![]() |
|
kamera vivotek 83332prosim vas mam kameru vivotek 8332 a potrebuji ji napajet pres poe kolik musi byt vystupni napeti? nechci to usmazit. diky |
anubis213
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 218 |
![]() |
|
RE: kamera vivotek 83332Podívej se do manuálu k tvojí kameře. Tam musí být informace o napájecím napětí přes POE.Toto napětí musí být na konci u kamery. Takže pokud ti ke kameře vede 100m ethernetu, tak se dost velká část napětí ztratí na dlouhém kabelu a proto se na POE připojuje vyšší napětí. Toto vyšší napětí má kompenzovat ztráty na dlouhém vedení. |
colombo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 528 |
![]() |
|
colombono prave ze tam je jenom standart ale neni nikde napsane kolik tak prave proto potrebuji pomoct jestli to napajet 48V |
anubis213
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 218 |
![]() |
|
tak tenstandart (nevím kolik to je)dej stabilizátor přímo ke kameře a nic neusmažíš R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: kamera vivotek 83332standard PoE je 48V |
miks
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 422 |
![]() |
|
RE: kamera vivotek 83332K té kameře musí mít výrobce nějaký dokument s dovoleným napětím pro jednotlivé druhy napájení.Zkus to někde vyhledat, protože pokusně zjištovat velikost napětí není dobrá cesta. Určitě u kamery byl napájecí adaptér. Tak s napětím adaptéru bych začal. (Když to převedu na wifi, tak já mám na střeše wifi-anténu, která má v originále napájení POE 24V. Já ji napájím 27,5V z baterie a funguje to v pohodě. Ale rozhodně bych nemohl připojit POE napájení na 48V, protože rozdíl v napětích už je moc velký a wifi bych odpálil.) Nevím jestli je standard POE 48V??? Rozhodně je to maximum a pokud to není v manuálu někde napsaný, tak tak takový napětí nepouštěj. |
colombo
![]() |
|
RE: kamera vivotek 83332Na alze je u kamery IP8332 uvedeno napájení 12V DC nebo 24V AC.Nikde jsem nenašel zmínku o 48V. Krom toho kamera má příkon 4W a to nebudou moc velké ztráty napětí i při dlouhém napájecím kabelu. |
colombo
![]() |
|
RE: kamera vivotek 83332mám IP telefony, mají zdroje 6V, pře POE jedou na 48V |
miks
![]() |
|
RE: kamera vivotek 83332Tato metoda napájení aktivních prvků je zpracována ve standardu IEEE 802.3af. Tento standard pracuje na principu transformace napětí na obou koncích kabelu, jsou tedy potřeba dva transfotmátory a tudíž jsou dostupná komerční řešení poměrně drahá. Výhodou je, že na vedení je přítomno 48V, vodiči tedy prochází menší proud ... dochází k menšímu úbytku napětí ... je možné napájet na delší vzdálenosti. Praktickou zkušeností se ale zjistilo, že na menší vzdálenosti lze použít tzv. pasivní PoE. |
miks
![]() |
|
RE: kamera vivotek 83332POE-151 je standardizovaná napájecí jednotka pro přenos napětí po Ethernetu. Standard IEEE802.3af Poe poskytuje 48V stejnosměrné napájení přes Ethernetový kabel.S instalovaným POE-151 můžete kombinovat digitální datový provoz s napájením po současném kabelu. Zařízení standardu IEEE802.3af sami detekují zda je připojené zařízení schopno být napájeno z Ethernetu. Rovněž jsou takto napájená zařízení chráněna i proti poškození chybným zapojením. POE-151 je malé zařízení pro napájení zařízení pomocí Ethernetových rozvodů. Poskytuje volitelnou úroveň stejnosměrného napětí pro vzdálená Ethernetová zařízení, která jsou sto metrů vzdálená. Činí tak přes nepoužívané páry vodičů. POE-151/151S splňuje standard IEEE802.3af, chrání zařízení před poškozením způsobeným chybnou instalací; poskytuje napětí 48V DC nad existující kabeláží Cat5. |
miks
![]() |
|
![]() |