![]() |
|
A2D: transpondér s BBC HD po změně parametrůHned ráno kolem 5:00 jsem zkoušel jak se změnil příjem po změně parametrů.https://www.parabola.cz/zpravicky/14379/28-2e-bbc-one-hd-a-bbc-hd-meni-parametry/ Je to asi tak jak jsme nakonec našli v tom manuálu od firmy Tandberg. Ty nové parametry nejsou o nic horší, DVB-S2 s modulací QPSK je velice výhodná kombinace i když se používá méně výhodné FEC. Mírné zlepšení, je tam větší tendence ke stabilitě. Rozdíl není ovšem rozhodně nějak výrazný. Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...Ten manuál je tady, kdyby to někoho zajímalo. Je to určitě velice dobrá "učebnice", která vysvětluje to nejzákladnější kolem DVB-S2 a moderních způsobů přenosu signálu vůbec.www.arcteksat.com/news/stories/DVBS-2_guide.pdf Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...DVB-S2 i DVB-T2 jsou obecne mnohem propracovanejsi nez jejich starsi sestry. Takova DVB-T2 v pasmu VHF3 by klidne mohle vytlacit DAB, ma lepsi vlastnosti pro mobilni prijem i Doppleruv efekt se na ni podepisuje mene.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...BBC myslí na svoje diváky v EU. Nejvíc mě pobavil ten footprint chystané Astry 1N. To Portugalsko :laughing: to je vyloženě schválně.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...Ten footprint vypadá jako když měl původně pokrýt celý Španělsko (nejpopulárnější turistická destinace) a Portugalsko (i přes svojí malou rozlohu na 7. místě) ale nějak to moc nevyšlo na 100%.http://www.astra2d.com/astra1n.html Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...Stačilo by satelit kousek pootočit, to přece není problém. Tam musí být jiný důvod, třeba Španělé zlobili. ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...A nebo k tý menší úpravě nakonec dojde, ale nemusí se to předem nikde hlásit.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...Možno je kľúčovým slovom Gibraltar... A ten kto sa iba zviezol sú Portugalci... |
anonym2
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 783 |
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...No jo, máš recht. To jsem vůbec nevěděl, že Gibraltar patří Britům.http://en.wikipedia.org/wiki/File:Location_of_the_BOTs.svg Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
FUCKING HELL10818 V 80 percent a 10847 23000 V 4 percenta76 percent niekedy :-((((((nedetekterovane:-((( |
forak
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 292 |
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...Tak to znamená Wimbledon na Nově :))) to je divný, tady fakt žádný změny k horšímu nepozoruju. Ještě schválně zkusím potom v noci jak to vypadá. Třeba kolem 03:00 to bylo vždycky nejhorší.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...Zatim tam jeste nemam 150-ku, porad 125cm, ale musim rict rapidni pokles, oproti DVB-S. Signalove jako Horizontal, tzn. jen naznak signalu. |
wenk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 619 |
![]() |
|
:-((asi to bude tou lokalitou strucne povedane opat co su viacej na vychod maju stazenejsie podmienky bbc 2 kukam no tieto hd nie a nie nascanovat mozno pozdejsie sa to kus zlepsi lebo sa mi zda ze sa ten signal kus zlepsuje ale fakt len kus kd este stale nic neenaslo :-(( |
forak
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 292 |
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...Tady na Kladensku (to se liší podle místa příjmu) byl tenhle transpondér vždycky úplně nejsilnější ze všech. A to pořád platí. Ty změny se dají odhadnout spíš pozdě v noci, kdy byly s příjmem problémy. To se asi neliší, to bude stejný všude.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...U mňa to ráno cca 8.00-9.00 išlo ,potom sa zamračilo a signál v ťahu.Ostatné TP stále slušný signál 70-72 perc. Aj najslabší 10729V (70 perc.) Nemenili to zrovna v tom čase?Pozerám že sa zmenila aj SR na 23000...Večer ešte poskúšam,teraz tam mám C-band LNB... ;)Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...Asi takhle. ta změna proběhla přesně ve 3:45 našeho času. Na fóru digitalspy to někteří blázni schválně sledovali.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...U mne (OVA) to byl jeden z nejsilnejsich TP, nyni nic. GI150 pripravena, tento mesic jsem to tam chtel hodit, no nic. Je to dokonce slabsi, nez nektere Horizontaly. |
wenk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 619 |
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...Já si myslím, jestli to třeba není počasím. Jestli ten DVB-S2 s horším FEC nereaguje citlivě na zhoršený počasí. V porovnání s dřívějším DVB-S.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...Je to tak. Vyzkoušeno a porovnáno při bouřce. Počasí kazí dojem.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...TP se u mně chová velmi podivně. Síla a hlavně kvalita signálu skáče v dost velkym rozsahu ale rozhodně ve skenovatelnym. Přesto se naskenoval jen jeden unnamed ch., je roztrhaný nebo zakostkovaný. Nejedou zatím v nějakym poloprovozu? |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet......Som sa práve vrátil domov,takže počasie momentálne takmer jasno BBC funguje Q:70-71 perc. Zaujímavosť-na jednaj Arive to išlo aj s SR 22000 :O .No uvidíme keď sa zase trochu zatiahne... :-/ knawi-Na tom TP sú 3 programy,ten čo má názov ako číslo je BBC HD-je to tam 2x. Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...Já si myslím, jestli přece jenom nesnížili výkon. To mohli udělat klidně během dopoledne.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
marval450do včerejška jsem na 10847V měl 4 ch. - BBC HD a dtto 6945, BBC One HD a zakódovaný ITV1 HD, po změnách na TP mám naskenovaný jen jeden označený jako unnamed ch(annel), tak to totiž můj octagon u slabých signálů píše. To, že máš tak silný signál je fajn, píšeš ale z Německa, viď? |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...Zdravím pánové, psal jsem to pod článek, ale napíšu to ještě sem.Slaný, 180cm offset a znatelné zlepšení příjmu - SNR je samozřejmě stejné, ale chybovost šla dolů. Ne, že bych s tímhle TP míval přes den nějaké problémy, každopádně se chybovost z nějakých 400 chyb před korekcí za sekundu dostala na 0. To odpovídá zlepšení z chybovosti cca. 10e-4 na 10e-7 (v relativních jednotkách). |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...Já to poznám až v noci (nemám nic co by se dalo nazvat měřidlem). Tak to sem pak napíšu schválně.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: A2D: transpondér s BBC HD po změně paramet...vortimond: očekávám, že na tom budeš stejně, takže se rovnou můžeš radovat :-D Mně se obecně všechny TP z Astry 2D mezi 1:30-4:00 vysypou, tak to u tohohle teď možná bude lepší. Tohle je výsledek jednoho mého staršího monitoringu: http://www.dolezel.info/tmp/astra2d-vertical.pngA tohle je výsledek skenu toho TP, aby tu nebyly dohady: 0x0802 0x040B: pmt_pid 0x0000 BSkyB -- 6942 (not running, scrambled) 0x0802 0x1B1C: pmt_pid 0x0000 BSkyB -- BBC HD (running) 0x0802 0x1B1D: pmt_pid 0x0000 BSkyB -- BBC One HD (running) 0x0802 0x1B1E: pmt_pid 0x0000 BSkyB -- ITV1 HD (running, scrambled) 0x0802 0x1B21: pmt_pid 0x0000 BSkyB -- 6945 (running) Takže je tam BBC HD, BBC One HD, kódované ITV1 HD (funguje s kartou FSFS), jeden nepojmenovaný kanál (to jsou asi ty testy 3D) a jeden nevysílající kanál. |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |