![]() |
|
Zahajovací koncert Pražského Jara.V týdnu byl v přímém přenosu vysílán zahajovací koncert PJ.Prý tam byl nějaký problém v audiu, můžete mi to někdo popsat, co a jak bylo špatně. Neviděl jsem to, ani jsem to nenatočil. Díky za reakce. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE:tři stránky dozadu je na toto téma diskuze "kvalita zvuku Pražské jaro ČT2" |
sigur
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 120 |
![]() |
|
RE: Zahajovací koncert Pražského Jara.Mám to ještě na disku, můžu ti udělat DVD nebo kousek někam uploadnout. |
Abrh
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
RE: Zahajovací koncert Pražského Jara.sigur - z toho témata jsem se nedozvěděl nic.Abrh - kdyby šlo něco upnout, stačí kousek, bylo by to fajn. V jakým formátu vysílali zvuk? Byl to dvoukanálový PCM, nebo AC3 2.0, nebo to jeli v multikanálu 5.1? Bylo to v Obecním domě, tam by problém s akustikou a pod. být neměl. Dokonce jsem zjistil, že to brala živě i CRO 3 Vltava, to bych mohl někde vyštrachat. 18.5 to bere živě dokonce i síť EBU, tam by asi nějaký problém byl větší průser. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Zahajovací koncert Pražského Jara.Ustřihl jsem první čtvrthodinu, je to na http://www.uloz.to/9003770/pj2011-zahajeni-tsV původním ts souboru jsou 3 audio stopy, 2x 192 a 1x 256 kbit/s, do toho ustřiženého se dostala jen jedna 192 kilobitová. Nevím, jak to ovlivnit a zvolit v MPEG Video Wizardu zvukovou stopu do výstupu. V Dreamu vidím stopy jako Czech, Czech a qaa. Můžu uploadovat původní 2GB ts soubor bez stříhání, zabere to více času, ale budeš to moct prozkoumat podrobně. Jaký to má smysl, dávat k hudebnímu pořadu více audio stop? Pochopím 1x stereo a 1x multikanál, co je ta třetí? Vůbec mě nenapadlo zkoušet během vysílání přepínat audio stopy. Mám přijímač připojený na klasické stereo, pokud se mi implicitně vybere méně kvalitní zvuk (připadalo mi to skoro jako bych si to pouštěl z tranzistoráčku na záchodě), je něco špatně. Během koncertu jsem si na to asi zvykl, zarážející byl jen ten začátek. Ucho nebo mozek se přizpůsobí. Hudebně to bylo pěkné a pohled do orchestru většinou taky potěšil :-) Muzice a technice zdar! |
Abrh
![]() |
|
AbrhDíky, už to taham. ;) R^On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Zahajovací koncert Pražského Jara.Natlačil jsem tam i ten originální ts (první 2GB)http://www.uloz.to/9008354/pj2011zahajovaci-koncert-1-7z Trvalo to hlavně kvůli tomu, že od cca 900MB to AVG těžce brzdilo, až po vypnutí Active Surf-Shield se to rozjelo. Taky zkušenost. Zdraví Abrh! |
Abrh
![]() |
|
AbrhTak jsem si to stáhl a vyexportoval audio do ProoTools. Zvuk moderátorky večera je uplně v cajku, ale zvuk orchestru je tragickej. Jsou tam nějak smíchány dva kompletní mixy, z nichž jeden bude nejspíš fázově posunutý.Ten efekt tam naskočil okamžitě po úvodním slově moderátorky. Mohlo to být tak, že zvukař nechal po celý koncert najetý mikrofonní stereopár pro potlesky a ten je otočen vůči orchestru opačným směrem, nebo tam pracoval zvukař s podskupinama a na jedné z nich měl nějaký efekt, který posunuje fázi signálu. V každém případě je to průser. Zkusim to sehnat někde z CRO3 Vltava, jestli to tam je taky. Díky za upload. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Zahajovací koncert Pražského Jara.Na webu CT je k tomu diskuse http://www.ceskatelevize.cz/porady/10320580412-66-mezinarodni-hudebni-festival-prazske-jaro-2011/diskuse/Vypadá to, že z rozhlasu byl zvuk v pořádku. |
Abrh
![]() |
|
RE: Zahajovací koncert Pražského Jara.ano, CRO Vltava to odvysilala v poradku. Vecer, az skoncim v praci, tak ti napisu cim to vzniklo.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |