Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Signál do přijímače s 2 tunery

Dobrý den,
asi mi tu většina odborníků ukamenuje nebo odsekne, přesto bych se chtěl zeptat na pro někoho jasnou věc:
V současné době mám Technisat HD8-SX a uvažuji o koupi nového TechniSat Digit ISIO S1. Chtěl bych využít 2 tunery (kartu si pořídím Skylink Next), abych mohl na externí disk nahrávat jiný program, než na který se dívám.
V rodinném domě mi udělali kdysi rozvod tak, že z paraboly mám přívod kabelů na půdu, tam je Schweiger rozbočovač (nebo slučovač, nevím) - prostě mohu přivést do něj 4 koaxiály (2x ze 2 konvertorů) a z něj vychází 2 kabely. Jeden je vyveden do účastnické zásuvky v přízemí a druhý do zásuvky v 1. patře (zde v patře ale satelit nepotřebuji, tam stačí pozemní signál).
No a můj dotaz: V přízemí mám pouze jeden vývod z účastnické zásuvky, ale pro fungování 2 tunerů na sat.přijímači bych potřeboval dva, že ano? Možnost by asi byla přivést koaxiál z prvního patra dolů, ale to asi nepůjde, nechci si rozkopat půlku bytu. Dá se toto nějak vyřešit elegantněji? Asi bych si pozval nějakého odborníka, ale ptám se tak dopředu, abych věděl, s čím musím počítat.
Děkuji.

jirka67
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Signál do přijímače s 2 tunery

Abys měl plnohodnotný dvoutunerák, tak dva koaxy z twin LNB do obýváku.
A proč kopat? Chceš říci, že nemáš koaxy vedeny v husích krcích? Pak stačí naspojkovat dva koaxy na ten jeden z půdy a stáhnout do obýváku nové dva.
Pak na půdě vše přespojkovat.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Tak nevím, co mám všechno v husích krcích vedeno. Ale pokud je v obýváku jeden vývod (F konektor) na satelit, tak počítám, že tam je jeden kabel.
Ale asi máš pravdu, když jsou tam husí krky, tak by to šlo protáhnout dolů a v obýváku pak udělat ještě jednu zásuvku, kde by byl druhý vývod pro satelit (místo toho, co je v patře)

jirka67
Registrace: 2/2006

tak ako píše ojoj je to určite najpohodlnejšie a za facku.

Existuje tiež riešenie od TechniSatu ako dostať cez jeden kábel signál do dvoch tunerov - stačí navštíviť stránku technisat.de. O rôznych zapojeniach je tam hromada materiálu. Cena je ale niekde inde.

Dagy2
Registrace: 11/2010

nebo tohlehttp://www.satsklep.pl/index.php?s=produkt&id_prod=1190&id_kat=40&id_typu=0

miku
Registrace: 10/2007

OMKO

http://www.omko.cz/technirouter-mini-2-1x2/

radek1
Registrace: 1/2006

nebo dole nahrávat a jít se koukat do 1.patra R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

a mám to

zadarmo R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Také existuje

dvoukoax, 2x5mm. Svého času byl na www.atoselektro.cz. Je pouze o něco málo větší než 1 koax, tudíž s protáhnutím by problém být nemusel.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra