Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat digicorder HD S2 - kvalita signálu

Delsi dobu vlastnim 3 PVR prijimace Technisat,dva Digit HD8-SX a jeden Digicorder HD S2. Jsem spokojeny, pouze u HD S2 se mi stala nasledujici zavada, na kterou neumim reagovat.Mam nataceci zarizeni. U vsech druzic mam v nastaveni pozicioner na bargrafech urovne a kvality nejakou nejsilnejsi hodnotu. Ovsem nyni jsem zjistil, ze u astry 23,5 mam zelenou vychylku pouze u urovne a kvalita je porad prazdna, at tocim, jak tocim. Vysledkem je, ze mam druzici naladenou, ale nevim presnou polohu, protoze ji nemam podle ceho porovnat, kdyz mi neukazuje vychylku kvality. Firmware mam posledni Version 2.43.0.3-1193j a kdyz jsem jej chtel prehrat, tak to nejde, protoze novy neni a stary na flashce prijimac ignoruje. Muzete mi poradit, cim by to mohlo byt? Treba naladeni dvou druzic na stejnou pozici, resp. jak nahrat soucasne nastaveni, uvest prijimac do firemniho nastaveni a znovu nahrat novy firmware. Dik

mipasi
Registrace: 12/2004
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat digicorder HD S2 - kvalita signá...

1/ starý FW ide v pohode prehrať, rovnako aj preflešnúť rovnaký FW ako je priamo v prijímači.
- USB kľúč nový formát
- na kľúč uložiť súbor PAD a súbor SINGLEINSTAL.
- vypnúť do stand-by, zastrčíť USB, zapnúť prijímač

druhá možnosť je z PC priamo cez RS232

2/ dotaz - keď pozeráš na teplomery v menu kde je testovací transpondér - oba ukazujú len silu ale žiadnu kvalitu? Alebo prvý bez kvality a druhý s kvalitou?
Je to skutočne HDS2? (alebo HDS2X, HDS2plus, HDS2Xplus?)

3/ skús takúto fintu - nalaď transpodnéry z 23.5 na frekvenciu o 4MHz nižšiu alebo vyššiu - napr. 12525 nalaď 12521. Skús a daj vedieť.

Dagy2
Registrace: 11/2010

RE: Technisat digicorder HD S2 - kvalita signá...

Mám skutečně HD S2, na testovacím transpordéru mi ukazují oba bargrafy zelenou pouze úroveň a kvalita je bez výchylky ( jeden červený ). Zkoušel jsem to přeladění o několik MHz nahoru i dolů, ale nepomohlo. Zkusím znovu ještě ten firmware, ale myslím, že jsem to už zkoušel minule a pokud na flesh není novější firmware, tak to ignoruje.

mipasi
Registrace: 12/2004

HDS2Xplus

Otazka pre dagy2.
Mam Technisat HDS2Xplus naladeny na Thor ( UPC Direct), LNB Twin . V testovacom transpordery pri dobrom pocasi mam hodnoty antena 1: kvalita 98, uroven 10, antena 2 kvalita 102 ( žlté ) uroven 10. Je to v poriadku ?

PeterG
Registrace: 4/2011

PeterG

dobre sa pozri čo opisuješ. Myslím že je to presne naopak:
silu máš 98% na tuneri 1 a 102% na tuneri 2 (žlté)
kvalita je 10 na oboch. Ale samozrejme nie 10% ale 10dB pretože TechniSat ukazuje kvalitu v jednotkách dB a nie %.

Obraz by si mal mať OK v rámci možností UPC direct.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2

Mas pravdu bolo to naopak, pisal som to v praci zle som si to zapametal. Obraz je OK. Chcel som len vediet ci je parabola s LNB nastavena spravne, lebo som sa z nastavenim mordoval sam ... Sledujem na forach, ze do technisatu sa vyznas, kde sa da na teba obratit ked bude nejaky problem ?

PeterG
Registrace: 4/2011

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra