Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Citlivost tuneru v TV (LCD)

Pánové, mohl bych se na vás obrátit s dotazem, který televizor LCD o velikosti cca 48 cm disponuje nejcitlivějším tunerem? Moje sestra chce koupit na chatu novou televizi - po zahájení digitálního vysílání je tam příjem vysloveně na hraně a anténou se moc hejbat nedá. Děkuji.

honzasa
Registrace: 9/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Citlivost tuneru v TV (LCD)

JVC a Samsung maju nejcitlivejsi tuner

Dreambox 800HDSE, Golden Media 9080HD, Golden Interstar 870, emme esse 100 offset Al, Visiosat Big-Bisat 4 ms plast, inverto 0.2dB Twin 2x, alps 0,2dB 5x, DG 380S usals, Skylink, Astra 23.5E, 0.8W, 5W 28,2E 13E 7E

zdenoq
Registrace: 9/2010

Naprosto šílená úvaha.

Víc než citlivostí tuneru v TV se dá získat nebo ztratit právě anténou. Takže vybírat televizor podle tuneru, to je opravdu šílené.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

a anténou se moc hejbat nedá.

To je taky perla

A dá se vymněnit?

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Sestra tam měla televizního mechanika, který místní podmínky zná a byl vybaven měřákem. Určitě zkoušel sílu signálu i najiných místech. Anténu zkoušel vyměnit za novou, ale výsledek byl ještě horší. Chata je víc jak ze 3/4 obklopena lesem. Proto mě napadlo, že by se příjem mohl zlepšit výběrem televize s citlivějším tunerem. Ještě bych dodal, že anténa má předzesilovač.

honzasa
Registrace: 9/2006

samsung

maju dobre tunery ale pozor zalezi aj na modele viem ze lcd s monitorom malo slabsi tuner ale nejaky vacssi telkac od tej istej znacky

forak
Registrace: 7/2009

velmi citlivy tuner maji i panasonici znamy ma taky přřijem dvb-t taky na hraně a ještě ma lg a tam tu to nejde vubec a na pansaonicu uplně v pohodě

kodelin
Registrace: 3/2011

S těmi Samsungy mám velice rozdílné zkušenosti.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

U mě Samsung OK R^ Zkoušel jsem škrtit signál regulovatelným atenuátorem do 20dB a hrál potvora stále :))) Jinak na anténě rozhodě nešetřit (nemyslím na peníze ale na kvalitu a její zisk) - to je základ do míst kde je slabý signál. ;)

Violista
Registrace: 7/2007

veru samsung ma ok R^

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

Violisto

Jaké jiné potvory tv jsi ještě zkoušel v místě se slabým signálem?

sirda
Registrace: 11/2006

sirda

TV bohužel mám jen jednu ... (proto více potvor ne) no, mohl jsem ještě pro zajímavost vyzkoušet i STB od jakého signálu hrají - ty jsem ale neřešil. ;)

Violista

to je geniální, porovnávat citlivost televize s ní samotnou :laughing: hodné violistů Rv ;P

davidkriz
Registrace: 8/2009

davidkriz

Neříkej že je to blbost to testovat regulovatelným Atenuátorem Dám třebas 2 za ssebe a postupně ubírám. Jinak samozřejmě na hybrid rozbočovači. Na jednom výstupu napíchnut měřák na sledování hodnot a na druhém do TV. :) Není to ideál, leč pro orientaci by to snad mohlo stačit.

Violista

dej si sa. dnes obyč. za pár šupů R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

ze srandy jsem v noci testoval ...

Testoval jsem večer, no spíše v noci jen tak ze zajímavosti kolik nejméně signálu zvládne zpracovat DVB-T tuner u mého Samsungu LE32C653M2W v TV pomocí regulovatelného Atenuátoru do -20dB ( to bude asi stejně jen zhruba údaj beztak) a byl jsem mile překvapen :-) BarGrafoví nadšenci jistě neradi uslyší když řeknu že dle bargrafu této TV to zvládalo jet cca od 9% síly signálu ... už to ale bylo poměrně dost chybové. Bezchybný provoz jel cca od 15%. Kdo jediný se spíš nechytal, tak byl měřák Telemann :-D - blbec, pod 44,2dBuV už neměří radši vůbec a ukazuje jen - - - (neměřitelné) Otestoval jsem ve stejnou chvíli i combo Optibox - má totiž v sobě také tuner Samsung. Odpovídalo to TV, jen možná o špetku dokonce hůře. Vesměs rozdíl téměř neznatelný. 2-tuner Optex ORT8944-2T byl na tom podobně - ten jede bezproblémově od 51 či spíše 52% síly signálu. Zvládne sice i 50% ale je už nižší kvalita signálu. Bylo toto prováděno tím regulovatelným útlumem, takže je možné že by to bylo jiné s reálným signálem z éteru o této určité minimální síle. Leč jako pokus to bylo docela zábavné a zajímavé :-) Aspoň člověk potom ví s jakou rezervou navíc to vlastně provozuje.

;) :8) Mohu říct, že tunery jsou v pohodě a zvládají bezproblémově opravdu i slabý signál pod 44dBuV (což je stejně jakési dané minimu) Zbytek se dožene slabším nízkošumovým předzesilovačem a pořádnou anténou a není problém. Tam kde signál není vůbec a nebo je rozmlácený, tak tam je to nejisté stejně vůbec s pozemním příjmem. Tam už sebecitlivý tuner nic nezachrání.

Violista

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra