Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Jak nahrávat na Ferguson ARIVA?

Potřeboval bych poradit na co nahrávat u příjimače Ferugson ARIVA? Když tam zasunu do USB flashku, píše mi to, že se tam nic nevleze a když tam dám disk, tak mi to nepíše nic a na disku se ani nic neobjeví. Poradíte mi? Byl bych radši za nahrávání na disk než na flashku.. velkou flashku nemám. Díky

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jak nahrávat na Ferguson ARIVA?

po zapojeni disku nebo flasky,v menu pvr si daj ukazat pamet,a potom nahravaj podla navodu

jozef84
Registrace: 2/2011

Když tam dám ¨jakýkoliv externí disk, většina položek v menu PVR je zašedlá a neobjeví se na obrazovce ani hláška o připojení. Zcela jinak je tomu když tam připojím Flashku. Na obrazovce USB zařízení připojeno a veškeré funkce jsou funkční včetně všech PVR položek menu.

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq

Zkoušel jsem něco nahrát aspoň na tu flasku a píše mi to, že USB je příliš pomalé pro tuto akci. No takže asi vymoženost na nic. :( Tak jak tedy? Co tam strkáte vy?

jonnyq

Já mám WD Elements 1 TB a chodí s Arivou 200 HD v pohodě, nahrávky v MKV, zapojil jsem přes USB, nakonfiguroval a šlape spolehlivě. :)))

felda
Registrace: 11/2005

WD Elements 1 TB externí HDD má vlastní napájení.

felda
Registrace: 11/2005

Já mám ADATA 1TB CLASSIC 2.5" bez problémů sw V2.08B4.p

traub
Registrace: 2/2008

musíš disk naformátovať v pc na fat32 alebo ntfs... pravdepodobne ich máš naformátované na exfat a to potom nevie Ariva načítať :)

PetoNHL
Registrace: 8/2010

EXFAT neznám. Když jej ale připojím k PC, píše to NTFS. Naformátovat jej nemohu, mám tam nějaké filmy o které nechci přijít.

jonnyq

jonnyq

Ak ti ho nevie rozpoznat, ostáva ti jedine...naformatovat ho ...a dufam že máš k nemu ext.napájanie lebo cez USB to nezvládne

Predstavte si to ticho, keby ľudia vraveli len to, čo vedia.

johndoug
Registrace: 12/2006

Disk je správně naformátovaný a kabel i konektory budou taky funkční, když ho lze připojit k PC. Přiznám se poctivě, že správnou radu v tomto případě neznám. Ariva má možná problém s načtením adresáře vytvořeného v PC, ale to je jen můj laický nápad. Stejně tak laické jsou i mé rady. Možná zkusit vypnout timeshift, protože pro něj si Ariva na disku vyhradí určitý prostor a právě s tím může mít problémy. Nebo zkusit vytvořit v PC na harddisku složku ALIDVRS2 - do ní si Ariva ukládá nahrávky. Ale nedávám těmto nápadům zvlášť velké šance.
P.S. Pokud jde o 3,5-palcový HDD, předpokládám, že má při připojení k Arivě externí napájení - Ariva by totiž jeho napájení neutáhla.

parademan
Registrace: 2/2010

Ještě dodatek: pokud je HDD větší, trvá Arivě jeho načtení tak 1-2 minuty, nedokáže ho načíst okamžitě jako malou flešku. Proto je potřeba po připojení HDD pár minut počkat. Ale zhruba do tří minut by k připojení rozhodně mělo dojít.

parademan
Registrace: 2/2010

partition

A nemá ten disk vytvořené dvě partition (i skyrytou)? Pak se taky chová divně a ariva ho nemusí vidět. Ja používám Samsung S2 Portable 640GB a NTFS a naprosto bez problému.

pecino
Registrace: 1/2011

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra