Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

stráta signálu

Mám takový problém, k televizi mám natažený svod od antény ( mezi anténou a TV je předzesilovač), na první televizi mě signál ukazuje 85% to je vše OK, chtěl jsem si ale DBV-T natáhnou i k druhé televizi a tady je problém. U první TV kde mám signál 85% jsem dal rozbočovač a nátáhl kabel k druhé TV( cca 15m koaxu) bohožel mě signál na druhé TV spadl na nějakých 45% tudiš samé kostičky. Jak to vyřešit aby signál byl OK??
Diky

soldado
Registrace: 7/2010
Odpověď v diskusním vlákně

Těch 15m koaxiálu

nesmí být účastnická šňůra, ale pořádný kabel!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

jaký rozbočovač

mnohokrát jsem viděl zapojený vstup do výstupu pak je v jedné větvi útlum cca. 20dB! ty rozbočky s IEC konektory
Na té první TV je stále 85 procent.
kde máš napaječ???
druhá TV ti může zkratovat napájení!!!
pár metrů kabelu nehraje takovou roli spíš KONEKTORY !!!

tonek
Registrace: 1/2009

RE: stráta signálu

skor vadny alebo nekvalitny rozbočovač cako konektory a kabel najlepšie použiť hibridny

jopo166

takže abych byl přesnější-na kabel který vede od antény k první TV je zapojena napájecí vyhybka ( u televize), která je zapojena do rozbočovače ( IEC konektory), z rozboč. jeden kabel ( 1,5m do settoboxu -kde je vše OK), duhý kabel (15m) do druhé televize se zabudovaným DVB-T. Kabel je kvalitní, v jednom místě tedy napokený F-spojkou,ale stejně se mě zdá ta stráta strašně velká.

soldado
Registrace: 7/2010

Zkontroluj f konektory a IEC konektory jestli se ti nekde nedotyka opleteni se stredovym vodicem.U ICE konektoru se ti muze opleteni dotykat sroubku,ktery drzi stredovy vodic.To muze zpusobovat utlum signalu na kabelu.V analogu by ti obraz zacal mirne sumet.

HYPER
Registrace: 11/2010

muzes mit roztazenou dutinku v F spojce a zivy vodic koaxu nemusi mit ve spojce dostatecny kontakt. U DC by to neslo vubec, u VF signalu muze mit tento stav za nasledek prave vysoky utlum.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

a zkusil jsi prohodit výstupy na rozbočovači?

tonek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra