Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Nova sport - sekání

všechny programy jsou skvěl, jen Nova sport se seká.Proč,když dolaďuju postavení paraboly,vždy mi dělá problémy NOVA A NOVA Sport.To je tak slabý signál,nebo proč?Ostatní programy ze SKYLINKU jdou skvěle,stejně tak všechny programy z Astry 19,28, Hotbirdu..jen ta po****Nova Sport dělá problém.

Piller
Registrace: 8/2003
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nova sport - sekání

Co je to "doladění postavení paraboly" sekáním či nesekáním programů?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

No asi len Tebe.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

@Tomik535: asi jsem se neobratně vyjádřil:včera jsem přenastavil parabolu s motorem SG100(je to 90tka)a přestože všechny programy Skylinku šly na 87/73%, tak NOVA sport jako jediný se seká a kostičkuje. A o ten dotyčnému jde hlavně...Nastavil jsem všechno jak má být,a přesto NOVA Sport dělá stále stejný problém.Nemám sice měřák,ale logicky uvažuju:Jestliže chytám přes USUALS řadu jiných družic,(13,16,19,23,28) a nikde nemám problém,tak bych měl chytit NOVU sport taky,tím spíš,když mám parabolu napřímo na ASTRU ,žádné šilhání....

Piller

Co je to u tebe "vždy"? Jednou, třikrát, stokrát?
Signál na 11973 u přijímače je ok?

Tomik535

@Tomik535: nepochopil jsem co myslíš tím : "vždy".Já to slovo nepoužil...jestli myslíš,kolikrát jsem nastavoval parabolu,tak asi desetkrát? Vždy jsem ale měl ten stejný problém:všechno šlo,až na NOVA A Nova sport,nebo i JOJ mi dělaly problém. A co se týká frekvence,nevím,na jaké frekvenci to má,musím se podívat odpoledne až přijedu z práce...

Piller

@Tomik535 fekvence 11973 ČT 1 HD (MPEG4) je naprosto v pořádku.ukazatel hlásí těch 87/73%

Piller

Z tohoto údaje si tím nejsem jistý, takže nemohu radit.

Tomik535

na 90cm???

tak som to kvoli tebe votocil 60cm - aktivny plocha tak 55cm max 11973 ukazuje 86%/76% na 90 to musis mat minimalne 90/90!!! motor mam sg2100bs usals zasadne ne! jedine presna sirka i delka a musis se s tim vyhrat takze mam pozice ulozene manualne ! nektere druzice inklinuji takze tak :)))

WADER
Registrace: 12/2009

tomipovidej jak se srovnáš s tou INKLINACÍ ???
:8)

tonek
Registrace: 1/2009

No to je debata.Mám aj 60 parabolu s USALS natáčaním a žiadné problémy pri tejto frekvencii a ani pi iných som nezaznamenal.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

tak proč zdržuješ ty co maj PROBLÉMY ?

tonek
Registrace: 1/2009

Už jsem se s tímto vláknem srovnal úplně.. ;)

Tomik535

Nova Sport mi taky sekala a nešla doladit. Vyřešil jsem to tak, že jsem vyhodil 80 cm noname parabolu s monoblokem a koupil Anténu 60x48 cm s kvalitním single konvertorem.

A najednou mám stabilní příjem i při blbým počasí a s rezervou a na malou roztomilou parabolu. Sice nevím, kdo to víc prasil, jestli parabola nebo monoblok ale je to fuk.

Na HDBOXu jsem mel kvalitu 71-74, ted mam po doladeni od ruky kvalitu 82.

rejča

@všem: sluší se poděkovat všem za rady.Problém je vyřešen: viníkem byla stará přístupová karta, která se způsobovala sekání obrazu.Zkusil jsem tam svou kartu IRDETO, obraz se rozběhl jako vínko bez jediné kostičky celou dobu než jsme vypili sedmičku dobrého bíleho(půl hodiny).Pak jsem tam vrátil jeho starou kartu zpátky(nemá ji dosud vyměněnou,aby ušetřil dva nebo tři dny,kdy ji má ještě předplacenou ) a opět do dvou minut sekání,zamrzání ,rozpadání obrazu.Takže jsme zase o něco chytřejší....ale ještě jednou díky,pánové!!!

Piller

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra