Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU + uno a nastavenie s T-90, kto poradí?

Zdravím páni, chcem sa spýtať na uvedený problém: Mám VU + UNO a k tomu T-90 zo 14 LNB.Prepínač používam tento:DiSEqC prepínač EMP S16/1PCP-W 3 16/1.ked v nastaveniach v menu, a nastavenie tunera pridelým porty tak mi to neposlúcha.Tak napr. V nastaveniach príjmu je zadaná položka "rozšírené" satelit 23,5 E astra 3 LNB-1 režim diseqc je nastavený na 1.1, dalej nepotvrdený príkaz je nastavený na input 1, všetko fachčí, ale akonáhle pridelým iný údaj na družicu A1, 19,2 E tak sa mi automaticky zmenia údaje aj na 23,5 E a už nejdu programy, ale idú zase 19,2 E, a takto to ide dokola.Ako keby tam chýbala položka uložiť. Ked dám o.k. potvrdí vyjdenie z položky nastavenia tunera a idem na vyhladávanie staníc. Už som z toho na nervy, neviem ako nastaviť to samé uloženie, stačilo by mi zatial uložiť len nejakých pár družíc A1,A2,A3, HB, 1 W. neviete niekto poradiť, napr. Saxon? Dkujem, budem priebežne sledovať nejaké užitočné rady ;) R^

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU + uno a nastavenie s T-90, kto poradí?

skúšal som už aj poradie príkazov zmeniť: commited, uncommited, toneburst.Neviem či to má s týmniečo spoločné alebo nie.Ešte keby som zmenil aj zadanie režimu diseqc na 1.0 užmi neukazuje položku: "nepotvrdený príkaz Diseqc", tak neviem čo s tým.

Tami

ahoj,

VU+ mám doma asi dva měsíce, ale DiseqC 1.1 jsem zatim neřešil. Ještě by chtělo napsat, jaký image používáš.
Jsem si jist, že tohle vyřešit pujde, ale nejdřív to musím vyzkoušet. Co jsem koukal do konfiguračního menu tunerů, možnosti jsou opravdu veliké.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Ahoj, pre každý "Satelit" musíš priradiť samostatne "LNB" a "Input (Nepotvrdeny DiSEqC)", skús podľa tohoto:

http://kvinto.satecnet.sk/sat/picture/screen_a19.jpg
http://kvinto.satecnet.sk/sat/picture/screen_a23.jpg

Kvinto
Registrace: 6/2009

je tu Lídll

http://www.liddll.de/board.php?boardid=17

kalanagg
Registrace: 1/2006

image je AAF,posledna verzia dnes aktualizovana.Pred VUPlus vsetko fachcilo na Opensate 9900 hd pvr.Dakujem za odkazy pozriem ak bude trosku casu R^ Vswtko by som vedel nastavit ale ako pisem,ako keby mi to neulozilo.Tam je pes zakopany :(((

Tami

Je to přesně jak píše Kvinto.
Mám T 90 s 15 lnb + motor a toto nastavení chodí bez problému jak na VU+ tak na dreamboxu.
Zkus jiný image(jejich VTI) ale tam by problém být neměl.

pat
Galerie: pat

Vôjdeš do menu nastavenia tuneru, nastavíš všetky požadované satelity (kľudne aj naraz) a im prislúchajúce LNB a vstupy (DiSEqC príkazy), dáš EXIT a vtedy sa ťa opýta či chceš ULOŽIŤ alebo nie...

Kvinto

kvinto

to uz som davno skusal,nejde ako nahle pridelym nieco napr. na 23,5 E hned mam zmenu aj na 19,2 E.Ci stlacim exit alebo nie.Ano opyta sa ma ulozit? Dam ano,a v tom sa zmwni vswtko aj inde.Uz ma aj napadlo ci sa to nevyriesi aj zmenou image na nape.VTI.Neviem co s tym,musim si prepinat rucne ked chcem pozerat alebo nechar na cs linku ale nemam nic ine. :lookaround:

Tami

Skús prípadne po nastavení potvrdiť (uložiť) cez OK (nie rovno exit), prípadne zeleným (Green button); Musí to ísť.

Kvinto

o.k som uz skusal,to iste.Idem skusit zelene tlacitko,hned dam vediet.

Tami

takze o.k. tiez nic a zelene tlacitko mi ukazuje "protismer"t.j. nereaguje na zelene tlacitko.

Tami

Zkus VTI image to je jejich ..to chodí bez problému
to AAF ?? to ani neznám

pat
Galerie: pat

Tami pozri si kvitnove obrazky a postupuj tak,ze si vyberies sat napr. astra19E - nastavis lnb a prikaz diseqc na prislusny vstup aky mas.potom nic ine nerob len chod na 2 riadok a zase zvolis novy sateli a navolis prislusny vstup a lnb.
Toto zopakujes pre vsetky lnb a az potom ides na satelit napriklad a stlacis OK,tym sa to ulozi je mozne ze pri odchode z okna sa ta este opyta ci chces ulozit ale takto to funguje na 100%.Open AAF je absolutne spolahlivy img bez kazdodennych aktualizacii a blbosti.Aktualizacie vychadzaju tak 2 -3 krat do mesiaca a ked ju vydaju je uz odladena nie ako u inych img.Zatial sa mi len 1x krat stalo ze tam bolo nieco nefunkcne ale nie zakladne funkcie ale najaka malickost uz ani neviem co to bolo proste nic podtstatne ale to je obycajne rychlo opravene.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Teraz som to skúšal ešte raz, nastav napr.

Možnosti nastavenia : rozšírené
Satelit: Astra 19.2E
LNB: LNB1
Režim DiSEqC: 1,1
Nepotvrdený príkaz DiSEqC: Input1

potom šípkou hore späť na "Satelit" a pokračuj :
Satelit: Astra 23.5E
LNB: LNB2
Režim DiSEqC: 1,1
Nepotvrdený príkaz DiSEqC: Input2

uložiť pomocou OK a máš to...

Kvinto

takze kvinto mal si pravdu,ide to tak ze najskor nahadzes druzice a potom o.k. to vsetko ulozi,len sa chcem este opytat:asi by bolo dobre teraz nacitat tv stanice prislusnych druzic odznova?

Tami

aproppo dakujem za rady vsetkym ;) R^ :8)

Tami

Uz to tam mam narvane vsetko,vse funguje,kto by to bol povedal ze to takto funguje.No kazdopadne clovek sa uci cely zivot ;) :))) R^ diky hosi.

Tami

Dobrý den,

Potreboval by som ďalšiu radu. Ako mám nastaviť tunery. Na tuner 1 mám zapojenú parabolu multifeed cez diseqc a druhý tuner mám premostený origo prepojovacím F káblom.
Už som vyskúšal všetky možnosti nastavenia tunera, ale ak zapnem nahrávanie niektorej stanice po následnom prepnutí na niektorý TP nemám signál z družice. Samozrejme vzadu na prijímači som premostil 1 tuner s 2 tunerom cez ten orig. priložený F kábel.
Poradí niekto , ako nastaviť oba tunery , aby bolo možné nahrávať bežiace vysielanie na jednej stanici a zároveň sledovať iný TV program na druhej stanici.

ďakujem

Supportsat.cz forum CZ a SK fórum pro fandy satelitního příjmu

allek
Registrace: 5/2011

re allek

Nazov je VU+uno a nastavenie. Ty mas v une dva tunery?

huvo
Registrace: 2/2004

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra