Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

prima cool - hlucne reklamy

zdravim! Viem ze reklamy v podstate nie su (nemali by byt) vysielane hlasnejsie ako bezny program, len proste vsetko a vsetci v nich "krici". Napriek tomu je to pri prima cool za hranicou znesitelnosti a pri porovnani s inymi stanicami mam subjektivne pocit ze prima na mna krici viac. ako je to mozne?

soso
Registrace: 2/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: prima cool - hlucne reklamy

Tohle je naprosto normální , taková nova to je taky nářez. To víš tady už dávno nejsou instituce pro lidi ,aby se o něco staraly. Rv Jo vlastně o daně ...tjj.. to se ozvou hned.

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

Bohužel v ČR se zatím jen o hlasitosti reklam uvažuje.Zákon na to není.U vás na Slovensku tuším již platí.

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

to Karlos1

přesně tak ,to je asi to jediné co v této zemi funguje....

Ivo SS2
Registrace: 4/2007

Jasne, vymysleme dalsi nesmyslny zakon jen proto, ze mam citlivejsi sluch. Co takhle zakonem zakazat predne sledovani reklam, nebylo by tohle smysluplnejsi? Anebo jeste vetsi napad, jeho zhovadilost posudte sami. Zakonem naridime vsem povinne pouzivat dalkove ovladani, kdyz to nejde svobodnou vuli tak divaka prinutime. Anebo dalsi pecka, zakazeme sledovat televizni kanaly s reklamnimi bloky, aspon si nebude na co stezovat :-)

T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402

xilt
Registrace: 4/2006

To:xilt

hm nevím ale myslím že jsi trochu mimo nebo že jseš zrovna ten co se podílí na vysílání reklam a výdělku z nich jinak to nevidím,co to tu blábolíš o nějakém citlivém sluchu vždyt to probudí i mrtvého /pokud nejseš totálně hluchý/ano dálkačem se dá ztlumit zvuk ale to jsem pak otrokem coby uživatel sledování pořadu,tento zákon co se teprve u nás připravuje a vůbec se ještě neví zda projde což nechápu ale s ohledem na to že tato vláda pro lidi nedělá nic pozitivního to naopak chápu,kdyby šlo o jejich zachování či nedejbože zvýšení platu tak to mají uzákoněné do týdne,asi mi poradíš abych si kvůli těm (nevhodné slovo)ům koupil novou telku co umí zvuk srovnat na jednu úroven hlasitosti/co tak to poradit a doporučit všem/ což je další rada nad zlato proč jednoduše když to jde složitě,no vidím že by jsis mohl podat ruce s nynější koaliční vládou a dělat jim tam mluvčího,nic by to sice pozitivního nepřineslo ale zato bys měl vyděláno. Rv

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006

to:xilt

Tady nejde o novy zakon, ale malou upravu stavajiciho. A nejde o citlivejsi sluch, ale o nesoudnost televizi. A nejde o svobodnou vuli davaku ale televizi. A u nich svobodna vule to zmenit neexistuje, tak je nutny zakon.

ivovi0
Registrace: 11/2008

chlapi, mrzi me ze jste pramalo pochopili co jsem chtel sdelit, mozna ma @DVB pravdu, jsem mimo, nebot reklama se mi prici a proto se ooooobrovksym obloukem vyhybam kanalum, ktere reklamni bloky provozuji, je hodne usmevne me oznacit za nekoho kdo na ni vydelava ostatne uz se mi stalo i jinde ze me oznacili za poskoka nekoho, protoze sem mel jiny nazor, ale clovek si zvykne, vite reklama nereklama, na svete je hromada zakazu a prikazu tak proc nevymyslet dalsi a stojim si za tim, ze tu svobodnou volbu ma prave divak - nelibi - nesleduju, je to proste

T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402

xilt

Re: xillt

Sa necuduj, ze ta tam zaskatulkovali s takym cudnym nazorom. Ano, tu reklamu moze divak vypnut, prepnut, stisit alebo cokolvek ine, co sa da urobit cez dialkove. Ale to nie je dovod, aby neexistovali rozumne pravidla, hoci aj vo forme zakazov, ktore vysielanie reklamy a jej obsah reguluju. Ved reklamu v podstate nechce pozerat nikto, kazdemu ide o program v ktorom je vrazena. Divak ju v podstate trpi ako dosledok toho, ze za obsah programu, ktory mu je poskytovany zaplatil objednavatel reklamy namiesto neho samotneho. Stavil by som sa, ze ta hlasna reklama je jedna z tych marketingovych "fint" na podvedome obalamutenie divaka typu ako to umiestnovanie rozkov na druhy koniec supermarketu co najdalej od vchodu. O dovod viac, preto to obmedzit a preco to obmedzili aj u nas na Slovensku. Vobec mi nepride, ze by to bol nezmyselny alebo kuriozny zakaz, ako sa domnievas ty.

Igwar
Registrace: 9/2006

Xilt

Ja si na rozdiel od spoludiskutujucich nemyslím že si zaunteresovany
Ja si myslím že si obyčajný troll :)
Zákony a zákazy sú nutne tam kde sa ľudia a firmy nevedia slušne správať. V skandinavii nepOtrbuju zákon na každú blbosť lebo sú slusnEjsi;)

soso
Registrace: 2/2010

No jo chlapi kdyz za vsim budete videt spiknuti tak se nedivim, ze vam zakony co neustale neco zakazuji vyhovuji. Mozna to ale nasi spolecnosti vyhovuje, mozna potrebujeme mit silnou ruku neceho neustale nad sebou. Jak to bylo v tom kouzelnem starem filmu? "Dnes sul a zitra co? Budete nam holit hlavy?" :-) Pripada mi to absurdni. Mysli si treba, ze jsem troll ovsem me by skutecne zajimalo jak pripadny zakon vznikne, kdo posoudi co je hlasita a nehlasita reklama. Politik? K popukani smichy :-) Souhlasim s tebou, ze zakony maji svuj smysl, ale skutecne je potrebujeme uplne vsude?

xilt

To:xilt

Bohužel když nepomůže selský rozum a soudnost,pak nezbývá než použít příslušný zákon jinak nic ty hoveda nenasytný před ničím nezastavíš,já chápu že provozovatel který narozdíl od veřejnoprávní tv nedostává jiných příjmu jako z koncesionářských poplatků musí z něčeho žít a provoz platit ale na druhou stranu když se podíváš jak si žijou už jen v různých pořadech typu superstar apod.kde si mohou dovolit královsky platit Mareše a spol.,drahé hotely učinkujícím atd.o platech moderátorů všech ostatních pořadů u kterých se to ani nedovíme,tak by na druhou stranu mohli trochu upustit ventil ve formě snížení počtu reklam během hlavních pořadů a filmů popřípadně aspon nechat zvuk na stejné úrovni jinak se zanedlouho dočkáme toho že film bude trvat /díky reklamám/ 3-4 hodiny tak to si raději zajdu do kina nebo si půjčím DVD v půjčovně a pustím si ho kdy na to budu mít chut a čas a nebudu muset přemáhat spaní díky reklamám a film shlédnu v klidu v kuse za 90 min.

DVB

@DVB: Vidis a tady jsi si prave sam i nadherne odpovedel. Mas moznost volby. Nikdo te nenuti se jakkoliv premahat a uz vubec nekoho zivit pokud nemusis. Vim zni to nadnesene, ale ver mi, ze je to jednodussi nez by se zdalo ;-)

xilt

Xilt no sice nevím o čem tu hovoříš ,každý at si úsudek udělá sám,ale opak toho co tu říkáš je pravdou,bohužel když se vrátím k tvému prvnímu sloganu kde tvrdíš že je zákon k útoku na uši nesmysl ,já tvrdím že v žádném případě není a proto se ti snažím vysvětlit pravý opak že pokud tu není respektováno přání diváků a dodržování selského rozumu což nátlak vyvolaný zvýšeným hlukem reklam je jedním z důvodů,pak se musí lidé obrátit na legistlativní možnost tuto situaci napravit takže nevím a nechápu v čem jsem si sám nádherně odpověděl,připadá mi skutečně nic ve zlém že jsi mimo a dochází ti argumentace což koneckonců tvůj strohý a nic nevypovídající planý příspěvek plně napovídá.

DVB

to:xilt

Kdyz budou vsichni ridici MHD na lidi sproste rvat, jiste mas volbu objednat si taxika nebo koupit auto. Ale je to svobodna volba? A je nutne sproste rvat na lidi, aby MHD vydelavalo?

"kdo posoudi co je hlasita a nehlasita reklama" Na mereni a regulaci hlasitosti existuji technicky predpis EBU R 128. Nemecti verjnopravni a soukromi vysilatele se k ni prihlasili dobrovolne.

ivovi0
Registrace: 11/2008

@ivo: jasne to dava smysl, jsem rad, ze alespon nekdo tu chape co mam namysli, samozrejme bychom mohli debatovat hodiny o svobodnosti ci nesvobodnosti volby, ale dulezity je, ze existuje

technicky predpis EU, hmm ja prave po nedavnem vyjadreni jisteho technickeho reditele jedne tv k techniklaim problemu si nejsem uplne jist, ze nejaky predpis je tim nejlepsim, nehlede na autorske aspekty dila, ale to uz jsem trosku asi uplne jinde ...

mimochodem aby to s temi EU predpisy nedopadlo treba takhle :-) https://plus.google.com/u/0/117852114120783502053/posts/LxtWiRrq9md

xilt

Ale pořád mě připadá že stále nechápeš podstatu věci ,nebo nechceš chápat což opět z tvého posledního příspěvku jednoznačně vyplývá,prostě nechceš uznat že nějaký legistlativní zákaz či úprava nedává smysl ale co pak dává smysl nebo chceš priti tomu pak jiného podniknout aby se tento nešvar odstranil?Prostě jiná možnost a volba tu už není a jak vidíš z příspěvku/To:ivovi0/ je to o jisté slušnosti a etice která se od západu na východ postupně vytrácí a více hledí na zisky za každou cenu bezohledu na přání zákazníka zde v podobě diváka,prostě tu jiný prostor pro odstranění hlučné reklamy není tak se lidé obrací na legistlativní volbu.

DVB

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra