![]() |
|
Optibox Zebra - problémZdravím všechny!Potřebuji pomoc. V poslední době eviduju u mých zákazníků problém se zn. Optibox Zebra, kde dochází k zasekávání přístroje. Stane se tak třeba při pohybování se po menu ze kterého už pak nejde vyjet pryč - ovladač pak přestane reagovat na vše. Nebo se tak stane i při přepínání programů. Musí se provést vzadu vypnutí/zapnutí síťovým vypínačem a pak to zas opět běží v pořádku. Nejhorší na tom je, že se to stává několikrát za den. Nevím kde je problém, volal jsem na Vaši technickou linku Skylinku a tam mi bylo řečeno, že žádný takový problém neevidují. Tento problém zatím mám u 2 mých zákazníků, u jednoho jsem to poslal na reklamaci, tak nevím jak to dopadne, u toho druhého se mi to zatím posílat nechce a proto sem radši pokládám dotaz, zda mi tenhle problém někdo pomůže vyřešit a předejít zbytečným reklamacím? Optibox Zebra, verze softwaru 2.25 (nejnovější). Předem děkuji za pomoc. |
djmilda
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 8 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra - problémA zkontoval si spravne nastaveni casu?Ten problem muze byt zpusoben tim,ze pristroj ukazuje spatne EPG.Uz jsem se s tim setkal u jine znacky pristroje,kde se po posunuti casu pristroj zacal zasekavat.Po spravnem nastaveni vse ok. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra - problémto jsem nezkoušel, ale asi to tímhle nebude, protože problém u jednoho nastal už od prosince, ale řeší to až teď a u dalšího nastal dneska (mám podezření že verze sw 2.21 a 2.25 asi nechodí tak jak mají. |
djmilda
![]() |
|
djmildanedávno jsem tady zaslechl že ty verze 2.21 2.25 snad nejsou origoš? |
Ufones
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 917 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra - problémirdeto ready..no nekup to ;Pskylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra - problémJa mam v Zebri firware 2.21,a take problemi neeviduju. Tak nevim. |
jozef84
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 397 |
![]() |
|
RE-Optibox Zebra-problémPánové mohu jen potvrdit že to dělá jak tady popisuje U mě zase ke všemu po stáhnutí nové verze 2.21 ze satelitu která byla dostupná při mazání nechtěných programů se zasekává ale co je horší smazané stanice se zase na konci objevují znovu a znovu prostě nejdou vymazat přístě raději nic nestahovat ukazuje se že né vždy je to dobré :( |
Sova9
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra - problémTak ja mám taky Zebru 2.25 žádný problém nemám. |
pavelmo
Registrace: 6/2011 Příspěvků: 454 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra - problémRodiče mají tento přítroj s FW 2.21, který jsem tam nahrál,a na nic si nestěžují. Tak tedy nevím zda to nebude jen kusová vada. FW 2.19 ten pristroj v noci zapinal a uz nevypnul...asi pri hledani aktualizace.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 080 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra - problémU fw 2.19 se dá aktualizace vypnout,není s ním žádný problém. Bezproblémová je i 2.15.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 200 |
![]() |
|
RE:Optibox Zebra - problémSoft 2.21 ze Satu,bez problému.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra - problémA seting ostal po nahratí novšieho fw pôvodný alebo boli urobené tov. nastavenia + nanovo naladené - čo odporúčam. |
vador
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra - problémTo samé jsem měl na GOSAT 7055, což je očesaná verze Zebry.Problém jsem nevyřešil, jiný soft tam nahrát nešel, byl tam aktuální. V Tipě to připisovali funkci dynamické aktualizaci programů/hovadina/ a okamžitému zahlcení výkonu procesoru, ale dělalo to i v MENU a i při přepínaní programů na jiných pozicích než 23,5E. Pak jsem si vyslechl obvyklou větu, že si ještě nikdo nestěžoval... Přijímače jsem reklamoval a vzal jsem si peníze, víc už to nechci ani vidět. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
odpověď: sova9, vadorPro sovu9:To, že se ti tam nakonec seznamu znovu objevují nové nebo staré kanály způsobuje tzv. "Dynamická aktualizace kanálu", která je v menu potřeba dát na VYP., potom to již nebude dělat. Pro vador: Ne ne, tohle jsem nezkoušel, setting tam je nahraný ze straší verze, kompletně nový setting jsem dělal na verzi 2.21, tak snad takový malý skok na 2.25 nevadí. |
djmilda
![]() |
|
RE: Optibox Zebra - problémposlat do servisu s popisem závady. Pokud se seká v menu , je to hw problém. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 013 |
![]() |
|
djmildaPredal som ich niekolko, firmware 2.20 a 2.25 idu bez problemov. FW 2.21 je problemovy, nezobrazuje diakritiku. Aby ste sa vyhli problemom, vzdy si precitajte textaky a v nich by malo byt vzdy uvedene, ze po nainstalovani FW je potrebne urobit factory reset-uviest prijimac do vyrobnych nastaveni, aby sa Vam uplatnil novy FW. Inak nema zmysel novy FW vobec instalovat. Zo vsetkych Skylink Ready prijimacov je OPTIBOX ZEBRA PANOM A NAJSPOLAHLIVEJSIM PRIJIMACOM zn.SKYLINK READY |
cikulik
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 47 |
![]() |
|
djmildaAhoj ja mnel stit take problemy a volal jsem prave do skylinku a technik mne rekl at to z resetuju a pokad by to nepomohlo tak at to poslu na reklamaci ja mnel problem z HD programama ty mne nesly jen sel ten jeden jedinej a to Brava tv HD tak jsem se ptal na novej soft ze jsem vydel ze vysel a on mne rekl ze skylink zadnej novej nepustil ofiko ven ani po satelitu takze to nekdo udelal ty verze co jsou k mani a tudiz s tim softem reklamaci neuznaji tak jsem to resetnul a zatim to jede ok tak nevim co to mohlo bejt. |
George1
Registrace: 7/2004 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
@George1dle stránek SkyLink je poslední ofiko sw 1.01 z 23.07.2010. Všechny poslané sw včetně 2.21 přes OTA jsou asi neoficiální, takže tím pádem nemusí uznávat nikomu reklamaci. :))) :)))Nebo že by udělali soudruzi z NDR chybu a neaktualizují tuto tabulku při poslání OTA a posílají si co jim spadne pod ruku bez testování? Divný přístup k zákazníkům :fuming: |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 013 |
![]() |
|
RAFI007Je to celé divné s tím SW-FW.Mám 1.07 z OTA dle Atosu a celkem to šlape dobře |
Ufones
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 917 |
![]() |
|
Vyjádření ze SkylinkuSW námi nebyl schválen a ani nevíme že je.Doporučuji Obrátit se na dovozce nebo na parabole na experta rafi007 který tento sw uvolnil. Jeho e-mail rafi007@seznam.cz |
djmilda
![]() |
|
RE-Optibox Zebra-problémpánové včera jsem jsi stáhnul verzi 2.25 na USB večer jsem to instaloval a světe div se vše zas funguje tak jak tam byly první verze snad později se žádný problém neobjeví jinak díky zy rady |
Sova9
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
Skylink....ti šašci Ti chtěli naznačit, že máš "pirátský" přijímač.... na truc bych si Skylink nasdílel.... |
hotovyrad
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 1 832 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra - problémPanove,optibox zebra neni primac znacky Ariva,a Arive podobne. Takze po kazdem vymysleni noveho firmware,ho netreba hnet stahovat. To neni Ariva. |
jozef84
![]() |
|
jozefTo máš sice pravdu, ale podobný přijímač Gosat 7055 jakmile objeví nový soft, tak tvrdošíjně trvá na aktualizaci a pokud ji majitel několikrát odmítne, tak ho začne stahovat sám. proto už tyto přijímače neberu. Naštěstí u Zebry se mi to ještě nestalo. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 933 |
![]() |
|
RE: Optibox Zebra - problémTo mi je jasne,ale vseci najdu novy soft,a hned ho stahuju. A potom sa divia ze im nejde to alebo to. |
jozef84
![]() |
|
RE: Optibox Zebra - problémJiné přijímače by zase naopak potřebovaly aktualizaci jako sůla nový soft je v nedohlednu (např.KAON KSF SA700IR). |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 933 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |