![]() |
|
Distribuční trasa ČTNěkdo se tu se mnou kdysi hádal o tom, co používá ČT za distribuční trasu pro pozemní vysílání. Já jsem tvrdil, že to berou přes satelit, někdo jiný zase, že je to blbost, že to vedou přes optiku.A teď vidím zprávičku, že ČT odstranilo zvukový stream pro analogové vysílače z DVB-S. Tak jak to je a kdo má pravdu? |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
RE: Distribuční trasa ČTPravdu ma Ferda Maravenec a Chrobak Trulik... |
chocholos
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 460 |
![]() |
|
RE: Distribuční trasa ČTjenze mi se bavili o distribuci signalu pro DVB-T, nikoliv pro dosluhujici analogove vysilani.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Distribuční trasa ČTNevyjde ale DVB-S levněji než to tahat optikou, když DVB-S je v provozu tak jako tak? |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
re: .....asi takto:velké a střední vysílače braly modulaci z ATM,menší a malé ballovaly ty velké a tam,kde nebylo kde vzít modulaci,tam se bral satelit.Ještě cca před deseti lety se brala modulace ze satelitu jako hlavní zdroj,ale jelikož jim to párkrát spadlo,neboť satelitní příjem není úplně spolehlivý,tak se od toho upustilo.Tuším,že důvodem bylo dostat na vysílače stereo zvuk.S nástupem modernější distribuce ATM to vzalo za své.Co vím,tak měla datovou kapacitu nad 100Mbit,takže platilo,že kdo měl kvalitní analog,tak digitál byl krok zpět.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
článek z roku 2001 pro lubosDhttp://www.digitalnitelevize.cz/magazin/dvb-t/prechod-na-dvb-t/digitalni_distribuce_ct.html?sablona=tiskOn Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
![]() |