Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Pro odlehceni, aneb Je to tak v menu

Zdravim. Vcera jsem byl zas jednou na montazi. jak tam skacu na panelacku po strese, objevi se tam chlap a povida: Jee,vy tu montujete satelit. Prosimvas, podivejte se mi na to taky, mam tuhle sousedni parabolu, mne to obcas kostickuje, a mam jenom par kanalu. Rikam Jasne, mrknu na to, akorat vypnete prijimac ze zdi at to tu muzu rozpojit. Chlap to zaridil (vypl pry televizi,ma to v ni vestavene) ja rozpojim konektor, jasne vidim, ze do neho tece uz roky.Rikam si,ze to tak odpovida. Pripojim Openbox, signal slaby ve V i H. Tak to dostelu, (chlapek me sleduje a rika, ze se mu to nezdalo tak haklive na presnost,kdyz to nastavoval,ale poustim to jednim uchem tam a druhym ven), vymenim konektor,zabalim vulkanizacni paskou. Chlap: Pojdte mi to i naladit,kdyz uz jste tady. OK. Zapnu televizi,hodim tam menu a... zadne DVB-S nevidim. Mrknu na konektor - IEC. Rikam: Vsak v tom satik nemate. A chlap rika: Ale jo, hele, v menu u ladeni je obrazek paraboly, tak jsme dali na strechu parabolu. (Kurnik, jesteze tam nebyl obrazek VLA) :-)

Takze borec jel celou dobu DVB-T na svod a nejlepsi je, ze jak jsem nahore udelal ten novy konektor a koax byl zas koaxem, tak mu to prestalo jet uplne. Akorat je mi zahadou, ze tu Astru tam fakt mel. Sice totalne nahouby,ale byla tam. Tomu rikam haluz, trefit to pri prvni montazi v zivote jen tak totalne bez pomoci pristroju. :-)

Louskacek
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Pro odlehceni, aneb Je to tak v menu

mal si dat este dobre po hube a zobrat aspon 50€ za otravovanie abolo by :))) :))) ale nie sranda.
nu takymto ludom by som uz len n.a.s.r.a.l. do ruky a aspon mesiac nepustil k vode ;) ked sa tomu nerozumie naco skusa nieco o com nema ani pary. a ja mam tiez pri ladeni programov na TV satelit ale viem ze mam len dvb-t tuner a dokonca ani nemam mpeg4 tuner ale len mpeg2. ale ved ked je clovek troska rozumny tak si to v navode precita ;)
proste ja by som ho poslal niekam a hotovo :laughing: :laughing:

motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink

drto
Registrace: 6/2010

Louskacek

sorry prva veta mala byt "mal si mu dat este po hube....."

motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink

drto
Registrace: 6/2010

Jen se divím, proč musel odpojovat tu televizi. Právě bys už na střeše věděl, že tam nemá napětí pro lnb.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Jaký po hubě,

kleknout ,mrknout na svatozář,pomodlit otčenáš,poděkovat a rychle zmiznout,kde by se tam jinak ta astra vzala,jedině od pána boha,né !!! :O

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

V pohode,vsak to trvalo chvilku,toz nebyl problem. ;-)

Louskacek
Registrace: 3/2007

Věřím tomu, kamarádovi se to stalo. Zavěsil parabolu, trochu přitáhnul a fakt, měl ho tam :) Astru našel hned na poprvé a to se bál, že jí tam bude hledat celý den bez měřáku :)))

Longines
Registrace: 3/2012

Nechci se chválit ale ladil jsem hotbird ale trefil jsem podle souseda A23.5

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Keď už sme pri tom triafaní satelitov, tak včera som vedla na baraku dával 2 paraboly dočasne na lešenie z balkónov, zateplujú im tam.Oba taniere boli na upc.Prvý som našteloval bez problémov, nahodím na tyč druhý tanier, dotiahnem tak akurát, aby sa dal hýbať, zapojím na prijímač, že to doladím a tam plný signál upc.Takéto veci sa mi stali už veľa ráz, že som hneď na slepo trafil žiadaný satelit.

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006

to je toho, taky už jsem 2x chytil požadovanou 23,5 podle oka na max signál (teploměr :))) ) a 1 jsem se sek a přistál na 19,2 :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra