Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

Sloučení 2 DVBT kanálů

Pokouším se sloučit 2 vedlejší kanály 62 a 63 - úhel příjmu asi 50 st. do domovního rozvodu.Signál z jednotlivých antén se zesilovači 24dB v krabici dobrý.Klasický hybridní slučovač asi nepomůže.Objevil jsem na trhu domovní DVBT zes.ZR14 - má 2 vstupy UHF s regulací zesílení i s možností napájení předzesilovačů. Nemá někdo zkušenost než do toho investuji? Děkuji.

Displej
Registrace: 2/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sloučení 2 DVBT kanálů

Jaké máš antény ?
Třeba toto: http://www.altronik.cz/files/BU455.pdf
Co znamená dobrý signál ?
...
https://www.parabola.cz/clanky/4327/prijimame-dvb-t-2-cast-zesilovace-a-jejich-pouziti/

Příště bude na řadě selektivní slučování.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Treba skúšať.Ale dobré riešenie je použiť DVBT konvertor 63(62) na volný UHF kanál v IV pásme.Neviem ako v CZ ,ale na SK sú dvaja výrobcovia :http://www.jenca-hi-freq-co.eu/main/product/menice_frekvencie.html

http://www.vftech.sk/
-obidva majú aj zosilnenie s reguláciouu

jarosa
Registrace: 12/2009

2 kanali vedla seba no tak to sa natrapiš nejakymi odladovačmi zo strmou krivkou to možno zlučiš a tim hybridnim hlavne je pri takomto zlučovani velmi doležite aby si obe kanali vyrovnal na rovnaku uroven nesmie byť jeden silnejši ako druhy .Vela štastia :)))

jopo166
Registrace: 1/2009

@mirasat - anteny starší Yagi širokopásmové asi 10 direktorů,jednu bych chtěl nahradit logarem LP 45.Dobrý signál podle údaje přijímače síla 75 kvalita 90.To sloučení pomocí 2 vstup.zesilovače asi nebude OK - řešení vidím si v té konverzi jak píše jarosa.

Displej

udaj prijimača nič neznamena 75 percent možeš mať aj pri 65db urovni aj pri 75db urovni uroven v prijimači ma len informativny charakter . V tom članku na ktory ťi hodili odkaz to maš jasne napisane .

jopo166

BU 455 jsou ziskově v tomto pásmu výborné a navíc na padesáti stupních dobře odladí díky směrovosti. Pokud by měl signál na svorkách antén potřebné parametry, použil bych kanálovou propust na každou z antén. Pokud ne, pak ještě předzesílit.
LogPer anténa je v tomto případě nevhodná. BU 569 by mohla také být.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

2 směrové antény, za ně PROPUST na chtěné kanály potom sloučit hybridem. Mohlo by to jít. Mám to tak, dokonce oboje mám v jednom směru a jede to OK, akorát je rozdílná polarizace. Sousední kanál je vždy alespoň trochu polačen. Pokud by to nezabíralo, tak by se možná musel zapojit laditelný odladˇovač a tak nějak jej nastavit aby omezovla co nejvíce to nechtěné. Možná to třeba ani nebude ;) Propust je nutná u obou antén jako filtr. Bez nich to je asi marné. Pokud používáš předzesilovače, tak také koupit jen na dané kanály 1-4 se dá koupit. Na pásmové raději zapomeň, zesiloval by zbytečně právě i to nechtěné.

Violista
Registrace: 7/2007

pravdepodobne mas TV LCD alebo Plazma s DVB-T tunerom. Tak kup externy dvb-t tuner za 20 eur. do TV das koax z jedneho smeru, do exter. das koax z druhe smeru a nemusis zlucovat. Viem, ze to nie je moc elegantne, ale aspon lacne, rychle a ucinne.

Tomic
Registrace: 1/2011

@violista - používám filtry a propusti od fy Malý- jenže i tito dopručují odstup alespoń 3 kanály.Jak vidím je zcela zbytečné investovat do 2vstupého UHF zesilovače a bude se to zřejmně řešit tím nejprimitivnějším - koax.relé.

Displej

Ano, tento odstup se dělá při výrobě selektivního slučovače. Ovšem zde to nejde řešit selektivním slučovačem. Proto jediná šance je jak říkám 2 propusti na míru a za nimy hybrid slučovač. Ten 62.k bude na jedné propusti a na druhé bude ten 63.k + ten zbytek který potřebuješ. To samé i v předzesilovači pokud je třeba předzesílit před sloučením. :8) Na doporučení se neptej ... to víme že to je tak nejsprávněji. Já se Terozu také neptal a ani jsem nepotřeboval slyšet tuto zprávu kterou vím. U mě toto řešení prostě funguje naprosto bezproblémů. (na jedné anténě mám 33.k a na druhé 34.k) ;) Jinak jsem zjistil že pokud se předzesiluje, tak je nejlepší aby byly oba zesilovače na obou anténách stejně silné ... pokud je jeden silnější, tak začíná lézt do toho sousedního a jej zarušovat. ;) takže předzesílení budˇ 2x10 či 2x20 a nebo u obou nic. Je to sice dražší řešení, leč výsledek když funguje tak je to bezva. Pokud nechceš do toho vrážet tak jsou i jiné možnosti ... např.2 nezávislé tunery na 2 nezávislé antény anebo jakési relé - ideál to teda rozhodně není pokud chceš míst stejnou nabídku všude. jak říkám u mě sousední kanály z druhé antény fungují. (33. x 34.k, a 28. x 29.k) Mám totiž 3 antény takto sloučeny, takže potvrzeno že to tak funguje. Jinak ano 28.k mám na Hoher Bogen a 29.k mám na Ochsenkopf směr je úplně jiný, takže tam je to jistější nežli když jsou vysílače v jedné přímce tak jako mám ten 33. a 34.k. :)

Violista

@violista -dik za obsáhlý příspěvek - propusti fy teroz znám.Nebyl by problém ji použít u k62 kde přijímám polské programy MPEG4 na 1 frekvenci.U anteny na k63 vedle MPEG4 Ostrava přijímám všechny ostatní Muxy z Ostravy kde se taky občas mění frekvence takže s nějakým nastavením propustnosti je problém.

Displej

@displej

Proboha nehled na to co pise viola.
Kdyz tak me brkni, neco ti poradim. Jmeno je pod clanekm DVB-T2, telefon najdes :)

J a
Registrace: 7/2005

@viola

k.u.r.v.a prestan uz psat ty pi.cov.viny, tohle je uz do nebe volajici. Je naprosto fuk, jake budou predzesilovace, ty se vybiraji podle urovne, ne podle toho ze ty takto slucujes anteny.

J a
Registrace: 7/2005

J a

Co nadáváš ... jaké se použijí předzesilovače teda fuk určitě není. Asi jsi nečetl ten článek o těch zesilovačích. Že to říkáš jakožto snad i odborník mě teda udivuje o to víc. To je jako bych řekl že je fuk jaké struny si natáhnu. :-/ Víc tu psát o pochybách nechci, zase by ses urazil jak tě znám. Prdím na tvé komentáře.

Violista

violista

:bigeyes: to je fakt vrchol, ty jsi zralý na léčení :scared: i kdyby ti napsalo 1000 lidí, aby sis nehrát na odborníka v oboru o kterém nemáš páru..., tak ti to nedojde Rv Rv zamysli se už konečně člověče !!! zkus nejdřív třeba vydumat, kdo je asi autorem toho článku o zesilovačích ... :laughing: :laughing:

lance
Registrace: 10/2008

Violista.

Vrzale, měl by jsi se vrátit zpět, tam odkud jsi nedávno zdrhul! Tvé rady, to jsou "perly"! Ty se fakt nestydíš nebo co??

cha-cha
Registrace: 5/2007

Sloučení 2 DVBT kanálů

lance: A co jako ... reagoval jsem na dotaz pro "Displej" nevím co se do toho vůbec motáte - můj názor je ten, kterej jsem napsal, tečka. Mě je fuk že se Vám to nelíbí ... Takže nevím proč a na co léčit. Dumat kdo se skrývá pod jakým nickem mě neláká a nezajímá - je jich tu tisíce.

pěkný večer a hlavně klídek.

Violista

cha-cha

trapné a o ničem ty tvoje zdejší výkřiky od nikud nikam a o ničem. Potom kdo je na léčebnu ... :laughing:

Violista

Pánové mrzí mně že můj problém tady opět skončil hádkou. Na tomto foru by si měli lidé navzájem radit a předávat zkušenosti a ne se navzájem napadat a urážet.Dnes mi navrhl prodejce 2 vstupový zesilovač Alcad AM 316 a seřízením úrovně na vstupech by neměl být problém a když bude mohu to vrátit,za pokus to stojí.Tak Vám všem děkuji za reakce a chovejme se k sobě v diskuzích trochu slušněji.

Displej

bojkot

Doporučuji všem kvalitním přispěvatelům, aby nepsali do vláken kde se vyskytuje Violista alias Štěpán Stráník, stráví totiž jen hromadu času zbytečně de-mentováním nesmyslů tohoto de-menta!
Pokud není nikdo schopen zasáhnout proti naprostému ob-lbování zdejších diskutujících projevy tohoto psychopata, pak nemá smysl na něho a jeho projevy reagovat. Regulátoři diskuse by měli uvážit, nakolik je pro forum prospěšné nechat zde řádit takovéhoto ma-gora, který měl už několikrát po sobě citron za spam a do většiny vláken leze jen aby tam psal nesmysly a provokoval!

Lituji všechny tazatele, kterým tento duševně nemocný jedinec "radí", těm kteří opravdu chtějí smysluplné rady a nechtějí být oblbováni tímto individuem doporučuji, aby ke svým dotazům připsali jemu osobní vzkaz, že si nepřejí aby jim na to reagoval a "radil".

"prosím Violistu aby nereagoval na můj příspěvek a nesnažil se mi "radit", o jeho "rady nestojím".

Například takto nějak :laughing:

davidkriz
Registrace: 8/2009

pane Kovář ... když už jste mi tu tak hezky vynadal + chachar a lance, tak bych teda aspoň rád slyšel na férovku co je na mém řešení špatně či nesprávně. Samozřejmě mýlit se můžu a ani profík nejsem ale rád bych byl přesvědčen o správnosti nežli poslouchat nějaké zdejší neinteligentní nadávky. Navíc o mém řešení ví a viděl schéma Enik a ten o tom vůbec nepochybuje že by to mělo být špatné nebo nefunkční řešení. Navíc mám sloučeny 3x sousední kanály ze 3 antén (viz výše popsáno) a funguje to bez problému, takže o tom že by to mělo být špatné řešení tedy nepochybuji. Pokud mám něco špatně, tak mi v klidu řekněte konkrétně co a co by bylo za lepší řešení. Spíš byste měl pochválit že člověk neznalý a téměř bez měřáku a vědění složité teorie šíření vln atd. to dokáže dát takto dohromady. Takže prosím alespoň trošku uznání ;) Jaké jinak navrhujete použít zesilovače aby se daly sloučit takto i sousední kanály? Mě přesvědčily a osvědčily se v praxi jedině kanálové předzesilovače, co jiného. Proto předávám svoji zkušenost dál. Jak řešíte Vy sloučení sousedních 3 kanálů ze tří směrů? Pokud chcete nějaký důkaz, tak klidně zašlu foto z daných programů a popíši na kterém muxu a ze kterého vysílače to funguje. Nebo je možno i zaslat krátké streamy jako ukázka. ;) O hloupé řeči jinak nestojím.

Violista

davidkriz

ano budu reagovat ... aby sis ty svoje kecy o ničem opět strčil za klobouk. Máme se tady věnovat slučováním a né tvojim psycho problémům. Ta použitá slova s tou pomlčkou netřeba komentovat že ... já vím že máš vysoké IQ, vidím. Rv

Violista

Displej

To nic ... to je tady někdy normální že jim nevoní když tu cokoli napíšu, mě to také mrzí ale s pánama nehnu. Jinak k tomu zesilovači - ano vyzkoušet to můžete ale před vstupy nezapomeňte dát propusti opět jen na chtěné kanály ... také je to nutností i zde. Jinak mnoho štěstí ;)

Violista

viola

je pěkné že se zajímáš i o techniku a své zkušenosti chceš předat dál. Ovšem nikdo ani z těch co mají vzdělání v oboru
není neomylný a všichni se stále učíme. K tomu m.j. slouží i tohle fórum. Proto Tvoje suverenita a urážky diskutujících
není na místě!!!!
Pěkný fór se ti povedl vytknout autorovi článku že ten článek nečetl.
Tož asi tak.

Možná jsi "viola virtuoso" ale jestli na děkovačku se chováš jako zde tak bych bez potlesku odešel!
ahoj

tonek

Jestli nestačí na jeho rady nereagovat popř. se jimi neřídit, neumím vám pomoci. Za názor ho trestat nebudu, leda bych si myslel, že mate záměrně.
Každý má právo názor druhého vyvrátit. Riziko rady "zdarma bez záruky" je, že nemusí být zčásti nebo zcela správná. To si snad každý tazatel musí uvědomit sám.

Znova osmnáctku v osmiválci
Text zeditoval moderátor Tomik535. Datum editace: 10.05.2011, 22:15.15

Tomik535
Registrace: 10/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra