Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Jiné placené TV

příjem Freesat-From-Sky UK na SkyHD box

Ahoj.
Do novýho SkyHD boxu jsem dal novou kartu z www.insatinternational.com .
Hned mi začal fungovat Channel 5 HD, ale žádný z BBC x, ITV x, Channel 4. Jak je to možné ?
Čekal jsem, že musím nechat kartu v zapnutém boxu aspoň pár dní než přijme "zápis", který odemkne všechny uvedené kanály najednou.

1) Je možné v ČR přijímat na parabolu 80cm z Astra 2A-2B uvedené kanály ?
2) Který program mám mít naladěn abych přijal ten "zápis" ?
3) Až "zápis" přijde, poznám to nějak, anebo musím čas od času kontrolovat jestli se nějaké kanály neodblokovaly ?
4) Mají se odblokovat všechny najednou ?

Díky moc za každou radu.

papola
Registrace: 2/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: příjem Freesat-From-Sky UK na SkyHD box

Zdravim ty bbc záleží v jaký části čr bydlíš jinak jsou FTA, ale určo bys měl na kartu chytat
vivu 11,895/V FEC27500 2/3
pak itv z 12,402/V FEC27500 2/3
channel 4 80 12,480/V FEC27500 2/3
pick tv 11,469/H FEC27500 2/3
Liverpool FC TV 11,585/H FEC27500 2/3
Motors TV UK 11,527/V FEC27500 2/3
a tu channel 5

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007

bez signálu

ti karta nemá co odkodovat,koukni na teploměry R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Díky za reakci,
Viva a Pick TV mi fungují - tyto ale myslím běží i bez karty.
Channel 4 ani ITV1 zatím nejedou.
Z toho, že píšeš, že u příjmu BBC záleží kde bydlím, se mi zdá, že asi myslíš příjem z Astra 2D, nezakódovaný. Tam jsou samozřejmě všechny Freeview programy - bohužel bych musel mít 3m parabolu.
Já se ale zajímám o příjem Freview-From-Sky, tzn. zakódované z Astra 2A a 2B. To je dost odlišný problém.

papola

Ono se to ted trochu změnilo, jen tak mimochodem chytneš /od Prahy na západ/ BBC-čka a spoustu jiných kanálů i na tu 80-ku. Na Moravě to ale už jde na 110 a na Slovensku to už padá. Astra 2d se totiž přestěhovala na astru 1 N, která má lepší pokrytí. Bohužel na Tvoji principiální otázku ohledem freesat neumím odpovědet.../tady by se hodil Vortimond/

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

jak říká tukan

po česku se teď z 1N dají tyhle kanály přijímat volně.

A vortimond teď "řádí" u konkurence, tam bych se zeptal na freesat - s.a.t..c.e.n.t.r.u.m.víš co.

lkfreak
Registrace: 9/2009

Pokud bydlíš v jižních nebo v západních a v severních čechách a tu 28,5E máš jako středovou neměl bys mít s příjmem nabídky freewiev problém. Ohledně toho že ti nejde channel 4 a itv je to nějaký divný. Pokud vím u skyboxů zápisy přece chodí i když je ve standby. Tady v přehledu na parabole pod družicí 28,5E máš přehledy stanic a frekvencí číslo hned za stanicí udává velikost potřebné paraboly, avšak po přechodu stanic na astru 1N. To jsou ty kanály kde je ted XXXX se pokrytí výrazně změnilo a směrem od západu čech k východu je třeba navyšovat průměr paraboly.

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors

Díky za všechny příspěvky.
Je možné, že mi ten Channel 4 a ITV nejedou, protože zápis ještě nepřišel (box jsem instaloval včera, běží teprve od asi 19:00).
Mate mě ale fakt, že Channel 5 HD už mi funguje (začal hned po zasunutí karty) - neznamená to, že karta už zprovoznila všechno co uměla ?

K té Astra 1N - no velká škoda, že jsem o té změně nevěděl před pár týdny...
Bohužel bydlím z Uh.Brodě (Morava, u Zlína & slovenské hranice) takže parabola 80cm je mi k ničemu.
Někde jsem vyčetl, že někdo chytá Astru 1N z Brna na 100cm.
Celkem za rozumnou cenu ještě můžu koupit 115cm, případně dražší 125cm (větší bych tu stejně nenainstaloval).

Nemá s tím někdo zkušenosti - jaká parabola je nutná ?

papola

Nějakej tejpek mě psal z Bojkovic že mu to na tu 115 jde takže v tom by asi nebyl problém. Otázkou je že toto je pouze dočasně za 2 roky už příjmové podmínky mohou být zase jiné. Astra 1N je na této pozici plánována do r 2014 pak se přesune na 19,2E a programy převezme nějaká z družic. Otázkou je jestli příjmové podmínky půjdou k lepšímu nebo k horšímu.

killors

tady se to řešilo mohutně ...

https://www.parabola.cz/clanky/4583/bbc-presunulo-sve-programy-na-astru-1n/komentare/

a tady jsem ti vytáhl odkaz na mapku, kterou marval podle reakcí nakreslil:http://www.ulozisko.sk/obrazky/491772/A1N-smmap.jpg

lkfreak
Registrace: 9/2009

channel 4 a ITV ručne doplniť do OTHERS

inak nepôjdu.
Treba vojsť do install, položka ADD .
Tu sa ručne zadajú frekvencie pre ITV1 a channel4, ktoré sú na Astre28.5, tj. 12402V a 12480V , 27500 2/3. Po uložení ich nájdeš v položke OTHERs.
Ten systém skybox je trochu divný. Do položky others takto ešte vopcháš UTV,STV ktoré ale nemajú program.sprievodcu.

janoZV
Registrace: 8/2007

díky janoZV

Shodou okolností jsem na to samé přišel právě před chvílí.
Takže z těch zajímavých kanálů mi teď funguje Channel 4 (i +1), Channel 5 HD - tento jde normálně (předladěn na program 171) a ITV 1 (i +1).
Podle údajů z http://www.lyngsat.com/packages/skyuk.html
bych čekal, že by měly jít i ITV2,3,4
z 11758 H / tp 3 / DVB-S2 / QPSK SR 29500 FEC 3/4,
netuším proč nejedou.
Předpokládám, že tyto jsou mezi předladěnými - nemůžu vyzkoušet, protože SR 29500 nelze zvolit při ruční ladění
a frekvenci předladěných taky nezjistím.

Každopádně lituji toho, že jsem koupil SkyHD box.
Je pořádně zkriplený. Nemůžu tovární naladění programů změnit, ani ručně naladěné přidat mezi Favourites.
A že nemohu zvolit libovolný SR a FEC tak to je vrchol.

janoZV - vypadá to, že máš ten SkyHD taky, asi nás tu takových moc není, tak bych tě chtěl požádat abys mě kontaktoval na emailu phanel@atlas.cz
Vytáhnu z tebe ještě nějaké rozumy..

papola

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra