![]() |
|
TURKSAT 42st.EHezký den všem, chtěl jsem se zeptat jaké máte v poslední době zkušenosti s příjmem Turksat 42 st.E. Mám parabolu 85cm a donedávna jsem bez problémů chytal většinu FTA stanic, kvalita signálu byla u těch nejlepších až 10,3. V poslední době však u mne došlo k výraznému zhoršení, ty "nejlepší" kanály nyní nedosahuji ani 3,0 a ty co jsem bez problémů chytal (např. kolem 5,5 Kanal A) nemůžu vůbec přijímat. Ostatní družice jako třeba vedlejší 39 st.E Hellas mám v pohodě u těch nejsilnějších signálů stále přes 10 db. Díky moc za každou radu nebo reakci. Ještě pro doplnění jsem z Pardubic a přijímač mám Technisat Digit HD 8-S a používám natáčecí zařízení. |
mildes
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 38 |
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.EZdravím - to se ti dělo teď ve slunných dnech a co v noci ? |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.EMyslím, že 85 je tak akorát na hraně. Zvolil bych asi něco většího.Digi Tv top platforma
|
satmana
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 1 698 |
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.ENiečo je aj u mňa ale ja si neviem rady zase zo zdvihnutím úrovne na Digi tv na Toroidke 90.Všetko nastavené na super úrovne od 42 E po 5 W a na 1 st W za toho BOHA zdvihnúť úroveň.Teraz tam mám IBU a je to ako tak v norme./roveň signálu skáče asi každých 5-7 sekund z nejakých 88 % na 75 a niekde aj nižšie.Prekážka v príjme nie je, reklamácia vykonaná zo žiadným zlepšením.Neviem čím to je, zostáva mi snád už len čakať že Thor/Intelsat zlepší pokrytie a zdvihne signálovú úroveň.UPC napr. na Thore plný signál, no problém.Digi kolísavý z Intelsatu. :-/3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 140 |
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.Eje to ve dne (slunce) i v noci a taky družice 45 st.E se mi již nedaří naladit a předtím celkem v pohodě 5-6dB. Nic jsem se satelitem ani parabolou ani motorkem nedělala, tak nevím. Dokonce se mi občas dařilo naladit i kanály s požadavkem se 120 cm parabolou na 42st. E, tak tomu nerozumím:-( |
mildes
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.Edále na východ něco chytíš nebo ne,třeba na 53E,řekl bych že máš mírně hnutou parabolu,a čím víc na východ,tím je ta odchylka od optimální dráhy větší,možná vítr |
rojroj
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 458 |
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.Ene nikdy jsem se nedostal dále než 45st. ale ta 42 byla v pohodě až 10dB tak nevím? |
mildes
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.Ehttps://www.parabola.cz/forum/topic-59408/ |
matho
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 925 |
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.Eno jo, však ty co jsou tam uvedené v tom odkaze výše jsem také relativně v pohodě skoro všechny chatal, ale problém je teď v poslední době. Tak nevím zda se něco nestalo nebo co se děje? |
mildes
![]() |
|
@mildesJsem od Tebe vzduchem pár kilometrů (Chlumec),parabola 85cm na motoru a vše co má jet do 90cm jede s dostatečnou rezervou. R^ |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.Ehmm tak to budu mít asi problém já s parabolou,protože mně to taky do nedávna makalo, tak budu muset někoho pozvat na opravu, nedá se nic dělat |
mildes
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.Emusely snizit vykon,take jsem minuly tyden zkousel otocit motorem na turky a programy ktere jsem tam drive naskenoval jsou na 0 signalu.dvb-s, dvb-t, wifi, it;
|
bob85
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 904 |
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.Epravdepodobne pohnutá parabola,treba ju nastaviť,vietor býva silný....všetko je ako bolo,žiadne znižovanie výkonu.... R^PS:kto ma motor,skúste odkrokovať....trochu dalej.... PULSE 4K MINI, Vu+ZERO 4k, STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k, LEDTVHYUNDAI...
|
mat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 062 Galerie: mat |
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.Eto jsem zkoušel na východ i na západ a vůbec nic |
mildes
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.EMildes,mam 80 na pevno na 42E a na tp 12601 KanalA jsem v posledni dobe zpozoroval zlepseni kvality signalu.Lnb mam IBU. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.EMinulý týden jsem turksat testoval na 85cm a myslím že to jelo bez problémů. Jen se mi nikdy nepodařilo chytit kanály, u kterých je třeba 100-120cm parabola. Mnohdy to nechytí ani ty pro 90cm, jindy zase jo, ale s výrazně nižší kvalitou. Zřejmě skutečně "na velikosti záleží". Nicméně bych to taky tipl na pohnutou anténu nebo něco ve smyslu s motorem. Někdy mi to píše, že se parabola točí, ale přitom stojí na místě. Divné no.Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 881 |
![]() |
|
RE: TURKSAT 42st.EDíky moc za reakce a názory. Asi to musí být tou hnutou anténou. Jinak jsem měl v minulosti (když to fungovalo) podobné zkušenosti jako píše jonnyq (některé kanály v pohodě, některé horší i když třeba psali, že s 60-kou anténou se dají chytat, naopak některé kde uvádějí 90 - 120 cm jsem také chytal, byť v horší kvalitě signálu ale šlo to). Jen mi je divné, že když bude hnutá anténa tak, že to není i u dalších družit jako je třeba sousední 39st.E, kde mám stále signál 10dB (např. řecký ERT apod.) a další družice ve stejné kvalitě (jen ten TurkSat prostě nějak "odešel")... |
mildes
![]() |
|
![]() |