![]() |
|
HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukPoradí niekto, ako čo nastaviť aby reciever YAMAHA detekoval 5 kanál zvuk napríklad u HBO HD alebo MKV filmu prehrávaného z HD Prijímača - v tomto prípade AZBOX HD Premium (orig fw).Prepojenie je uskutočnené cez optický kábel, zvuk ide v pohode, ale na displayi recievera sa zobrazujú len 2 reproduktory namiesto 5. HBO HD zvuk nastavený na AC3. Diky AZBOX PREMIUM HD, Enigma2 OpenPli 2.1
|
tonicek
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 511 |
![]() |
|
hdmi kabelKed mas na HBO HD dvojkanalovy zvuk , chyba je v prijimaci yamaha, alebo je zly kontakt. |
majky
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 202 |
![]() |
|
přepni zvuk na satelituNa satelitním přijímači najdi volbu pro přepínání typu výstupu zvuku (obvykle PCM/RAW/off) a přepni na RAW. |
Fakultak
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 83 |
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukdufam že maš aj spravny kablik na prepojenie (opt,koax) ;)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukVždyť píše, že to má propojené optikou a jde mu zvuk jen stereo, to znamená, že jej ze satelitu pouští PCM, což je sice digitální zvuk, ale bez prostorových efektů. Když přepne na RAW, dostane tam čisté data a receiver si s nimi poradí sám. |
Fakultak
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 83 |
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukpardon zle som čital a potrebujem okuliare :bigeyes: ano určite to má v nastavení stb,prepnuť z PCM na datovy tok alebo môže byť aj označene priamo Dolby DigitalT90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukAsi je něco špatně. Buď kabel nebo nastavení modu na AV recieveru. Mělo by to být zapojený asi takto:Všechny zdroje do AV recieveru, z recieveru do TV kabelem kterej podporuje RCA /HDMI 1.4/. To Rca je tam proto, aby Ti prošlo Audio zpátky z TV do AV recieveru ze zdroje, kterej je píchlej přímo do TV /antena, dvb-t, cabelovka atd. Mrkni se do manuálu, jak je to s tou optikou, jestli přenos 5.1 vůbec podporuje. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukDiky chlapi, mam zapnute na PCM - čo mi aj signalizuje reciever. Prepnem na RAW :-). Kable su OK, HDMI je len prechodzí, čiže ostáva optika. OPtika podporuje prenos 5.1. Napríklad DVD v pohode.AZBOX PREMIUM HD, Enigma2 OpenPli 2.1
|
tonicek
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 511 |
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukTaky s tím trošku bojuju - Proleze 5.1 zvuk přes HDMI? Mám box Humax 5100s zapojen přes HDMI do TV a z TV optiku do receiveru - asi bych měl zapojit optiku přímo z přijímače... |
MisaKuba
Registrace: 12/2011 Příspěvků: 32 |
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukTo je špatně. Jestli nemáš ARC, tak musíš jít přes optiku a tam ti proleze z TV zpátky jenom Stereo.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukUž to tak vypadá - prosím, poraďte lamě, co je to ARC? :) |
MisaKuba
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukARC je funkce HDMI kabelu 1.4.Při standartním propojení AV recieveru, TV a dalších přístrojů Ti jdou ze všech zdrojů /DVD, BD, Videorekorder, Game atd/ kabely do AV recieveru, zvuk se dekoduje a jde do beden, a video spolu se zvukem jde dalším HDMI kabelem do telky. Pokud ale využíváš jako zdroj signálu pro TV kabelovku, STA, nebo jiný přístroj, připojený přímo do TV, musíš, aby Ti to hrálo do beden, zajistit přívod audiosignálu z TV zpět do AV recieveru. To můžeš buď tímtéž HDMI kabelem, ale ten musí podporovat ARC /HDMI 1.4, někde se píše 3D nebo je tam zelená vlnka s notovou osnovou/, nebo tam zvuk dostaneš dalším kabelem/např. optikou/ To ARC musí ale podporovat jak reciever, tak televize. Ten Humax připoj raděj přímo do AV recieveru. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukMorous:Díky moc, já to mám prpojeno takto: Humax pomocí HDMI do TV, TV do receiveru optikou. Podle návodu by TV Panasonic měla vícekanál přenést, ale nejsem si jist. Asi jediná možnost bude test přepojení při nějakém filmu, co je vysílán v surroundu. Už jsem to jednou zkoušel na HBO, ale jediné, co se změnilo, bylo kódováni Dolby / PCM. Humax by mi měl snad vícekanál prozradit, a pak to zkusím. |
MisaKuba
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukTady se totiž opakuje starej problem, kterej byl, když sis kdysi koupil DVD přehrávač a nějaký levný domácí kino a vono to nehrálo, protože v kině bylo sice 5 zesilovačů, ale nemělo to dekodér.Mrkni na tu telku, podívej se na popis konektorů, jestli pod HDMI vstupem č.1 není napsáno ARC. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukTak Yamaha RX-V650 zrovna nepatřila k levným kinům - problém vidím v TV, která to asi nepřenese a dělá nějaký "downmix", i když by neměla... Teď jsem kouknul na TV zezadu a ARC je pod HDMI2, sat mám v HDMI1, zkusím přehodit ;) :) Díky. |
MisaKuba
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukoptikou do receivera, HDMI do TV, oboje zo satelituVU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E
|
dbart
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 547 |
![]() |
|
RE: HD Prijímač + domace kino YAMAHA 5.1 zvukdbart:Tak to je určitě neprůstřelné řešení, ale chtěl bych se vyhnout přepínání vstupu receiveru při změně zdroje signálu TV, i když to u DVD dělám... |
MisaKuba
![]() |
|
![]() |