Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

otočení paraboly ze Skylink na FREESAT (UPC)

Prosím o radu,
po delším rozhodování a cenové politice jsem se rozhodl, že přejdu od Skylink k UPC. Plánuju koupit Freesat medium kartu. Je mi jasné, že budu muset otočit parabolou. Jen se chci zeptat zkušený, na jakou stranu a asi o kolik z pohledu za parabolou. Může prosím někdo poradit. Ještě chytám Skylink, takže jsem teď nasměrovaný na Astru. Předem díky.
P.s. už jste to někdo taky takhle přelaďovali ?

sniperj
Registrace: 11/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44
Odpověď v diskusním vlákně

RE: otočení paraboly ze Skylink na FREESAT (UP...

Z pohledu za parabolou do prava

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

asi třicet stupňu na západ
asi 2 stupně dolů sklopit
přijde na to odkud jsi ???
zatím nahrubo na slunko kolem 13 hodiny ! :8)

tonek
Registrace: 1/2009

http://satlex.net/sk/azel_calc.html

velmi dobrý pomocník.
Zadaj hodnoty satelitu 23,5 východ Astra, štát, mesto
potom si tu stranu otvor na novej karte a zadaj rovnaké hodnoty na 0,8 západ Thor
Pri klikani na obe otvorené strany uvidiš rozdiel v nastavení paraboly po starom a po novom, ked som to robil ja tak posun doprava (ak stojiš za parabolou) bol asi 30-40 cm (hrubý odhad, presný neviem), ale pozor parabolou je treba hýbať aj hore-dole (vid tie obrázky), nie len do prava.

Nibiru
Registrace: 3/2008

Šoupni tam ještě jednu šedesátku parabolu, těch se všude válí slousta a chytej obojí.

Rudolf
Registrace: 2/2006

www.dishpointer.com

polulin
Registrace: 10/2007

akú cenovú politiku máš na mysli skylink nič nezvýšil ani neupravoval nevim očo mu ide ;)

🇸🇰

Jupi
Registrace: 5/2007

Súhlas s Jupi.

sniperj:
Mal som kedysi UPC Direct Medium kartu (teraz Free sat) ale už by som ju nikdy nechcel. To čo predvádzali po 1-ročnej dobe používania by sa hodilo do silvestrovského programu. Z ponuky UPC je hadam najzaujímavejší kanál VH1 a VH1 Classic - tie sa ale dajú chytať aj inak. Množstvom a kvalitou HD kanálov sa UPC Skylinku proste nevyrovná. Ale je to Tvoja voľba a Tvoje peniaze...

Nibiru

ten http://www.dishpointer.com/ není špatnej, najít si svoje místo, satelit kterej chceš chytat, tu mapku si zvětšit na maximum, ten bod si prdnout zhruba na místo kde tu parabolu máš umístněnou a podle okolí odhadnout orientační bod kam ji natočit. Jinak to tonkovo taky není špatný :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

jupi

on možno má na mysli, že mu chýba pevná zmluva s viazanosťou na 24 mesiacov, ktorú mu u Skylinku nechcú asi vydať. Preto ide k UPC. Alebo je mu ľúto že za "voľné" programy doteraz neplatil, tak teraz každý rok vysolí u UPC za administratívne úkony 500.

Ale má recht, keď sa mi niečo nepozdáva, zbytočne nefrflem ale zmením dodávateľa. A je to.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Jupi: mas viacej programov za mensiu sumu ale hd mas menej :)

Dreambox 800HDSE, Golden Media 9080HD, Golden Interstar 870, emme esse 100 offset Al, Visiosat Big-Bisat 4 ms plast, inverto 0.2dB Twin 2x, alps 0,2dB 5x, DG 380S usals, Skylink, Astra 23.5E, 0.8W, 5W 28,2E 13E 7E

zdenoq
Registrace: 9/2010

ako sa hovorí za vela penazí zbytočných programov :)

🇸🇰

Jupi

U UPC Direct je za tú sumu najviac pridanej hodnoty než u ktoréhokoľvek iného operátora. Keď chceš HD programy, tak si zaplať 20 EUR mesačne u milovaného a toľko zbožňovaného Skylinku. Tu za 9 EUR dostaneš niekoľkokrát viac kvalitného obsahu. Treba len počítať a racionálne rozmýšľať. Jednoznačne UPC Direct, kde dostaneš za svoje peniažky najviac pridanej hodnoty. A keď nie, tak si plať za menej obsahu viac u Skylinku. Bravo!

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian
Registrace: 6/2011

zda sa ze toto tu bude riesit vela ludi....to preladenie paraboly..mne zavadzia košatý orech..a par briez..inac uz davno točim

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

zmarian má jednoznačne TV s 50 cm-uhlopriečkou...

:)

Nibiru

mám satelit Humax CRCI 5500, takže zatím žádé HD. Je rozdíl jestli platit 299 nebo 199. Rád bych to zkusil - změna je život

Co teda znaméná žádné závazku u FREESAT medium karty ? (jen lákadlo ?)

sniperj
Registrace: 11/2007

taky bych šel k freesatu

já bych šel ke freesatu od upc protože skylink nemá třeba axnka mtv dance a td a za mtv unlimited bych němcům teda neplatil možná jen zkušebně na jeden měsíc a u austriasat bych nedal nic protože to není asi možné aktivovat na 1 rok

laga18
Registrace: 8/2009

Však u Skylinku chýbajú také digitálne kanály ako Nickelodeon, Cartoon Network, Boomerang, Animal Planet, tematické kanály Discovery, medzinárodné tematické MTVčky, ESPN America, AXNky, VH1 a VH1 Classic, atď, atď. Niet o čom hovoriť, je tam neporovnateľne viac kvalitných kanálov.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian

discovery máme sd aj v HD vh1 tiež
a nick hd bude ;)
načo platit viac za tv ktore aj tak nebude nikdy pozerat ale jeto jeho vec ;)

🇸🇰

Jupi

Zabudol si napísať, že za Discovery HD zaplatíš 20 EUR/mesiac. Máte tam toho málo a aj za to málo platíte veľmi veľa. Ale nech sa páči, obohacujte pekne Skylink, ak na to máte. R^ Aj tak má drvivá väčšina zákazníkov len ten základ - neplatiči, 80% klientov.

zmarian

Ja mam FreesatUPC bez viazanosti aj cenu aku som si dohodol,ale mam aj skylink,aj cslink.

Rosta1
Registrace: 3/2011

Kto si ešte nekopol dnes do UPS, nech sa prihlási na Parabole.!
Jupi,ty máš od Sky linku len tie stanice ktoré pozeráš?Aj u nich si musíš zaplatiť za balíček z ktorého pozeráš pár staníc.Za základ + multi ,čo je okolo 35 staníc zaplatíš mesačne 11,80 euro. UPC má 86 staníc za 9 euro.Síce nie v HD ale nebudeš veriť ale sú aj ľudia ktorí nelovia HD stanice, ale pozerajú TV.Panelák,Farma ,ani Hotel paradise nebudú lepšie ani keď ich budú dávať v super-mega HD.
A keď ide o tú viazanosť-teraz mi skončila ročná viazanosť,tak som tam volal ,že čo ďalej,a mám pokračovať ďalej ,za tú istú cenu a bez viazanosti.Všetko má svoje pre aj proti,ale predsa preto máme satelit aby sme si vybrali čo sa nám páči.Možností je dosť.(naštastie).

GM Wizard HD,Openbox 820,par.toroid.T55,LNB-28,5-23,5-19,2-13,9,5E,1-4W diseqc S168-8/1 karty Skylink/UPC

beny
Registrace: 1/2006

Před pár dny mi technik od UPC montoval přípojku (kvůli internetu, ale je to v balíčku s kabelovou TV, která je po obrazové stránce příšerná, tudíž stále zůstanu u satelitu a mám ji jen jako backup). Kouknul na ESP HD, který mi běžel na TV a říká: Co máte za satelit, Skylink? Já ho mám taky, ten je dobrý. :))) Což je jistě vynikající reklama pro UPC, když ani jejich vlastní (nebo smluvní, to je jedno) zaměstnanci do jejich služeb nejdou :))

mik9
Registrace: 1/2011

UPC je dobrý když...

nic nepotřebuješ, když máš jen průměrné, nebo žádné požadavky na techniku...jinak technicky Ti ale z toho jebne, např některý receivery a telky s tunerama neběží v HD - vlastní zkušenosti - seznam zařízení, které nefachcčí stále narůstá...naproti tomu Skylink (kódování)je platforma s běžným kódováním, téměř vše funkční, přesto mám UPC SAT - větší nabídka žánrů... :laughing:

Dadycool
Registrace: 1/2012

beny

ano všetko v cz /sk dabingom okrem Automoto sport
upc by som nechcel ani za svet ;)

🇸🇰

Jupi

Jupi, si silne zaujatý, aspoň trošilinku triezvej objektivity, plíz...

zmarian
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra