Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Distribuční trasa ČT

Někdo se tu se mnou kdysi hádal o tom, co používá ČT za distribuční trasu pro pozemní vysílání. Já jsem tvrdil, že to berou přes satelit, někdo jiný zase, že je to blbost, že to vedou přes optiku.

A teď vidím zprávičku, že ČT odstranilo zvukový stream pro analogové vysílače z DVB-S. Tak jak to je a kdo má pravdu?

LubosD
Registrace: 7/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Distribuční trasa ČT

Pravdu ma Ferda Maravenec a Chrobak Trulik...

chocholos
Registrace: 11/2007

jenze mi se bavili o distribuci signalu pro DVB-T, nikoliv pro dosluhujici analogove vysilani.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Nevyjde ale DVB-S levněji než to tahat optikou, když DVB-S je v provozu tak jako tak?

LubosD
Registrace: 7/2010

re: .....

asi takto:velké a střední vysílače braly modulaci z ATM,menší a malé ballovaly ty velké a tam,kde nebylo kde vzít modulaci,tam se bral satelit.Ještě cca před deseti lety se brala modulace ze satelitu jako hlavní zdroj,ale jelikož jim to párkrát spadlo,neboť satelitní příjem není úplně spolehlivý,tak se od toho upustilo.Tuším,že důvodem bylo dostat na vysílače stereo zvuk.S nástupem modernější distribuce ATM to vzalo za své.Co vím,tak měla datovou kapacitu nad 100Mbit,takže platilo,že kdo měl kvalitní analog,tak digitál byl krok zpět.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

článek z roku 2001 pro lubosD

http://www.digitalnitelevize.cz/magazin/dvb-t/prechod-na-dvb-t/digitalni_distribuce_ct.html?sablona=tisk

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra