![]() |
|
signál dvb-s versus dvb-tAhoj.Mám jedno dilema,které už z principu nechápu. Proč je šíření satelitního a pozemního signálu tak rozdílné na kvalitu příjmu. Pokud přijímám signál na sat. na cca 20%,tak to stále hraje. Na chalupě chci chytat signál dvb-t,který hraje pouze od kvality 56%-a víc. Proč je tomu tak.....??? :bigeyes:0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 008 |
![]() |
|
RE: signál dvb-s versus dvb-tProtože tomu nerozumíš. Signál se neměří na procenta, měří se na spoutu jiných důležitých parametrů o kterých velmi pravděpodobně vůbec nevíš a na receiverech se je nedozvíš.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: signál dvb-s versus dvb-tV elektronice se hrabu asi 25 let,myslim,že tomu rozumim dost. Procenta jsem uvedl pro zjednodušení. Chtěl jsem jen slyšet jiný názor,proč satelitu stačí slabší signál. Toť vše.0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
![]() |
|
RE: signál dvb-s versus dvb-tale to nic nemění na tom že víš kulové o problematiceAmiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
RE-RENikdo nemůže vědět všechno-proto se ptám. Spokojen?? :laughing:0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
![]() |
|
RE: signál dvb-s versus dvb-tUž z těch třech otazníků za procenty je cítit, jak tomu rozumíš...terestrial i satelitní příjem dnes používají dost odlišné modulace, hodně odlišné přijímací řetězce, oba signály v éteru se pokýkají s uplně jinými problémy. Ano, signál se dá posoudit jako kvalitní, či nekvalitní, ale nejde to posuzovat podle procent. Začni studiem základní teorie normy DVB, pak se zaměř na modulace, pak se koukni na problematiku SFN, preecha, přečti si něco o FEC, QEF atd. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: signál dvb-s versus dvb-tProcenta jsou dobrý leda na zjištění vlhkosti ve vzduchu, jinak k ničemu. |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
![]() |
|
DěkujiTo mi stačí -díky.0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
![]() |
|
RE: signál dvb-s versus dvb-tpro palermo67 buď v pohodě, taky mám pocit, že je to tu samej intelektuál, který tě hned sejme, jak jsi úplně blbej, ale oni všichni tomu strašně rozuměj, asi bude lepší sem vůbec nechodit a na cokoliv se ptát, přeji ti pěkný i když u nás deštivý den |
Nitram31
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 37 |
![]() |
|
RE: signál dvb-s versus dvb-tZdar synci,ale tak to preci neni,ze by tu byl samej intelektual.Naopak myslim,ze Ti odpovedel predevsim technik-praktik (pak i intelektual:)) a slovo praktik je dulezite,protoze teorie bez praxe je k h....Kolega se hrabe v elektronice 25 let a je trebas spickovym technikem pro analogove signaly,pro DVB signaly je potreba si skutecne neco precist o modulacnich metodach a jejich zavislosti na prijmovych parametrech. Intelektual zkouma predevsim napr."tacitni vlastnosti vysokoskolskych ucitelu - expertu" :) |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
re: .....Takže já to zjednoduším,také se nepočítám mezi kované "ber-meristy"-Každý výrobce má ty ukazatele nastaveny jinak-například staré Humaxy začaly vypadávat při signálu pod 20%,ale třeba 100% ti nikdy neukázaly,ani při větší anténě.Podobně na tom byly třeba Schwaigery.Ukazovaly docela přesně.Jenže asi to,že neukazovaly nikdy signál "naplno",začal dav brát jako něco špatného,protože soused na boxu za pár korun za marketu má 100% a tím asi i lepší obraz.Takže dnes ukazují skoro všechny přístroje nejméně 50% a více.Ber to tak,ýe jejich nula je třeba těch 50%,znám značky,které ji mají i na 90%,cokoliv pod to už je pod hranicí příjmu=kostičky,rozklad obrazu.Takže postavíš-li vedle sebe třeba settopbox Schwaiger a nějaký nový sat přístroj,podle procent nic neposudíš.Vezmeš-li staré Humaxy,které byly DVB-S i DVB-T,tak to bude hodně podobné co do procent měření signálu.Asi tak .Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE: signál dvb-s versus dvb-tNeni nutne byt nezbytne BER_MER mistrem,ale velmi dobrou vypovidajici schopnost ma prave parametr MER.Tedy proc bez vypadku hraje DVB-S s MER napr.8 dB a DVB-T napr. az s MER 22 dB?Odpoved ,ruzne modulacni techniky a parametry,existuji i pro DVB prenosy tabulky,ktere udavaji pri te-one modulacni metode a jejich parametrech (krome jineho) i minimalni MER pro stabilni prijem.A to je potrebi prostudovat. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
Pochvalu si zaslúžidnes hdpe, za seriózny a odborný prístup k veci, tak by mali vyzerať všetky odpovede! Kto odpovedať nevie, mal by sa radšej zdržať akýchkoľvek komentárov. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE-REDíky za normální odpovědi. Čekal jsem něco jako: je tam rozdíl v modulaci, každý signál je jiný-proto ten rozdíl,nebo terestrial musí překonat kopce,lesy atd.,proto je schopnost menší....nebo podobnou odpověď. Je mi jasné,že "měřáky"na přístrojích jsou pouze orientační,ale pravdou prostě je,na na všech cca 14ti satelitech,které jsem kdy v rodině nebo sousedům ladil,tak obraz fungoval při kvalitě signálu asi 20%. U set-top-boxu je toto nemožné. Prostě mi to vrtalo hlavou jen tak ze zajímavosti. Tak dík za názory. :)0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
![]() |
|
RE: signál dvb-s versus dvb-tJednoduše zapomeň na procenta a problém zmizí.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
palermo67Asi Tě to překvapí, ale signál DVB-S i DVB-T má na vstupu do přijímače v podstatě stejné parametry. DVB-S i DVB-T fungují bez problémů se vstupní úrovní signálu od cca 40 do cca 85dBuV, a kvalitou C-BER odolo 10-3. Procenta jsou opravdu naprostý nesmysl. najdeš i hodně satelitních přijímačů které přestávají fungovat u kvality pod 50%, nekteré pod 70% a nekteré i pod 20%. Jenže vždy je to o tom, že kvalita C-BER klesne pod 10-3. Přesněji řečeno primární chybovost signálu stoupně nad 1promile.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
![]() |