Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Přijímače s =Rec Pause=

Po delší době trpím při reklamách (Markíza - film Oko bere) a nemohu si vzpomenout na typ přijímače co zde byl v recenzi, který umí zastavit nahrávání(např. při reklamě) bez rozdělení souboru nebo následného otravného "vystřihování" v PC.

Nahrávám něco úplně vyjímečně, ale tento film. žánr miluji. Znáte nějaký takový přijímač? Díky

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

..pekna skryta reklama

...ja dam krk na to ze to bude nejaky prijimac co ponuka miestny sponzor a mozna uz i vlastnik tohoto webu.. zeby ten posledny technišrot z dialkovym z prveho sd modelu digit CI ? :laughing: :laughing:

medik
Registrace: 11/2011

RE: Přijímače s =Rec Pause=

Krk jsi už prohrál, co vsadíš teď?
Nejhorší je srážka s...

Tomik535

ee.. najhoršie je hadka s ... Veľmi ľahko si Vás totiž ľudia môžu pomýliť.

medik
Registrace: 11/2011

medik R^ :laughing:

lkfreak
Registrace: 9/2009

@medik

Mimochodem ten poslední TechniStar SIR je pro normální lidi víc než dobrý.Většina lidí se totiž na TV jen dívá a nemá potřebu nahrávky upravovat apod.Prostě si to načasuje,nahraje,potom se na to podívá a smaže.Tak to u většiny lidí funguje.Kdyby medik nějaké přijímače prodával,taky by si 3x rozmyslel!,jakou značku zvolit,aby nemusel půlku času trávit na reklamacích.Co se týče ovladače,tak je "skoro" stejný jako u bývalých modelů,to je pravda,ale proč?.... asi proto,že je navržený dobře a není potřeba s každým modelem vymýšlet nový...

Harnadek
Registrace: 6/2009

21 / Oko Bere / -- HD club sk --1080i :)))

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

Tomik535

No ty asi hladáš STB, ktoré podporuje VPS,že ,no zatial neviem o takom,skušam googliž no nedarí sa. :crying:

PISTOK153
Registrace: 11/2010

@PISTOK153

no nevím nevím,ale systém VPS není pro digitální příjimače podporován.Ten fungoval pouze v analogu...Jinak systém PDC by měl fungovat přesně,jak popsal Tomík535...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Pokud vim tak do Dreamboxu se da dasadit VPS plagin, nezkousel jsem...

VPS snad krom CT nikdo nepodporuje ci?

chocholos
Registrace: 11/2007

To jsou zase šoky po ránu, njn pondělí velikonoční..VPS opravdu nehledám :)

Prostě kdykoliv zmáčkneš Rec(bez časovače nebo epg), nahráváš, začne reklama, zmáčkeš pausu, nahrávání se zastaví, skončí reklama, zmáčkneš pausu a bez rozdělení souboru nahráváš dál..
Pro sledování záznamu není potřeba vystřihávat nebo přetáčet reklamy. Samozřejmě, že při nahrávání u toho musíš sedět..
Jak na starém vietnamském "dvojčeti" ;)
Vím, že tu někdo tuto funkci u některého stb popisoval.

Tomik535

Tomik535

OK ,tak na Amiko alien pod sparkem to funguje,teď odzkoušeno :)))

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj

Osobne si tiež myslím, že je to skrytá reklama na satelitný prijímač, ktorého recenzia sa zanedlho objaví. Logickejšie by bolo, keby sa zaujímal o prijímač, ktorý má vlastné strihové funkcie. Pretože ak si chce niekto "odložiť" film, ktorý súčasne aj sleduje, tak je na to určite presnejší dodatočný strih (či už v príjimači alebo PC), ako letmý strih počas sledovania programu, vzhľadom na časté opakovanie určitej sekvencie filmu po reklame.
A nechápem, prečo tu niektorí podsúvajú funkciu VPS. Aj keby bola podporovaná, nič nevyrieši. Záleží len na vysielateľovi, kde zaradí ovládacie impulzy. Ani v časoch VHS to nikdy nerobil pred a po reklame, vždy len začiatok a koniec programu.

Frank11
Registrace: 2/2009

@Frank, protože jsi technickou stránku ve svém příspěvku popsal velice správně, bylo by mě líto tě za tvé nepodložené nařčení bloknout, protože zatím věřím, že po technické stránce můžeš poradit i jiným.
Dejme tomu, že tedy na chvíli přistoupím na tvou hru. Můžeš mi tedy vysvětlit motiv mého jednání? Nebo tu skrytou reklamu dělám z legrace, z nudy?
Ještě k technické stránce. Proč mi radíš, že je pro mě lepší dodatečný střih, když sám už v dotazu píšu, že se s tím nechci otravovat? Chci se na ten záznam později podívat třeba už jen jednou, dvakrát. Nepotřebuji to mít "useknuté" přesně, mě nevadí, že tam budu mít pár sekund reklamy než zmáčknu tlačítko. Já se neptám za ostatní. Nechci se babrat s editací v PC, to raději ty nahrané reklamy jednou dvakrát "přetočím". Ale proč? Proč přetáčet a hledat znovu pokračování filmu, pokud tohle některé stb umí? To si ho nemohu koupit?

Jestli mi napíšeš "třeba tě za to někdo platí" nebo "třeba je budeš sám prodávat", tak ti rovnou odpovídám "třeba je frenky zakomplexovaný mindráček co nemá do čeho píchnout, tak z nudy věští s křišťálové koule".

Tomik535

Re:Přijímače s =Rec Pause=

Takže Tomik535,to čo potrebuješ spĺňajú výborne blu ray recorderi od Panasonicu!!!

nikino

@nikino, díky prodloužil jsi mi život :)))
Znáš nějaký typ, který mi to nahraje v původní kvalitě a jak ten signál do něho pošlu?

Tomik535

vystříhnout reklamu v přijímači dokáže asi každá Enigma2, používám to na svém DM800 za 3000 bez DPH, většinou ale jen na ořez před začíátkem a po konci filmu, pokud si ten film chci nechat (podstatně se tím zkrátí velikost souboru u HD záznamu)...

Je to jen pár kliknutí a střih probíhá na pozadí, jen to překopíruje soubor 1:1 ale jen vyznačené pasáže, nebo i vystříhá pryč...

o tom, že by nějaký přistroj dokázal 100% detekovat reklamu (JAK?) silně pochybuji, někdy to nevyjde a nenahraje ti to korektně apod..

Hollys
Registrace: 3/2009

Přístroj nemusí nic detekovat, normálně v českém jazyce píšu, že si pauzu zmáčknu sám. ;)
Jj, to už poradil bigj, ale četl jsem to tuším v nějaké recenzi nelinuxu, nějaký prašivý levný, jednoduchý krám. Musí to umět obsluhovat i babička, co mi hlídá syna.. ;)

Tomik535

Pre : "Tomik535". Prvý to naškrtol "medik" a mne to tiež tak vyšlo, lebo keby sa jednalo len o ďalšie vzhliadnutie, tak by mi asi nevadilo, že to bude rozdelené do viac súborov. Na moderátora tohto fóra mi pripadala tá otázka taká nejaká až podozrivo banálna. Keby sa to pýtal niekto iný, tak by mi to nepripadalo také divné. Ale ak za tým naozaj neboli žiadne "postranné úmysly", tak sa Ti hlboko ospravedlňujem.
Pre : "nikino". Áno, na toto je (a nielen blue ray) HDD rekordér výborný. Ale nepredpokladám, že by si "Tomik535" pre túto vlastnosť nejaký zakúpil, keď už má pripojený jeden HDD k satelitnému prijímaču. A načo by mali byť pre to zapnuté dva stroje, ani ja by som to tak nerobil a pritom mám tiež HDD rekordér.

Frank11
Registrace: 2/2009

Kurňa teď už mi moc nezaplatí, když o něm píšu, že je to nějaký prašivý levný krám :-/

Tomik535

@Frank(mezitím jsem odeslal předchozí příspěvek) přijímám, beru tedy zpět i můj výsledek věštění z gule ;)

Tomik535

jestli si chceš mačkat pausu sam tak to pred 20 lety umel i muj VHS pri nahravani :-) Ale jen na 5 minut pauznout, dele by se totiz uz asi poskodila paska :-)

Na Enigme2 stisk pausy pri nahravani tusim vyvola TimeShift, tedy dalsi nahravani...

Nicmene smysl toho rucniho pausovani me nejak unika, co kdyz babicka zapomene anebo nestihne odpauzovat??? :-) A take pochybuju ze babicce koupis kvuli takove kravine "nějaký prašivý levný krám" radeji, nez by sis tu reklamu prejel anebo vystrihnul :-D

Hollys

Já ti tvůj názor samozřejmě neberu. Tu pauzu u filmu bych si mačkal sám v pracovně, protože se stejně víc než na film s reklamami koukám do počítače, protože mě ty 10ti minutové reklamy téměř odtáhnou od děje. I kdybych u toho usnul, reklamní znělka třeba na Markíze mě probudí spolehlivě. Přehraju si ho pak třeba se synem v obýváku, kde se mimochodem kouká i má babička.
Mimochodem, bylo by to příjemné u hudebních klipů.
Jo a ještě mi napiš, že bych v tom případě potřeboval dva..

Tomik535

-- neprodáváš ty náhodou topfieldy? :-D

-- takže jestli jsem to pochopil: naskočí reklama, ty to pauzneš (řev z reklamy tam ale už zůstane, třeba 2-10 sekund než to pauzneš, pak si to se synem pustíte v obýváku a tam bude film přeručen těma reklmaníma vstupama 2-10s... no pěkný...

-- dva čeho? tak jeden v pracovně a druhý v obýváku to dá rozum a přenášet to asi chceš po USB Flash disku? :-D

Doporučím ti se dívat / nahrávat kanály bez reklam, třeba HBO HD, myslím že máš servisní kartu takže to máš zcela zdarma :-D

Hollys

Já to pauznu hned, ty dvě sekundy jsou maximální, DO mám hned vedle klávesnice..to při příp. přehrávání fakt přežiju. Psal jsem, že nahrávám něco jen vyjímečně..tzn. v průměru asi třikrát za rok.
Možná s touto funkcí bych si nahrál i nějaký blok klipů i méně vyjímečně..

Když tu někdo položí dotaz na nějaký přijímač, většina mu samozřejmě správně poradí ať si uvědomí co od něho chce. Když se zeptám na přijímač já, přesně popíšu jedinou funkci, která mě zajímá, takže by se dalo odpovědět přesným typem přijímače, tak jsem obviněn ze skryté reklamy, staromódnosti a je nevím z čeho ještě :) No není to srandovní? A tak si tu žijem..

Tomik535

jo, tak si tu zijem a neni to nic noveho, ted to akorat zazivas na vlastni kuzi pri svem dotazu - clovek si musi i po jasne polozenem dotazu vyslechnout spoustu zbytecnosti kolem... ale zas je to lepsi nez kdyby se neozval nikdo ... jinak konkretni radu pro Tebe taky nemam, ale mozna by to mohli umet ti lunuxici se Sparkem ale jist si nejsem (Amiko Alien, Argus Pingulux, GoldenMedia....) :)))

lance
Registrace: 10/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra