Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Jak přidat do rozvodu další stanici?

Zdravím všechny,
naskytl se mi teď takovýto problém-zákazník chce do rozvodu přidat další stanici, a to TV POLAR. Je to regionální stanice moravskoslezského kraje. Stávající stav-na stožáru satelit, 1 LNB na Astru 3, multiswitch a rozvody k přijímačům do místností na penzionu (řešeno nevíme kdy).
Jelikož POLAR TV nevysílá po satelitu, nezbývá, než přidat jinak. Kabelovku tam ale nemají, multiplex 3 kanál 48 tu nechytáme (oblast Velké Karlovice), takže přidat DVB-T nehrozí. Přijímače Humax IRHD5100S. Ptám se-je možno řešit toto nějak jinak, třeba pustit nějakým zařízením do rozvodů "stream" z internetu a sledovat to přes přijímače takto z netu? Nebo je sesíťovat přes LAN? Je to vůbec schůdné nějak to řešit? Samozřejmě za rozumné částky,jinak se od toho upustí. Řešil už někdo nějaký podobný případ? Díky za případné info. Lukas.

malluk
Registrace: 12/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jak přidat do rozvodu další stanici?

http://www.mediastream.cz/produkty/datasheety/IPtoDVB-T.pdf

Pitomec
Registrace: 9/2011

nenapisal si aky multiswitch-ak napr. multiswitch ma vstup pre antenu-tak pustit to tam a tu spominanu tv pozerat cez dvb-t. ked to chces zmenit na lan-na to potrebujes nejaku stanicu kde do moduloch das astru3 a v jednom module das dvbt a vo vystupe das napr dvb-t. dalsim riesenim je napr. system jednokabloveho rozvodu kde je tusim i dvbt vstup a vsetko to prevedies do dvb-s (namodulujes na svoje frekvencie) a tam vyuzijes hocijaky satel. prijimac. rieseni je vela - nepozname dolezite premenne

tomko
Registrace: 1/2006

tomko: Tu stanici může tazatel chytnout jedině přes net jako stream a nijak jinak. Takže jediný řešený je převod toho streamu z netu do DVB-T (pokud si to samozřejmě každej doma nepustí přímo na netu, což tak nakonec stejně dopadne).

Pitomec

Já bych se s tím nes... Pokuď je na Penzionu dobré internetové připojení a majitel tu stanici opravdu chce, dal bych k multiswitchu klidně i starší PC s TV kartou, která má RF out nebo klasiku cinch(za použití modulátoru). Potom zasíťoval a zapl TV Polar přes jejich stream. Napichl z karty nebo modulátoru koaxiál do Ant. vstupu switche a za předpokladu dobrého vstupního a výstupního signálu to bude funkční. Další věci jsou už jasné.

Rocco
Registrace: 2/2010

Jenomže to budou muset všichni přijímat pouze v analogu neboli si na analog přepnout TV, což kromě naladění přinese i značný nepohodlí při samotným sledování, resp. při přepínání mezi Polarem a zbytkem dostupných stanic.

Pitomec

Já bych v tom problém neviděl, pokuď jsem to dobře pochopil, dívají se pouze na Satelit. A že si na ovladči od Televize přepne z HDMI nebo Scart na TV vstup a stanice tam již bude naladěná a pojede, tak to taková hrůza nebude.

Rocco
Registrace: 2/2010

Já bych se k tomu přikonil, přepnutí vstupu lze naučit orangutána a navíc ten stream z netu za nějaké kvalitnější řešení nejspíš nestojí.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

No samozrejme to jde premodulovat do digitalu, otazkou je, jestli to zaplati :D

Hypnos
Registrace: 3/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra