrejá odhaduji že u nás už to nikdo neprovozoval a DE tak 10 procent těch co nemají kabel tak že zádné fronty u sběrných dvorů neočekávám. Odběr ve stby 50W ON 55Wmagnetický polarizátor, mechanický polarizátor, příruby no byla to pěkná prácička :crying: |
tonek
![]() |
|
RE: Koniec PAL na AstreTak já měl první přijímač PACE 800,a nezapomenu na první úlovky ze sat éteru.Byla to skvělá doba,programů bylo méně ale mám pocit že byly o dost lepší,než dnes a hlavně mi budou scházet ty drop-outs v obraze. ;) |
moki
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 186 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na Astrejo s tím koncem analogu to některý nasere, když na to jedou třeba 20 let a ten zmetek přijímač né a né se porouchat a najednou jek ničemu i přes to že by byl stále plně funkční. To u arivy asi fakt nehrozí, že by byla i po 20 letech provozu funkční. :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na AstreAno, byly obrovske rozdily v kvalite obrazu mezi sat.prijimaci. Na druhestrane i ty pomerne levne davali super obraz. Ano, na HD to asi nema (i kdyz na to Skylink HD casto ano), ale ve srovneni s 95procenty SD kanalu na orbitu to bylo mnohem kvalitnejsi. Proste to neslo tak moc prznit.Z nostalgie jsem vytahl starou Nokii a ten zbytek analogi jeste pred par dny projel. Byly to krasne casy, kdyz jsem se 120cm parabolou domaci vyroby a tahlovym motorem Echostar (ktery funguje dodnes) zaplnil 99 predvoleb sat.prijimace. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
@mokiJá jsem měl PACE PSR914.Taky super stroj,mnj ty časy se už nevrátí.Bud analogu zemička lehká :crying:O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
ještě byto šlo použít jako modulátor R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 317 |
![]() |
|
na tebejsme sice nečekali ale pro srandu co s tím modulátoremrespektive jeho produktem R^ :laughing: Rv |
tonek
![]() |
|
RE: Koniec PAL na AstreSouhlasim s Ja, na analogu nebyl zadny Variabilni dat tok. Takze nadhera, opradu byl kvalitnejsi obraz. Takovy Pace, ci Philips, to se nedalo srovnavat s digitalem. Skoda. :crying: |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 928 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na AstreMam doma jeste TECHNISAT ST 2000S a AMSTRAD SRX 310.Ted uz je to jen jako pamatka na stary dobry stroje. :) |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
nostalgickyspomeniem na dobu pred 89-tym kedy prijem druzicovej televizie mal prichut niecoho zakazeneho, pretoze sledovat parazitny, zahnivajuci a odumierajuci kapitalizmus vtedy nebolo ideologicky dobre...velku radost som mal so sky movies, super channel alebo filmnetu na ktory sa dal podomacky vyrobit jednoduchy dekoder...vtedy bola elektronika sialene draha ale domy, pozemky relativne lacne. teraz je to naopak...niekedy mam pocit akoby aj sat. televizia prispela k padu komunizmu! vsak sat. televizia bola oknom do nepoznaneho sveta ktore som otvoril v obyvacke...apropo moj sat receiver z tej doby v galerii..stal v 1988 25.000 Kčs + konvertor Technisat 2,2dB 9.900Kčs + podomacky vyrobena laminatova parabola 180cm na ktoru som rucne lepil alobal, cca4.000Kčs. no aj tak pred 89-tym mala druzicoca televizia svoje gule trebars analogove! ;)Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
prvy kusokz mojho sat. muzeahttps://www.parabola.cz/galerie/ctenari-bohus31/ Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Koniec PAL na AstreTaky vzpomínám se slzou v oku. Po ne moc úspěšné výrobě vlastního LNB jsem si dovezl z Německa tovární a dal jsem za něj 10000 Kč. Mělo to šumové číslo asi 3 dB, to bylo radosti! K tomu se musel vyrobit ozařovač a mechanický polarizátor. Přijímač samozřejmě vlastní výroby. A těch dekodérů co se navymýšlelo. Filmnet, Teleclub atd. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
sisispletl měsíc?máme máj lásky čas, nikoliv apríl barona Prášila čas !!!!taky jsem dělal spoustu nesmyslů ale o výrobě LNB jsem skutečně ani neslyšel.. a co bylo na vstupu ? 1NU70 a co v oscilu ??? ale pokud máš nějaký návod z té doby dej prosím link ,dík T |
tonek
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |