![]() |
|
Problem s DVB-T příjmem nedaleko BrnaDobrý den všem technikum.Mam nasledujici problem u zakaznika, venku mam antenu Alcad MX 045 a FM antenu dipol, privedeno do slucovace FSP2 a zesileno na zesilovaci Alcad AI 221 ktery ma 2 vystupy - z jednoho vystupu vedeno do tv zasuvky a z ni do tv - vse ok a do domaciho kina FM- vse ok. Z druheho vystupu na Alcad AI 221 privedeno do tv ve vedlejsi mistnosti,tam na tv obraz kostkuje a vypadava,ale podle meraku je signal ok (76dBuV, Sn=28dB, QBer=0,00E-0) měreno merakem Horizon HDTM2. Pomuze mi nekdo?V cem je problem? |
Meidny2
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 385 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
Problem s DVB-T příjmem nedaleko BrnaPředpokládám, že jste tu TV zkoušel i na druhém místě, aby bylo možno vyloučit problém v TV. |
Dolinak
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 170 |
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko BrnaAno,tak jak psal kolega prede mnou,vyloucit moznou chybu TV.Dale jsi mohl uvest i hodnoty z meraku na vstupu TV,kde to funguje,z tech parametru je (aspon pro mne) tezko neco odvodit,chtelo by to napr.CBER,MER... |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko BrnaAno Tv jsem zkousel mezi sebou prohodit a funguje to porad stejne...ty hodnotu jsou na druhy strane kde to jde stene,akorat s tim rozdilem ze to jde pres tv zasuvku tak je tam akorat 3,5dB utlum.Nezkousel jsem akorat jednu vec...muze mi v tom delat bordel to FM? CBER se pohybuje okolo radu E-6 az E-7 |
Meidny2
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko Brnaa mne to nefunguje na sony tv to asi potrebuju dvb prijimac :laughing: |
smsmania
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 147 |
![]() |
|
smsmaniaSes moc vtipnej, ale ja resim skutecny probelem.Pro upresneni jedna se o 2 LCD TV S DVB-T tunerem, jedna TV je LG a druha JVC. |
Meidny2
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko BrnaKdyz to shrneme,takze televize je funkcni a v pohode (ve fungujicim miste hraji obe bez problemu.Mozne je vsechno,pak tedy vyzkousej v "nefunkcnim" miste zaradit zasuvku s filtrem TV/R a uvidi se.Uvedena hodnota chybovosti vypada spise na VBER,ale to ted neresme. |
hdpe
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko Brnapripadne,pokud to jde (nemusi se lozit do skelne vaty),odpoj FM antenu. |
hdpe
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko Brnazkusim tu FM odpojit a jeste zkusim na ten konec dat TV zasuvku abych ty signaly zas oddelil, myslel jsem ze by to mohlo byt vedenim ale kdyz jsem natahl kabel po zemi tak to bylo stejny... |
Meidny2
![]() |
|
Daleko od BRNAmáme také problém s příjmem DVB-Todpověděl jsi si sám ale to VKV asi Horizon nezměří tak zkus ubrat cca 10dB. !??? přidám trochu zkušeností pro kolegové,asi před půl rokem jsem do bytovky cca 75 jednotek pustil Kojál 29k konvertovaný na kanál 6 , vše ok a jak postupně si kupují nové TV a STB tak zrazu problém 3 účastníci nic nenaladí !!!! měřím zkouším vše ok , zkoušel jsem jiné TV či STB na "krizových zásuvkách" a bez problému.! Vysvětlit zákazníkovi že TV stojí za prd když mu v Brně jede nejde, nezbylo než přeladit na první volný kanál UHF (24 k, naštěstí rozvody OK)a i tak horko těžko naladit jedna MASCOM se konečně chytla na Německo, druhá Sencor jede na Polsko a LG se chytla na Čechy ale ve VHF ani ťuk a to je těch LG v chalupě asi 25 a jen ta jedna vzdorovala na VHF, teď mě napadá že jsou tam ještě jiné analogy ve VHF a a tím se asi tunery neporvou ???. urovně analogů jsou (byly) srovnatelné. Tak 70 lidí si k vůli třem střepům muselo přeladit! Že mne nenapadlo aspoň na zkoušku vypnou ty analogy !!! dodatkem že všechny úrovně 70-75 dBuV chybovost ve VHF Horizont neumí ale bez jakékoliv změny na anténě a procesoru a zesilovačí po přeladění na k24 BER nulové. tož DBV a všem zdar jak sviňa |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko BrnaKed sa bavite uz okolo Brna,je tu niekto kto pozna dobre Brno-reckovice a nema 25 rokov a menej?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
já sem na Š(nevhodné slovo)vystudoval |
tonek
![]() |
|
no to by mne nenapadloco vše je zde nevhodné (špica)??? |
tonek
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko BrnaNo to je ale pekna prasarna konvertovat DVB-T do VHF, trebas kvuli sirce pasma.Ale je pravda, ze lide dokazi nakoupit neuveritelne strepy. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
to Jamáš recht ale vzpoměli si pár dnů před vánoci a rozvody jsem neznal tak pro sichr ale i jinde to chodí a proč by tam nemohlo těch 8 Mega chodit ??? |
tonek
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko Brnakoupil jsem Rovera tak si skusím někde pohrát ať vykopu psa |
tonek
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko BrnaMyslis hospodu ma s p i c i? :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko BrnaProtoze hodne prijimacu ve VHF pracuje jen se sirkou pasma 7MHz, je to proste risk. Ono to neni nic proti nicemu, jen je holt riziko toho, ze to nektery stb nebude umet. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
tak to beručlověk se porád učí R^ |
tonek
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko BrnaOn nikdo nepočítal, že se bude VHF využívat pro DVB-T pomocí konverze z UHF, ale pouze pro vysílání přímo ze vzduchu, takže stejně jako analog, tak i DVB-T na západ od našich hranic využívá ve VHF 7MHz a jakýsi dřívější nesmysl s východní normou už dneska nikoho nezajímá.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
se mýlíšneb ve většině STB či TV si to(BW) můžeš navolit!v některých nikoliv a přesto jedou ! a některé nikoliv ! |
tonek
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko BrnaNO pokud si z okolí Brna neznám přesně lokalitu ,ale v Olomouci na 2 Tv zesilovač nepotřebuješ ovšem záleží jakej je rozvod,ono zesilovač není všechno. R^ |
pit178
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 633 |
![]() |
|
to: hdpecituji....hodnota chybovosti vypada spise na VBER,ale to ted neresme.jak jsi k tomu došel ??? |
tonek
![]() |
|
tonek:Bylo by to fajn, leč navolit ve VHF 8MHz by muselo být standardem a pak se dá uvažovat o tom, že to použiješ. A pokud je to mimo normu, tak to prostě v rozvodu nemá co pohledávat. Sorry...Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Problem s DVB-T příjmem nedaleko BrnaPrakticky jsem se prozatim setkal u DVB-T (naseho) s chybovosti pred viterbi max.E-05 na meraku Explorer II+. |
hdpe
![]() |
|
možná máš pravduovšem raději bych se na standart zeptal Davida |
tonek
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |