Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

strata signálu

mam v domacnosti 4 satelitné prímače v 3 mam Skylink karty interdo a 1 skylink HD. príjem som mal do Januára v poriadku. Od Januára sa mi začali v dvoch prímačich strácať signáli najprv barandov a teraz aj markýza + doma a joj + plus. mam jednú parabolu na ktorej mam konvektor na 6 sat. prímačov. každy primač je v inej časti domu, ale robia mi to stále iba tie isté prímače niekedy spolu, niekedy jeden ide. neviem co stym, uz som skusal aj druhu parabolu kazdy primač zvlast a stale to iste. paraboli su na jednom stojane. 1. prímač je openbox a 2. primac skusal som openbox, humax, optikum a golden. uz si neviem rady prosim o pomoc.

rastik224
Registrace: 5/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: strata signálu

Kontaktuj svýho montéra. V případě samobastlu si pak nějakýho objednej, protože toto se nevyřeší radou na webu.

Pitomec
Registrace: 9/2011

A když "zamícháš" s přijímačema mezi sebou nebo jeden po druhém na každém kabelu?Co konvertor,jiný jsi nezkoušel?V poslední řadě třeba "zemní smyčka",ale tu by jsi samostatně vyloučil. R^
Nech si změřit "profi" měřákem příjem z každého kabelu.Doufám že to není na 60cm parabole... :laughing:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

parabola je 90cm, konventor som kupil novy lebo som myslel ze odisiel, ale stale to robí, doteraz mi to fungovalo perfektne. mam to už asi 4 roky.

rastik224

estema teraz napadlo, prerabal som strechu a odmontovali mi hromozvod, ze mi ho namontuju na jar. nemôze to bit aj to?

rastik224

Skontroluj si káble a F konektory na Konvertore a vstupy do prijímačov... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Pootočená anténa,při opravě střechy běžná věc.Taky mi pokryvači tvrdili u jednoho zákaznika,že s anténou nic nedělali a po kontrole signalu místo hotbirdu 13e tam byla astra 19...

Fanyn
Registrace: 11/2007

Proc pouzivas na ctyri prijimace LNB s 6 vystupy.Zkus tam dat Inverto Black premium Quad pro ctyri prijimace.Pokud bude problem dal pretrvavat,tak pozvat sat.technika na zmereni a serizeni a pripadne revizniho elektrikare na zkontrolovani a promereni elektrorozvodu.Muze se jednat o zemni smycku.

HYPER
Registrace: 11/2010

:laughing: :laughing: :laughing:
To jsou teda rady to už je na mne moc :laughing: :laughing:

pit178

barandov je polarizace V
joj je polarizace H
tak to asi lnb nebude

pit178

hromosvod do toho netahej

určitě jsi nespojoval k hromosvodu stožár+parabolu+LNB,vidím to na hnutou parabolu a nepotřebuješ žádnej profi měřák,pokud o tom něco víš,stačí teploměry R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pit: poraď ty ?!

rastik: všechno jsem samozřejmě neviděl ale napiš typ LNB na 6 přijímačů !?

a pokud jsi měl maníky na střeše tak bych to tipoval na pootočenou nebo pomlácenou parabolu.

Já měl problém se střešními dělníky na jednom paneláku kde párkrát slo špatně UPC/Digi, a vždy nějaký chytrolín mi vyrovnal LNB do svislé polohy ! :laughing:

tonek
Registrace: 1/2009

No nevím - rady typu "sešteluj si parabolu" když 2 přijímače jdou a 2 někdy blbnou mi připadají poněkud zcestné. Kdyby byla parabola mimo, tak mu nepůjde žádný přijímač. Relevantní může být kontrola svodů k těm "problémovým" přijímačům (koaxy, F-ka ...) ale točení parabolou bych nedoporučoval.

vahač
Registrace: 6/2009

zajímavé je že to jsou stanice u nichž došlo ke změnám transpondérů?! tak to bude asi rukama ???!!! :lookaround:

tonek

vahač

tak to nechápu píše "paraboli su na jednom stojane",asi má dvě a jedna je špatně nastavená R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

taky ten konveKtor je ňákej nekonveRční

tonek

mam jednú parabolu na ktorej mam konvektor na 6 sat. prímačov
skusal aj druhu parabolu kazdy primač zvlast a stale to iste
paraboli su na jednom stojane

tonek

Zkrátka sám na to nestačí,ať tedy kontaktuje někoho ze svého okolí kdo tomu rozumí.Víc hlav víc "rozumu". :laughing:
Dobrou noc za kopec. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

jenom mrkni na ES jak ty baby s těma činkama umí !!! R^

zlatá Mařena

tonek

Ak si z okolia B. Bystrice tak by som sa na to pozrel. Často ma volávajú k podobným závadám, miznúcemu a objavujúcemu sa signálu a podobne. To sú zákazky ktorým sa firmy radšej vyhýbajú. No sat technika je moje dlhoročné hobby a ešte som nemal neúspešnú montáž či servis. Treba to od paraboly celé pomerať, vždy sa nájde kde to vázne :8)

kontakt: tmsatelity@gmail.com

46E, 45E, 39E, 28E, 23E, 19E, 16E, 13E, 9E, 5E, 1W @ AB Cryptobox 652

Freedox
Registrace: 8/2007

Akceptuj ponuku "Freedox" alebo iného odborníka z okolia. Na 99% to bude káblom. Na potvrdenie závady by si musel ako amatér provizórne natiahnuť nový koaxiál.

Frank11
Registrace: 2/2009

vdaka za rady, kamarat mi požičal konventor RED Extend quad Long-neck 40mmLNB, 0,3 dB a robí to stále. odpojil som ten druhý sat. a tento mi začal fungovať. skúsim natiahnut nový koax. našiel som na nom poškodenú vrchnu izolaciu tak asi to bude kablom. výstupi z konventoru som premeral pri parabole - OK. pri primačima ma stratu. Freedox dakujem za ponuku ja som pri Žiline. v sobotu taham nový kábel, potom oznámim ako to dopadlo. dúfam ze moje ego moc neutrpi a bude to OK.

rastik224

druhu parabolu mám ako pozostatok digi a využívam ju na počuvanie country radia v altánku pri grilovačke a gulasi a v garáži. Ďakujem vam za pomoc.

rastik224

a napajanie na konvertore maš

ferko1237
Registrace: 6/2010

fungovalo mi to skoro 3 roky, ešte som mal na 1 primači ddigi... a teraz zničoho nič strata sk programov.ale ako som odpojil ten druhy primač stale to drži na tom jednom. skusil som opačnu reakciu a ako predtým v sobotu natiahnem nový koax. potom dam vediet.

rastik224

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra