![]() |
|
2 Openbox / elektricka siet /Mam Opnebox 810 a sky link kartu a kupil som aj druhy openbox 800 a chcel by som aby medzi sebou zdielali kartu ale neda sa tam nijako dotiahnut prepojovaci kabel medzi primacmy ale mam doma elektricke sietove adaptery ethernetova siet po elektrickej sieti TOPCOM PoverLan 285 neviete mi poradit budeto fungovat cez tie adaptery ?? neskusal niekdo taku kombinaciuDakujem |
intel
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 367 |
![]() |
|
RE: 2 Openbox / elektricka siet /Ty na těch openboxech někde vidíš ethernet konektor ?? |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
PowerLanNeviem či medzi "primacmy" ale v princípe LAN po 230V sieti funguje úplne rovnako ako každý iný LAN - čo do neho lezie na jednej strane to na druhej strane vylezie. Trochu pomalšie než priamym LAN káblom ale podstatne lepšie a hlavne spoľahlivejšie než WiFi.Netreba zabudnúť že obe použité zásuvky musia ležať na rovnakej fázi elektrickej siete. Takže potom aj medzi PRIJíMAČMI. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
RE: 2 Openbox / elektricka siet /Dá sa to urobiť. Potrebuješ si zohnať rs232 koncovku na ktorú naletuješ 3 žili ftp kábla. Potom to isté urobíš na druhej strane len tam treba zameniť káble na 1 a 3 pine. Ja osobne takto zdielam dva opensaty 9900 keď ich zdielam cez rs232, ale používam nato ethernetovú sieť čo mám vedenú po dome. |
deltoroes
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 166 |
![]() |
|
RE: 2 Openbox / elektricka siet /Openbox810 nemá ethernet(LAN), takže tie adaptéry v tomto prípade nepomôžu. Deltores Intel napísal, že nemá možnosť ťahať extra kábel, tak načo také nezmyselné redukcie ? |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 730 |
![]() |
|
RE: 2 Openbox / elektricka siet /mmc deltores to použil tak že navesil na rovnaký drôt ako má LAN ešte aj RS232.Čírou náhodou mu takto zarušená sieť funguje. Pravdepodobne odrazy na sieti a konfigurácia siete, vzdialenosti a všetko čo urobil proti všetkým zásadám inštalácie LAN a RS232 mu tak tak vyšli. Niekomu chodí napr. digitálny zvukový výstup s obyčajným cinchom bez použitia drahého 75Ohm kábla ktorý je na to určený. rovnako by sa dalo pripojiť na sieť u deltoresa ešte aj 22kV napriamo do toho istého LAN káblika. A tiež by to fungovalo - ale len tak pol sekundy. Ale dá sa. :))) |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
RE: 2 Openbox / elektricka siet /v podstate som štandardný RJ45 kábel roztrihol a na jeden koniec som dal rs232 takže teraz mám netradičné zapojenie ktoré funguje. Mimochodom mám to na vzdialenosť cez 60 m vedenia po dome a funguje to bez problémov. Jediné čo je trochu odlišné oproti spojenia dvoch openboxov 810 čo som mal predtým je že na príjmači kde nieje karta trvá prepnutie kanála okolo 3 sekúnd zatiaľ čo na master príjmači to trvá 1 sekundu. |
deltoroes
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 166 |
![]() |
|
RE: 2 Openbox / elektricka siet /a ty si jako myslis, ze ten adapter kterej prevadi IP ramce do jiny modulace a jiny frekvence prevede i tu komunikaci opensrotu pres powerlan ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
WTR-1a není co řešit ! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: 2 Openbox / elektricka siet /tak to si mel radsi koupit nejaky prijimace s ethernetem a vyslo by ho to pomalu lacinejDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: 2 Openbox / elektricka siet /Musel by jsi použít 2x tohle nebo jiný ekvivalent http://asm.inshop.sk/inshop/aktivne-sietove-prvky/prevodniky/prevodniky-lan-rs422-485-232/%5Bid-ICS-100-1-D47%5D-ics-100-konvertor-rs-232-422-485-na-ip-1xcom-10-1.html + tvůj powerlan, upravený kabel lze použít pouze pokud je strukturovaná kabeláž - deltoroes tu kalí vodu jaksi zapomněl že ty nemáš přímé dráty |
kapax
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 175 |
![]() |
|
![]() |