![]() |
|
stráta signáluMám takový problém, k televizi mám natažený svod od antény ( mezi anténou a TV je předzesilovač), na první televizi mě signál ukazuje 85% to je vše OK, chtěl jsem si ale DBV-T natáhnou i k druhé televizi a tady je problém. U první TV kde mám signál 85% jsem dal rozbočovač a nátáhl kabel k druhé TV( cca 15m koaxu) bohožel mě signál na druhé TV spadl na nějakých 45% tudiš samé kostičky. Jak to vyřešit aby signál byl OK??Diky |
soldado
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 144 |
![]() |
|
Těch 15m koaxiálunesmí být účastnická šňůra, ale pořádný kabel!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
jaký rozbočovačmnohokrát jsem viděl zapojený vstup do výstupu pak je v jedné větvi útlum cca. 20dB! ty rozbočky s IEC konektoryNa té první TV je stále 85 procent. kde máš napaječ??? druhá TV ti může zkratovat napájení!!! pár metrů kabelu nehraje takovou roli spíš KONEKTORY !!! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: stráta signáluskor vadny alebo nekvalitny rozbočovač cako konektory a kabel najlepšie použiť hibridny |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 777 |
![]() |
|
RE: stráta signálutakže abych byl přesnější-na kabel který vede od antény k první TV je zapojena napájecí vyhybka ( u televize), která je zapojena do rozbočovače ( IEC konektory), z rozboč. jeden kabel ( 1,5m do settoboxu -kde je vše OK), duhý kabel (15m) do druhé televize se zabudovaným DVB-T. Kabel je kvalitní, v jednom místě tedy napokený F-spojkou,ale stejně se mě zdá ta stráta strašně velká. |
soldado
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 144 |
![]() |
|
RE: stráta signáluZkontroluj f konektory a IEC konektory jestli se ti nekde nedotyka opleteni se stredovym vodicem.U ICE konektoru se ti muze opleteni dotykat sroubku,ktery drzi stredovy vodic.To muze zpusobovat utlum signalu na kabelu.V analogu by ti obraz zacal mirne sumet. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
RE: stráta signálumuzes mit roztazenou dutinku v F spojce a zivy vodic koaxu nemusi mit ve spojce dostatecny kontakt. U DC by to neslo vubec, u VF signalu muze mit tento stav za nasledek prave vysoky utlum.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: stráta signálua zkusil jsi prohodit výstupy na rozbočovači? |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
![]() |