Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Amiko 550 versus SHOWBOX S-700 PVR Combo PLATINUM)

Zdravím,na chalupě mám dosluhující analogový receiver Pace MSS 500 a od května hledám náhradu a rozhoduji se mezi těmito dvěma.Je to na TV CRT přes scart,jde mi hlavně o Eurosport DE na 19,2E.V budoucnu i Skylink.Jaké máte zkušenosti s těmito receivery ? Použít nyní sloužící DI WAY T-22 na DVB-T a Amiko,nebo rovnou jít do komba.Nepotřebuji HD, jsme tam jednou za dva týdny na víkend.Za rady díky.

sven
Registrace: 12/2008
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 68
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Amiko 550 versus SHOWBOX S-700 PVR Combo P...

Kdybys už neměl ten diway, volba by byla jasná. I proto, že S700 má dvbt tuner výborný, ale ten diway taky, takže nejen na FTA nejspíš postačí ten čínský křáp.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Amiko jsem viděl jednou v životě/již nikdy více/,naopak Showbox S-700 je velmi slušný COMBO stroj. Chodí v něm bez problému ICE i staré CRW karty, pro IRD je taky k dispozici soft, ale ten jsem nezkoušel. Plno výhod neoficiální W podpory. Terestrický tuner je taky vynikající.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

můžu potvrdit, showbox je vymakanej, to amiko je proti tomu hnus :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

@Saxon, nedávno jsme u známého zkusili 4ks dvbt-boxu pro druhý přijímač v ložnici (nebyly to žádné příjmové šunky - technisat 2tx, schwaiger710, Topfield4000 a právě Showbox700), připomínám, že v obýváku na příjem ze stejné antény používá jednu nejmenovanou plochou TV a na druhé zásuvce si na jednom muxu trochu škrtnul právě jen showbox, ostatní ani ťuk. Protože se nám nechtělo rozebírat zásuvku schovanou za skříněmi, přenesli jsme tu tv z obýváku a hle, všechno hrálo úplně stejně. Nevěřil jsem, od té doby vím, která tv má nejlepší dvbt tuner. Starou vyhodil a koupil si stejnou i do ložnice.. ;)

Tomik535

amiko s -700

mají prosím jakou podporu firmweru

huck
Registrace: 3/2006

Ten Showbox 700 vlastním více než rok a satelitní část stojí za (nevhodné slovo). Tenkrát jsen ho na radu jednoho zdejšího ´´odborníka,, koupil. Je ještě v záruce, takže žádný přehrávání softu se ještě konat nebude. Jak můžete doporučovat takový krám?

HiFiOK

muzes byt trochu konktretnejsi, z tve reakce jsem trochu mimo...

On Air!

Saxon

Tenkrát jsem ho koupil na dobírku pro jednoho zákazníka. Chtěl kvalitní set-top box s nahráváním. Satelit nechtěl. Po několika dnech mi jej vrátil že si představoval něco kvalitnějšího a sjednodušším nahráváním dvou programů najednou. No tak mi zůstal. Ještě jsem si udělal ostudu po jejich baráku. Doma nenahrávám, na to je Vantage.
Naopak je požíván i jako satelit ve vedleší místnosti. BVB-T se mi zdá dobré, takže 11 českých programů na začátku beru z něj a ostatní přes satelitní část. A právě tam je z mé strany zádrhel. Při přepínání programů asi po cca. pátém přepnutí nerozkóduje kartu. Takže vypnout a zapnout. Musí se přepínat z delšíma přestávkama. Vyzkoušeny karty Gital, T. T, Skylink, Skylink ICE a Skylink ICE Výměna.
Moduly Smit a Eurocam. Výsledek stejný. Ještě toho bylo víceuž nevím ale nyní si zrovna nevzpomenu. Já jenom když byla o něm řeč tak jsem si na něj vzpomněl.

HiFiOK

mam showbox 700 vyse roka a je to smejd sat aj dvbt tuner o nicom slaba citlivost a o nahravani na usb radsej pomlcim najradsej by som ho vyhodil von oknom.

satmaker
Registrace: 11/2011

"Je ještě v záruce, takže žádný přehrávání softu se ještě konat nebude"
a v tom je problém, ten fw tam treba dať asi iný, než tam je, pozri v menu a napíš aký tam je.

vador
Registrace: 6/2010

@vador, a vo vo tom to je :)

Tomik535

Ne, o to to není. To má fungovat i tak. To je pouze výmluva. vador, píšeš ,,a v tom je problém, ten fw tam treba dať asi iný,,. Tak asi nebo jistě? Navíc tam jsou i jiné nedostatky. Že by je řešil jiný fw? Možná jo, možná ne.
Končí mu záruka před vánoci, pak se uvidí. Kdoví co bude... Třeba vyhodím, třeba ne... Jak vidno, nejedná se o záležitost jednoho kusu.

HiFiOK

Ano, o tom to je - o softu ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

Ano, ale v tom smyslu že se to má prodávat s funčním softem. A ni v té době to nebyla žádná novinka na trhu, a stejně se nic nedělo. Tam je těch nepříjemností povícero, akorát jsem si zrovna na tyto vzpomněl. I satmaker má své výhrady. Že by i ty řešil jiný (nový) soft? Jen aby...

HiFiOK

Zkrátka napiš sem tu verzi sw, kterou v něm máš a možná bude hned jasno.

Tomik535

Nebude jasno. Jak už jsem vícekrát uvedl, je to v záruce na dobírku od jiné fy. než jinak odebírám zboží. Co když se to do toho konce záruky rozbije a nepůjde tam už nic nahrát. Ani ten původní soft. A oni se toho chytí že je tam jiný soft který v té době neexistoval nebo je neoficiální. Co pak? Na nějaké mělo by to, musí, snad. a podobně já nemohohu kvůli té záruce dát. V té době zas tak levný nebyl. Už jsem si nechal poradit......

HiFiOK

hifi

Receivery Vantage taky montuješ lidem s neofiko FW?

On Air!

Saxon

tomik

Oni si dělaji srandu, nebo to myslí vážně?

Jak může někdo provozovat Shownboxe s ofiko FW, chápeš to? Vždyt ten přijímač s ofiko FW neumí téměř nic.

On Air!

Saxon

hifi

Ten stroj se předpokládá montovat výhradně se správným neofiko softem, ten přijímač pak chodí s kartama bez problému. Umí Emu, Sharing, má bloker, nahrává a ukládá odkodovaný transport stream, který přehraješ bez konverze na obyčejném WinAmpu. Ten přístroj stál kolem 2500kč, co bys chtěl o něj víc.
Že neumí nahrávat dva programy najednou? Že nemá paralelní provoz obou tunerů?
Showbox umí jeden kodovaný program nahrát a druhý kodovaný ze stejného TP sledovat.
Nelze to srovnávat se stavem nyní, nebo s receivery za xkrát vyšší cenu.

Bez emocí: myslel jsem si, že si děláš srandu.

On Air!

Saxon

no jak vidíš, najde se takový truhlík :O :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

hifi

satmaker bud nemá k dispozici odpovídající DVB-T pokrytí, nebo neumí DVB-T příjem realizovat. Tím bych se neoháněl.
Showboxů SD jsem namontoval během třech roků přes dvě stovky, všechny jsem prodal s neoficiálním FW, PVR provozuje cca třetina, s ověřenýma diskama chodí bez problému. Reklamoval jsem dva kusy a můj dodavatel ani jednou instalovaný FW neřešil.

On Air!

Saxon

A,ze sa bojis nahrat fw?!!! Ja sice uz showbox nepouzivam,fw som nahraval x-krat,ale aj teraz,ked tam hodim kartu beha no problem.Nikdy som s nim nemal ziadne väcsie problemy,bezne sa pouzival timeshift a pvr. No na terajsiu dobu uz je out,ale napr z bazaru za 500 na chalupu ok.

Kasr
Registrace: 8/2008

mam tam soft v.0025 teraz to ide ale ten co tam bol predtym no hruza.Som v dvbt pokryti a ani tuk a nahrava si ako chce raz ano raz ne a vsetko spravne naprogramujem.

satmaker
Registrace: 11/2011

satmaker

Je to levný přijímač s poměrně slušnou přidanou hodnotou. Neni to ale Technisat, kterej zapneš a koukáš, je třeba ho pořádně znát a vědět co do něj nahrát. Ten terestrickej tuner je v pořádku, to mi nikdo nevyvrátí. Když chceš takovýto přijímač vlastnit, nebo dokonce montovat zákazníkům, tak musíš minimálně jedno satforum sledovat, abys držel krok s dobou...
Hodně mě to překvapilo především u HIFIHO, o kterým dobře vím, že je skušenej fachman.
Už končim, nechci se zbytečně hádat.

On Air!

Saxon

A majitelé Amika 550,jak jste s ním spokojeni ? Saxone s jakým FW jsi prosím Tě montoval ty Showboxy ? Díky všem za rady.

sven
Registrace: 12/2008
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 68

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra