Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Premier League - zvuk 5.1 ?

Dobrý den,

může mi někdo přiblížit (jestli to jde) zvuk u Premier League v domácím kinu 5.1 ? Přemýšlím o tom, ale nevím zda to stojí za to. Zatím jsem zvyklý na stereo (bedny Technics-1998) nebo ve sluchátkách Senheiser.

Pokud by byla zkušenost z britských Sky Sports bylo by to dobré. Distrubuce svět a UK je jiná.

Pokud má někdo odzkoušený zvuk z NHL z ESPN America (5.1 je jen na 28e a na 19e), to by mne taky zajímalo.

Díky

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Premier League - zvuk 5.1 ?

Nemá to smysl není to žádný zázrak a 5.1 efekt aspon já ani nepostřehnu.Kupovat kvůli tomu kvalitní domácí kino je nesmysl.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Trošku jsi mne zklamal, ale mám možnost to odzkoušet. Známí má kino zatím v krabicích a půjčí ho.

Děkuji

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Buď úplně v klidu, je to naprostý nesmysl. Ke kvalitnímu fotbalu přece nepotřebujeme nějakou pseudozvukovou kulisu.

Efekt by to mělo jen v případě, že by v přenosovém voze měli pro kažkou kameru na stadionu zvláštní audioscénu na zvukovém mixpultu. Moderní digitální audiopulty toto normálně dokážou, ale tohle se praktikuje maximálně v divadelním ozvučování. U fotbalového přenosu tohle nikdo nedělá. Lidi kteří ví o co jde to chápou, lidi kteří potřebují být obklopeni nějakou virtuální audiovrtulí se mnou určitě souhlasit nebudou.
Jak říká lampasák v Tankovém praporu - "je to na vkusu každého soudruha".

5.1 zvuk u přenosů METOP je super, ale u fotbalu, či hokeje je to pitomost.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra