Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Ariva 200 - nový firmware

Zdravím ve spolek...
Prosím o radu, jak natáhnout nový firmware A200_20110407_2.11B7.abs tak, aby nedošlo ke změně settingu (uložené kanály, nastavení antény, atd.). Zkoušel jsem natáhnout nejnovější firmware A200_20110407_2.11B7.abs a natáhl se v pořádku dle tohoto postupu (se zachováním settingu):

1. Vložit USB Flash disk do vypnuté Arivy s uloženým firmware (odzipovaným) - počkat, až Ariva flašku najde
2. Vstoupit do Menu/Nástroje/Aktualizace přes USB
3. Tam vybrat druh aktualizace : maincode
4. Vybrat soubor s aktualizací : např. A200_20110407_2.11B7.abs
5. Spustit start - vše se nakopíruje do Arivy

Ovšem po Instalaci dle výše uvedeného postupu se nebylo možné dostat v menu na položky Nastavení antény, Prohledání jednoho satelitu, Vyhledávání více satelitů, Seznam transpondérů - bylo šedě podsvícené. Jediné možné řešení bylo spustit tovární nastavení - firmware zůstal nový, ale kompletní setting byl fuč.

Prosím o radu, jak natáhnout nový firmware tak, aby setting zůstal a bylo se možné dostat do nastavení položek - Nastavení antény, Prohledání jednoho satelitu, Vyhledávání více satelitů, Seznam transpondérů (aby se se mohly ladit nové programy atd.).

Moc děkuji za radu - postup...

davdou
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ariva 200 - nový firmware

Pokud vím, jedině zálohu a setting zvlášť

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

A jak mám nahrát firmware zvlášť a pak nahrát setting. Když jsem nahrál nový firmware, dal tovární nastavení a pak nahrál soubor se settingem, tak se mi přehrál i firmware na původní.
Prosím o návod...

Moc díky...

davdou
Registrace: 8/2009

V DUMPu je vše komplet, proto při nahrávání pouze settingu musíš zadat pouze userDB(uživatelskou databázi)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

"...se nebylo možné dostat v menu na položky Nastavení antény, Prohledání jednoho satelitu, Vyhledávání více satelitů, Seznam transpondérů - bylo šedě podsvícené..."

V Menu/Seznam družic odsrdíčkovat všechny družice, dát EXIT a po návratu zase všechny družice označit srdíčky...

Ovšem já bych ti raději doporučil tenhle setting, protože lepší neseženeš...

Nejnovější setting pro 37 družic s firmware V2.11B9patch ze dne 15/5/2011 + "Jak na to u Arivy..." + "settingy" je na str. 59. zde
http://www.tvfreak.cz/forum/showpost.php?p=345726&postcount=872

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr

najlepší setting je vždy ten vlastný, toť môj názor. ferrda

ferrda
Registrace: 1/2006

Zaplňte si ten prijímač cudzími setingamy a potom sa čudujete, prečo vám nič nejde.Okrem toho jednotkový setting sa nedá nahrať do dvojkového fw. Ak už je setting nahraný do akejkoľvek verzie fw a stiahne sa na flash ako Dump file.abs, je úplne zbytočné nahrávať fw, nakoľko pri opätovnom nahratí settingu cez Allcode + downloader sa nahrá aj fw spolu so settingom.

vw1
Registrace: 1/2006

vw1
Je vidět, že máš málo zkušeností s Arivami. Ani jedina tvá věta není pravda... Kdykoliv ti to dokážu, přijeď ke mně, předvedu ti to... ;) :D

Např. jsem nahrál setting vytvořený ve firmware V1.07B1patch jak do firmware V2.08B4patch, tak i do V2.11B9patch zcela bez problému. (Víš, musí se to umět a ne jenom kecat...)

Děda Petr

A ferrda má samozřejmě pravdu...jen každý na to nemá čas... ;)

Děda Petr

Ještě pro ferrda :
Nenapsal jsem, že je nejlepší, ale jen to, že lepší nesežene... .D

"...Ovšem já bych ti raději doporučil tenhle setting, protože lepší neseženeš..."

Děda Petr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra