Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

HBO, HBO HD upouští od standardu, bohužel

Poslední dobou vysílá HBO a HBO HD u nově uváděných filmů pouze českou zvukovou stopu, a to na obou audiokanálech. Není tomu tak dávno, co se snížil bitrate, ale po negativních reakcích diváků se opět navýšil (na úkor Filmboxu HB). Pamatuji si, že asi před rokem HBO dokonce autostopu s originálním zvukem zrušil úplně, ale po několika týdnech ji zase obnovil. Je mě jasné, že pro diváky, kteří anglicky nerozumějí, je nutné vysílat český dabing nebo titulky, ale proč HBO začíná vysílat českou zvukovou stopu na obou kanálech? Já tomu nerozumím. To je nějaká hra ze strany HBO nebo zkouška, kolik divák vydrží? Pokud vydrží, tak mu tu originální stopu pěkně zrušíme a ušetříme trochu toho datového toku? Sice ne moc, ale i tak budeme borci. Znám ze svého okolí dost lidí, kteří si HBO předplatili právě pro originální zvuk. Je přece nedůstojné, aby prémiová stanice vysílala zvuk pouze s českým dabingem, o jehož kvalitě se dá velmi pochybovat. Příští týden mě končí předplatné, které zatím rozhodně neobnovím. Domníval jsem se, že si svými penězi platím kvalitu a ne za filmy, degradované českým laciným dabingem, ztrácejícím místy úplně smysl, a odkud není úniku přepnutím na originální zvuk. U mě i mých známých má zatím HBO stop.

jerry1954
Registrace: 7/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HBO, HBO HD upouští od standardu, bohužel

Joo Jerry naprosto s tebou souhlasim, avsak v zaostalem cesku s nechuti ci nekdy az s totalnim odporem k cemukoliv novemu a jinemu se neni cemu divit. S timhle vedu soukromou valku mnoho let a sam pro sebe sem ji vyhral, pokud mas tu moznost udelej to same, predplat si zahranicni nabidku a mas vystarano. Prece jsi se tolik let neucil jazyk abys ho ted nemohl pouzivat ... skoda preskoda.

T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402

xilt
Registrace: 4/2006

doporučuju sky italia (jestli chceš něco oficiálně), protože je k dostání za dobrou cenu. vzal bych si balíček Cinema + Serie TV + Dokumenty. je tam sice asi 30% italských filmů, ale ona ta italská produkce patří mezi nejlepší v evropě. těch filmových kanálů je tam 9 (z toho 7 v HD)

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Pak ať se nediví, že za to nikdo nechce platit. Naštěstí jsou i jiný možnosti.....

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

Dorato Italia!radši podpořím někoho kdo si to zaslouží a podniká pro zákaznika...sbohem předražené české mazanice ;)

Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod

skohy
Registrace: 8/2006

dneska máš třeba na výběr na HBO tohle
www.youtube.com/watch?v=4AmB8spntgg
...a nebo na sky cinema max tohle
www.youtube.com/watch?v=C_F8lpJXUTA
... není to nejlepší filmová nabídka v evropě. ale je to solidní, je tam možnost výběru

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

pokud chceš HBO v jiném jazyce,zaplať si ho jinde,tady jsi v česku,pokud nerozumíš česky,je spousta možností,jak otáčet parabolu jinam R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

prostě nech HBO ať si tam vysílají ve 20:00 třeba Jánošíka nebo seriál Raising Hope. beztak je to na přání diváků

vortimond

Já jsem hlavně strašně zklamaný z toho, že když jsem si HBO předplácel, s problémem českého dabingu na obou stopách jsem se nesetkal. Oni pomalu mění parametry a ani HBO, ani Skylink ano CsLink, ani nikdo jiný se k takové esenciální záležitosti nevyjádří a hrají mrtvého brouka. Źádné vysvětlení, omluva nebo slib nápravy, nic. Jistě, jistým řešením je předplatit si nějaký package ze zahraničí, ale to mnohdy pro laika nebývá jednoduché. Takže vzkaz managementu HBO a poskytovatelům jejich programu: Pokuste se alespoň na chvíli zbavit se své arogance a nafoukanosti, a pokud dojde k tak závažné změně, jako stále častější posílání do obou audiokanálů HBO český dabing, alespoň to vysvětlete...na případnou omluvu platícímu divákovi se asi nezmůžete.

jerry1954

ono hlavně HBO se odbavuje kompletně v Budapešti, já pochybuju, že někdo z český pobočky vůbec ví co se tam dělá. tady máš i fotku toho jejich vysílacího centra
http://en.wikipedia.org/wiki/HBO_Central_Europe

vortimond

No tak na to bych měl vysvětlení. Maďar, který program odbavuje, nerozezná češtinu od angličtiny a posílá do obou audiokanálů český zvuk. Dejme tomu. No ovšem nic nemění na skutečnosti, že český technik Skylinku, společnosti, od které si HBO kupuji, by se měl postarat o okamžitou nápravu. Pokud ovšem bude v pracovní době popíjet kávu a těšit se na oběd, tak Skylink už moje peníze neuvidí.

jerry1954

ono je nás hrozně málo, kdo jsme na tu angličtinu zvědaví. je jim to jedno.

vortimond

No to já si nemyslím. Každý dnešní středoškolák má nějaké znalosti angličtiny a alespoň někteří z nich by se na filmy v originálním znění rádi dívali. Třeba by nerozuměli všechno hned, ale časem by se to určitě zlepšilo. Tomu by jistě napomohla i originální zvuková stopa u programů ČT, sice na Astře 3 zavedli další zvukovou stopu, ale originál jsem odtud ještě neslyšel. V angličtině spolu s dabingem by klidně mohly vysílat všechny hlavní české stanice - Barrandov, Prima i Nova. Otázka autorských práv by se vůbec neřešila, všechny stanice vysílají ze satelitu kódovaně. Jak jednoduché. Nedávno jsem slyšel Leonarda DiCapria mluvit silným pražským přízvukem, takovým tím žižkovským z první republiky a s fistulkou, jako kdyby mutoval. Jak ubohé a levné.

jerry1954

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra