Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skyladink pokračuje

Po "velkém třesku" 1.2. protože společně se slováky nešlo předem naladit ostatní přelaďované programy, přišla další "předem neznámá" změna s Hbo2, Film+ a teď ČtHD :8)
Trochu úsměvně proto působí vysvětlení ke změnám k 1.2. kdy "několik změn sloučili do jednoho kroku".
Na druhou stranu pro šťouraly připomínám, že tyto programy byly do balíčků přidány bez navýšení jejich cen R^

Tak který bude příště? :)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

ale kdo nám zaplatí

nové JÁTRO ???

tonek
Registrace: 1/2009

RE: Skyladink pokračuje

Mezi 19.4.2012. - 1.5.2012 tam asi přibude ČT 2/4 HD tak není kam spěchat a poté ladit jen jednou.

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

@habr, tady bych se spíše přiklonil k "nepřepínání" a zvolil rovnou ČT4HD ať zas někdo nebrečí, že nemůže nahrávat nebo neviděl v HD konec přenosu z parlamentu..

Tomik535

Na rozhodnuti CT mel Skylink vliv asi jako na Prahu-hlavni nadrazi. Navic rozhodnuti podminene vysledkem vyberoveho rizeni. To aby si ve Skylinku poridili kristalovou kouli a zacali vestit co bude za mesic ...

koudelka
Registrace: 4/2009

Este sa budu prehadzovat cetecka. Viem to uz mesiac a este nic.

tophunter
Registrace: 4/2010

STV 3 HD počas olympiády

jklajban
Registrace: 2/2006

@koudelka

Zkusím věštit co bude za měsíc (v posledních letech to musím dělat, křišťálová koule je ale už dost ošoupaná).
Bude FastScan, takže bude pro zákazníky SkyLink Ready přijímačů na Vaší straně (jsi asi zaměstnanec SkyLink)připravený na 12070MHz setting. Nevím kdo ho připravil, ale něco tak odfláklého jsem nezažil.Astra 1 nekomentuji. Bude s tím někdo něco dělat, nebo zase poškodíte zákazníky a budete se vymlouvat na rozhodnutí manažerů, vlastníků atd? Zatím je to řešitelné.Měla by se k tomu udělat nějaká forma hlasování na Parabole o nejlepší uspořádání programů, protože se bude jednat o seznam na x-let. Můj email je v předchozím příspěvku. (PS nic jsem nepřekrucoval, heslo je: důvěřuj, ale prověřuj, problémům předcházej)

RAFI007
Registrace: 1/2006

@koudelka, samozřejmě máš pravdu, ber to téma trochu odpočinkově..
Tím "trochu úsměvně" jsem měl na mysli hlavně HBO2, které přibylo tuším 2 týdny po po 1.2. U něho se navíc ani neměnily parametry, takže z toho plyne ponaučení, že zbylé programy od CSlinku už není radno v přijímači se Skylink kartou vymazávat..

Tomik535

RAFI007

Ja vim kdo tabulku na pidech 30 a 31 pripravil a vubec ji neodflaknul. Vubec nevim jak ses k nim dostal, nebo ze by to uz Zebra mela implementovane? Navic je to zatim ve fazi testu.

Ja pro zadne hlasovani nejsem. M77 je soukroma firma, jestli ti to neuniklo. Nebo UPC nekdo rika jak ma skladat sve programy? Jiste mirne modifikace jsou mozne, na A1 jsem tolik nekoukal, ale A3 je udelana OK pro oba regiony.

Kanaly jsou setrideny tematicky s tim ze nejprve je nabidka gratis.

Dale, kazdy si to muze zmenit podle sebe, jeho poradi zustane zachovano!! Co jeste chces vice?? Pouze se debatovalo o tom zda smazane kanaly vracet na konec nebo ne, ja jsem pro nevraceni, ale rozumim i druhemu stanovisku, kde spousta lidi si omylem nejaky program smazne.

koudelka

ASTRA 3B/ČESKÁ TELEVIZE

Zdravím,

Přeladění kanálu ČT 1 HD není iniciatvou
platforem CS LINK ani SKYLINK, ale je to
čistě záležitost ČESKÉ TELEVIZE, která
využívá pro satelitní distribuci svého HD
kanálu německou společnost MEDIA BROADCAST.

Vzhledem k tomu, že MEDIA BROADCAST opustí
dosavadní kmitočet, na kterém zajišťuje
distribuci signálu mimo jiné i pro kanály
německého parlamentu, přesun se dotkne také
programu ČT 1 HD.

Dále ČESKÁ TELEVIZE vyjednává pro přesun
svých programů ČT 1, ČT 2, ČT 24 a ČT 4
identickou frekvenci na novém satelitu
ASTRA 3B, na kterou se přesune ze starého
satelitu ASTRA 3A. Přesun by měl proběhnout
ještě v letošním roce.

(@zdroj: Česká televize, Media Broadcast)

ORBITAL

Ano, to už nám koudelka dostatečně vysvětlil.
Nicméně téma je o přelaďování Skylinku a programy ČT jsou součástí jeho programové nabídky. Proto se nebudu zlobit na nikoho, kdo si je se Skylinkem může spojit.(I když plány a rozhodování ČT Skylink nemohl ovlivnit)

Tomik535

koudelka

No DCM udělalo v přístrojích pěknou paseku!
Přístroje tuhly, neboť se opomenul fakt, že každý druhý zákazník cvaká kanály jak o závod a přístroje to nestíhají dopnit! Takže důsledkem byly nové firmwary, kde je možnost on/off. S OFF je klid.

Tedy vlastní předinstalovaný setting "ano", ale jen při továrním nastavení.
Dynamicky doufám, že to snad "ne", ani ve snu :(

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

S Delta1 je nutné jen souhlasit.
Ono slavné DCM se zákazníkům zamlouvá jen do té doby, než zjistí jak to vlastně funguje. Myšlenka to nebyla špatná, ale neplní propagovaný účel.
Když nadšencovi, který se mě zeptá jestli má požadovaný přijímač DCM vysvětlím, že původní naladěné a již nefunkční programy zůstávají na svých místech (např. nedávno paket SK stanic ....) a že nové programy se vším balastem BG .... se uloží na konec seznamu, tak jeho zájem o DCM zmrne.
Nepopírám, že se najde i menšina zákazníků, kteří si to potom umí promazat a znova setřídit podle svých zvyklostí, ale to je opravdu jen velmi malá menšina, pro které ovšem není zase takový problém ty programy naladit i ručně. Pro běžného uživatele je ta funkce spíš na obtíž, přesně podle popisu Delta1, lidi přepínají jak zběsilí a přijímače se koušou, protože nestíhají plnit funkci DCM (dolaďovat) a zároveň plnit pokyny uživatele (přepínat plynule programy).
Proto DCM ano, ale nutnost je, aby byla možnost tuto funkci v menu vypnout. Také jsem pro to, aby se odmazané programy do nové změny parametrů NIT již nedolaďovaly i když se neodpouší omyl v nechtěném odmazání programu.
A na závěr vlastní Skylink seting :))) , doporučuji do přijímačů implementovat samostatné povolení, např. při výběru družic v úvodním nastavení přijímače, opět jak navrhuje kolega Delta1, tedy po továrním nastavení zvolit možnost "jen Skylink" apd.

Zip

no pořád lepší než jak je to řešený u digi, kde se totálně přeháže pořadí naladěných programů a na nastavení uživatele to z vysoka se..., kašle :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Přesně tak pánové. Nejlepší DCM je vypnuté DCM.

eemil:i u Digi se to přece dá vypnout aby se to nerozhazovalo. Aspoň jsem to tak kdysi u Humaxe dělal.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

Ahoj všem, ještě nějaké přeladění a lidé kterým jsem montoval si budou myslet že jsem (nevhodné slovo), který chce vydělávat na jejich nevědomosti...už totiž slyším: když jste tu byl prve tak proč jste to proboha neudělal najednou? a kolikrát to ještě bude? Proč Máňa od vedle s anténou za 300 nemusí nic dělat a hraje jí to pořád a když tak přelazovala jen jednou? .. už mně to vážně nebaví ty škatulata - nevím jak ostatní ale to věčné vysvětlování je děs a na výdělek je to stejnak úplně jen zdržování a problémy a to za to vůbec nestojí.

Pájík

Tomine

ale to ladenie je zo strany čt nikoliv skylinku ;)

🇸🇰

Jupi
Registrace: 5/2007

kdo ma satelit z preladovanim musí počitat stale ;)
to neni len jedna záležitost ale xkrát ;)

🇸🇰

Jupi
Registrace: 5/2007

A to musim aj tocit parabolou? :bigeyes:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

BIDLO

jasně, to vím že se to dá vypnout :8)

eemil

Pájík

tak to nedělej, když je to tak hrozný a dělej něco jinýho kde ti lidi nebudou nadávat :)))

eemil

A to je nějaký problém, dálkovým ovladačem nastavit novou frekvenci, vyhledat programy a tyto uložit na vhodné předvolby satelitního přijímače? :lookaround: :laughing: Navíc jak ujišťuje šéf techniky České televize není třeba ani otáčet parabolu... ;) Tak v čem je problém?

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT

Za pár týdnů nás to čeká znovu ct+prima na dosluhující astře(pokud to nenechají na té samé frekvenci)jak někdo z ct psal že y to i šlo ;P

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

DCM se jiz v novouch certifikovanych prijimacich pouzivat nebude, je nahrazeno slouzbou FastScan, doporucuji prostudovat prislusnou dokumentaci M77. Vsem vyrobcum/duvozcum jsou tyto informace k dispozici.

Ano DCM mohla zpusobovat problemy, ale v zasade to nebyla az tak spatna vec. Dala se implementovat ruznymi zpusoby, nikdo nestanovil jak, tedy kazdy vyrobce k tomu pristoupil po svem.

FastScan je o level vyssi funkce, myslim ze je to velky pokrok, jiz zadne bulharske a holandske mutace kanalu, vetsine lidi bude naprosto vyhovovat. A hlavne jiz zadne preladovani.

koudelka

Chodte už do p..e s tým prelaďovaním....

pilip
Registrace: 10/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra