![]() |
|
UPC Direct a SD kvalita obrazu :(Po dlhsej dobe vahania som sa rozhodol, ze si nahodim satelit a ako providera som zvolil UPC Direct (Direct Medium Karta + HD). Moje obrovske zdesenie nastalo hned ako som uvidel SD slovenske a ceske kanaly - neskutocne mazanice, v porovnani s UPC Digital kablovkou a rovnakymi SD kanalmi je obraz asi tak tri krat horsi (a to neprehanam). Toto zistenie mi sposobilo dost znacny sok - vyhodene peniaze.Co sa tyka HD kanalov, tam je obraz kvalitny, najmae ESPN America HD, History HD a pod. (dokonca obraz lepsi ako BluRay Ripy 720p) ale zasa u Nat Geo HD ziadna lokalizacia a podobne. Celkovo som vyrazne sklamany, lebo takuto podpasovku som fakt necakal. SD kanaly su jednoducho grcanica. Zostava: Amiko 7900, Sony KDL 40W4000 PS: Zo zmluvy asi tak lahko nevycuvam, ze? |
Majkee
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 112 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(jak zařadit zpátečku najdeš ve smlouvě3 měsíce tě neminou ani nezruší. a tu grcanicu vylepšíš nastavením a propojením výstupu! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(co si cakal ked si kupil ten najlacnejsi HD prijimac na trhu |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(tonek to by som rad vedel, ako sa da vylepsit ta grcanica :) mam to prepojene cez hdmi a ziadne zmeny nastavenia na tv tomu nepomahaju, vyrazne mi vsak pomohli zlepsit uz tak dobry obraz z UPC Digital, ale na satelitnom Directe je viditelne NIZKY datovy tok a silno pochybujem o tom, ze mam nieco v tom amiku bloknute, alebo zle nastavene - HD obraz je totiz ako vino, SD su hrozne a je uplne jedno, ake si nastavim rozlisenie (testovane od 480p po 1080i/60, takze to nie je sposobene ani interpolaciou na vyssie rozlisenie). |
Majkee
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(radolaco to mi nehovor, ze je to prijmacom a mrsi SD, ked ten isty prijmac zvlada HD a obraz je ako vino - a to mam toho dost v 720po/1080p napozerane, aby som to vedel posudit (aj v native BluRay). |
Majkee
![]() |
|
ten SÓnytrebars jede lepší cez SCART na SD ! |
tonek
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(Rozdiel medzi lacnymi a drahsimi HD prijimacmi je prave upscalling SD obrazu (ake su pouzite prepocitavacie procesory). HD je plus minus autobus rovnaky, tam sa neprepocitava nic. |
radolaco
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(tonek dik, vidis to ma nenapadlo, to by ale bola celkom pekna haluz. idem skusit. |
Majkee
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(radolaco toto nema nic spolocne s upcalingom, ked si zvolim SD rozlisenie na prijmaci a na tv mi to zobrazi tiez v SD rozliseni, tak ide o rovnaku mazanicu a upscaling pri zmene rozlisenia takmer vobec nie je viditelny (vznikne o malinko vaecsia mazanica), toto je cisto o datovom toku, nieco ako keby si pozeral DivX rip o velkosti 700MB.Tento problem je viditelny najmae na volne siritelnych SK a CZ programoch (Markiza, Joj, STVcka, najmae Trojka, Prima a pod). Napriklad Sport 1 Cze je lepsi v SD na Directe ako na Digitale, takze tu sa to otaca a pravdepodobne to ukazuje, ze sa jedna o nizke datove toky niektorych kanalov (neviem, ci sa spravne vyjadrim, ale jednoznacne je badat skomprimovane farebne mapy v obraze pri prechode kontrastnych farieb). Nemenilo UPC nahodou teraz rozlisenie u niektorych kanalov v Directe? Nesuvisi to prave s tymto? Osobne neverim, ze ked by si mi priniesol nejakeho Topfielda alebo nieco podobne, ze bude kvalita v SD lepsia. Neverim tomu. |
Majkee
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(Tak tomu never, mne je to jedno, ale je to tak, preslo mi uz vela prijimacov rukami. Je jedno ake rozlisenie nastavis.A inak ked si chcel mat najlepsie obraz na stv,ct,markiza,joj,nova atd, tak si si mal dat parabolu kde das aj 23,5E a dat si skylink na tieto programy. Tak ci tak, co viem, tak na UPC direct aj tieto programy neboli obrazovo uplne zle (asi tak 80% kvality oproti skylinku)...ci sa nieco zmenilo, netusim. |
radolaco
![]() |
|
zkus lepšípřijímač a potom přijď napsat,mám CSlink,Skylink,UPC- direct,SD srovnatelné,HD,srovnatelné,možná kabelovka to má nakrmeno,nemohu posuzovat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
radolacojistě víš,že HD na jednom přijímači vypadá jinak,než na druhém HD přijímači R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(mam tiez stb amiko akuart model shd 8900 alien a sd programy cez skylink su super. najmä markiza ma pekny obraz. pred tym som mal satelita2000HD a tam bol obraz horsi. cize by som amiko az tak nezatracoval.to radolaco,tonek: sudte prijmac az ked mate s nim vlastnu skusenost ;) nie vsetko co je lacne musi byt zakonite aj najhorsie. ja som s amiko nadmieru spokojny co sa tyka vykonu aj obtazovej kvality :) za tu cenu co som ho kupil je to super stb ktory ide na linuxe ;) motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink
|
drto
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 808 |
![]() |
|
drtože bych ve svých příspěvcích sudil prijmac !a klidně moze ist aj na pivo ! |
tonek
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(radolaco: Vôbec mi nešlo o najlepší obraz v SD na slovenských kanáloch, mne išlo najmä o HD balík, s ktorým som v Directe spokojný, aj keď chýba lokalizácia. Takisto som sa chcel zbaviť UPC Digital a niečo ušetriť, ale vidím, že to budem musieť nejako nakombinovať.Avšak po tom, ako som uvidel rozdiel v kvalite SD Digital vs. Direct, zostal som zhrozený. pierrepetr: Dík za radu, len mi prosím ťa napíš, že to ako odkiaľ si požičiam a skúsim ten lepší prijímač? Neviem o tom, že by boli nejaké požičovne... Či mám zasa vysoliť ďalších 200 "evry" a netušiť, či nastane zlepšenie? |
Majkee
![]() |
|
loltak už sa mi vyjasnieva...http://medialne.etrend.sk/televizia-diskusie/ostatne/upc-direct-znizil-kvalitu.html |
Majkee
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(Majkee: tak potom je to jasne ;) dobre vediet, u UPC Direct teda uz uvazovat nemusim. Inak, ked si to chcel ako hovoris hlavne kvoli HD baliku, tak predsa momentalne ma Skylink HD balik lepsi ako UPC Direct (jedine plus co u nich vidim je ESPN America HD)...a kvalite SD programov nehovoriac...drto: suhlasim, ja som len to Amiko v rukach nemal a neslo mi do hlavy ze preco by inak malo to UPC Direct taku zlu kvalitu SD programov...no ale uz sme zistili preco ;) |
radolaco
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(Klasicky tv 70 OK R^ |
Vladi
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 734 |
![]() |
|
Vladitak na takom TV rozdiel samozrejme nevidis ;) |
radolaco
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(Niektorý ľudia sú taký tupýnakupovali LCD alebo Plazma 94 cm alebo viac a klasicky tv vyhodia ale pozerajú Digi, UPC, Skylink SD na LCD alebo Plazma a nadávajú :))) |
Vladi
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazuJa používam TV LG 50PK350, príjmače mám Vantage 1100 a Ariva 200. Z UPC som na porovnanie sledoval voľný ČT24. Je vidieť mierne nižšiu kvalitu oproti Skylinku, no nie je to až tak dramatické. Na menšom TV by možno ten rozdiel bol veľmi slabo viditeľný. Taktiež mám práve doma spomenutý Amiko 7900. Naladil som na ňom Skylink. Kvalita obrazu HD programov je na nerozoznanie od Vantage a Fergusona. SD obraz sa mi zdá oproti Vantage tmavší, menej kontrastný a rozmazanejší. Nie však nejako dramaticky, ale Vantage má obraz lepší. Zdá sa mi že Amiko 7900 je clon Opticum 402 - tu je test kde v podaní SD obrazu dopadol Opticum najhoršie / http://www.testberichte.de/d/read-swf/237133.html /. PS : svoje zohráva aj to že máš LCD a slabší príjmač. |
krizo
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 35 |
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(No nevím ale u HD programů UPCd vysílá v rozlišení 1440x1080 (CT HD,HBO HD)narozdíl od SKYLinku, který jede HD v plném 1920x1080-takže UPCd snížila i HD kanály. Dreambox TWO
|
Pabo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 257 |
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(UPC SD programyšetrenie šírka 544 výška 576 |
Vladi
![]() |
|
toneksorry omyl z mojej strany :))) :))) ale pivo by som si dal :)))motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink
|
drto
![]() |
|
Vladimam lcd 42" uz stvrtym rokom a na zaciatku som pozeral na digiTV a potom som presiel na skylink hlavne koli obrazovej kvalite digi. al nikdy som nenadavl na obraz ze by bol nepozeratelny ani ked som mal digi. samozrejme ze na skylinku je to o dve triedy lepsie a ked mi miekto bude tvrdit nieco ine tak asi nema oci. na tv pozeram z cca 2,5 az 3 metrov a nikdy by som uz nemenil za crt TV ;) crt je uz v dnesnej dobe prezitok :)))motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink
|
drto
![]() |
|
RE: UPC Direct a SD kvalita obrazu :(Môj problém je ten, že mám doma aj UPC Digital káblovku a tam sú SD pravdepodobne v plnej kvalite, pretože obraz je naozaj dosť dobrý (Mark., Joj a pod.) a jednoznačne vidím po prepnutí na Direct, že sa jedná o vysokú kompresiu, resp. nízky dátový tok, alebo kombináciu oboch (ani jedno nedokážem presne vyčísliť, bo prijímač nezobrazuje dátové toky, ani rozlíšenie, v ktorom je program vysielaný - resp. som zatiaľ neprišiel na to, ako to zobraziť).V každom prípade idem do boja s UPC Direct a svoje argumenty postavím na zníženom dátovom toku a neposkytnutí týchto informácií verejnosti (zavádzanie zákazníka). Som zvedavý na ich argumenty. Tipujem, že nič nevybavím, ale aspoň bude sranda. |
Majkee
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
![]() |