Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Changhong EF24F98SD - TV nenajde nic na TP 11836H

Ahoj ludia,

mam televizor Changhong EF24F98SD s CI modulom SMIT Secure Plus a Skylink ICE kartou vymenenou za CS link (region CR). Z Astra 23.5E transponderu 11836 H kde vysielaju slovenske stanice STV1, STV2, Markíza, Doma, TV JOJ, JOJ PLUS, TA3, TV Patriot mi TV NENAJDE VOBEC NIC, ani nekodovany TA3. So starym prijimacom AMIKO 560 mi vsetko funguje bez problemov. Unika mi snad nieco v nastaveni TV alebo CI modulu? Vopred dakujem za radu.

alternator
Registrace: 2/2012
Odpověď v diskusním vlákně

sat. tuner?

Predtym co dostanes viac exoticke odpovede... To je ono?!:
www.datart.cz/katalog/LED-televize-CHANGHONG-EF24F868SD.html
Mali to v predajni zapojene? Ma to vobec Sat. tuner? Pisu, pisu... ale pri takejto kategorii sisi kludne mohol kupit smazicku na vajicka (hore na cierne rebra sa leke vajickova zmes na smazenie) co ma navyse funkcionalitu TV. Podla mna mas alebo model bez S celkovo, aalebo uzuz toto bude model 3-tej generacie ze len S2 a uz S ("1") naco aj?! :O
:bigeyes: :razz: :dead:

krikri
Registrace: 3/2010

changhong

Ahoj všem má ten střep vůbec sat. tuner já myslím že nemá tak co chce dotyčný ladit ať to jde reklamovat pokud mu v obchodě řekli že to má jak někdo může koupit takové střepy ty lidi šetří ůplně na všem a pak se diví že to nefunguje

kanon
Registrace: 2/2007

RE: Changhong EF24F98SD - TV nenajde nic na TP...

http://www.changhongeurope.com/ke-stazeni -skus editovat zoznam transponderov pre Astra 3

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

Já bych ho vůbec nezatracoval kvůli názvu, vyrábí se v Nymburku a je to kupodivu velká světová firma R^ R^ R^

revis
Registrace: 3/2010

Changhong EF24F98SD - TV nenajde nic na TP...

Měl jsem problem u zakazníka s 12525V,dal jsem tam 12524V a šlapeto,byla to sonka.Skusto?

tonda1
Registrace: 12/2007

Pochybovat o tom, jestli to má nebo nemá sat. tuner, když napsal, že mu nejde pouze jeden TP a ostatní bez problému, dokonce popsal i vložený modul s kartou.
Nevím no, i takoví se najdou ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

A ma to obrazovku?Ked uz skumame .... :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

TO: krikri, kanon, EnoSat - Satelitny tuner to ma, ved predsa na tom satelit pozeram, zoznam TP som zmazal a rucne nahodil len tie Skylinkove. Je to ten z odkazu, kupovany v Metre a mali ho tam zapnuty, pozeram jak DVB-S tak DVB-S2 stanice, jedine co mi na nom nejde je henten slovensky transponder 11836H. Z neho mi nenajde vobec nic, pay/free TV ani radio. Este skusim zmenit rekvenciu TP na 11835H ako radi tonda1.

alternator

update 1

Zmena frekvencie TP na 11835H nepomohla, este skusim namontovat 80 cm parabolu ci to pomoze, doteraz bola 60 cm.

alternator

alternator

No jo no, takhle to vypadá, když nedají nic na odzkoušení a hrají si s tím sami! Měli to hoodně dlouho rozložené na stole ve fázi vývoje.
Dej Email a pošlu ti na ně telefon, pak se pobavíte co oni na to? :((

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

to alternator

Generátore střídavého proudu, podívej se, jak je zadáno SR. Ve starých seznamech transpordérů bylo zadáno na tomto transpordéru SR 22000, nově se zadává 27500.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

TO: samorost - SR mam 27500, FEC sa priamo nastavit neda.

alternator

V tom případě vyměň

konvertor. Půjč si třeba na chvíli jiný. Trasa od LNB až po vstupní obvody je plná nástrah v podobě nahodilých odlaďovačů, nepřizpůsobení na rozhraní, odrazů signálu a podobně. Že ti hraje AMIKO je sice výborné a svědčí to o dobrém nasměrování paraboly, holt číňan může mít někde jinou impedanci a zrada je na světě. Nevím, zda máš po cestě nějaký přepínač, zkus ho na chvíli přemostit napřímo.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

Kvůli tomu Amiku to ale spíše tipuju na nějaký sw bug v té TV. Mě teda zatím nepřesvědčila :((

Tomik535

Pokud se jedná o EF24F898SD, tak tento TV jsem si pořídil jako druhý TV. Problém s TP 11836 H nemám, ale mám problém s HD programy v DVB-S2 8PSK a to konkrétně s přerušováním zvuku. Pokud přepnu s dolby na mpeg, tak se mírně zlepší. Mám podezření na překročení celkového datového toku streamu z TP nad 58 Mbps. Po přeladění na novou frekvenci u CT HD přijdu o jediný program v HD, který ještě byl bez problémů. Myslím, že v tom má prsty i trochu Skylink se svými přecpanými TP. Tam mi odepsali, že si mám naladit parabolu (na LNB TWIN mi jede druhý satelitní přijímač, kde je vše OK ??). Další závada je nefunkčnost EPG u satelitního přijímače (DVBT v pořádku). Na stránkách Changhongu nic není a na mail neodpovídají, takže TV asi zabalím a vrátím zpět. Je to bohužel jediná 24" TV s vestavěným satelitem na trhu, tak nevím co do malé panelákové kuchyně pořídím :(

ifyes
Registrace: 3/2012

Vyzkoušej i pár jiných modulů, ten zvuk by to mohlo vyřešit. Kupovat tyto neznámé křápy kvůli sat. tuneru je pitomost. U "světové" značky mohu aspoň jakžtakž doufat v nějakou sw podporu, která je u sat. přijímačů/tunerů dnes téměř nezbytná.
S těmito tv raději ext. přijímač, vždy se najde místo kam ho případně schovat.

Tomik535

za ty prachy

do kuchyně,dost dobré R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

jj, tiez ho mam ako 2. tv do kuchyne, spravil so fintu a namiesto zmazania vsetkych transponderov som len pridal tie ktore chybali a zaskrtol som len 12 Skylinkovych transponderov na ladenie, vysledok bol o poznanie lepsi aj ked nie 100%, kazdopadne mi TV haluzi takym stylom ze pri vymazavani programov mi odide kodova stranka (nezmyselne znaky) pri vymazavani druzic alebo transponderov mi odide kodova stranka pri nich ... BTW dospel som k zaveru ze ten bazmek asi bude mat VELMI necitlivy satelitny tuner ... Mozu byt vyssie uvedene prpblmy dovod na reklamaciu?

alternator

Changhong EF24F98SD je asi na prd

TO: samorost - nikde nemam ziadny prepinac jedine single konvertor s 2 vystupmi. Skusal som to aj s pouzitim single Golden Interstar LNB ktory som pouzival doteraz a na situaciu to nemalo ziadny vplyv.

alternator

Changhong EF24F98SD

TO: ifyes - aky pouzivas modul, aky mas dlhy kabel, aku parabolu, LNB, ... neda sa na tom TV upgradovat firmware? Na oficialnej strake neni ziadna pouzitelna informacia. Aj tebe haluzi TV stylom ze by sa jej rozhadzali nazvy druzic a transponderov na nejake nezmyselne znaky? Zatial sa mi to stalo len pri ladeni satelitu (a stale petrvava), ladenie DVB-T a domoveho analogoveho kabloveho rozvodu prebehlo bez problemov.

alternator

každopádně

pokud jsi přesvědčen o chybě přístroje,máš právo na reklamaci a předvedení daného přístroje v bezvadném provozu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Teď tam mám modul skylink irdeto (Neotion) s nejnovějším FW. Odzkoušel jsem ale snad všechny možné CI moduly SMIT (fialový i zelený Cryptoworks), SMARDTV (Starý červený cryptoworks EUROCAM, nový zelený irdeto), MASCOM (Cryptoworks+Irdeto). U všech stejný problém se zvukem na DVB-S2 8PSK (jen zelený irdeto SMARDTV nefungoval vůbec). Je to podle mne stejný problém s propustností CI sběrnice, co měl před 2 roky Panasonic na TV se satelitním tunerem, který to vyřešil specielním FW pro Česko. Ještě dodávám, že stejný problém se zvukem u HD je u tchyně (Changhong EF32F898SD zapojený na společné satelitní rozvody), EPG ji na rozdíl ode mne funguje. HD FTA Němci (ERSTE, ZDF, ARTE) na 19.2 fungují bez problému, tam to ale nejde přes kartu. Mám podezření i na Skylink a jeho přecpané TP. Nejhorší je ale ta podpora výrobce.

ifyes

To: alternator I když mám matku ze Slovenska, tak jsem ještě neslyšel že něco haluzí (halúzka je větvička ne). Tak mne tak jak popisuješ nehaluzí, ale po doladění dalších TP k již naladěným se mi rozhází pracně nastavené pořadí. Naladění a nastavení tohoto satelitu je tedy hrůza, ale pokud přestane Skylink s těma rošádama, tak se to nedělá zas tak často.

ifyes

Changhong EF24F98SD je asi na prd

No nic, dost bolo rozkose, asi sa jedna o nejaky vadny kus, uz blbne aj pri pouziti na DVB-T. Lifrujem ho naspat do metra, drzte palce. :8)

alternator

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra