Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Jiné placené TV

Freesat from Sky

Ahoj, mám dotaz. Pár dní jsem neměl v přijímači kartičku Freesat from Sky a teď mám černo, takže předpokládám, že nepřišlo oprávnění. Poraďte, co mám dělat. Díky!

Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD

Dejf
Registrace: 11/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Freesat from Sky

musíš napsat přijímač. já to používám přesně 1 rok ve vantage a nikdy jsem neměl problém. akorát mi nejde Pick TV (bývalá Sky3). nevím proč, asi při tý změně nedorazilo něco na kartu, co tam nutně muselo být

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Vorti, mně přestala ta Pick TV taky jít. Jsem na tom stejně jako ty. Přijímač Vantage 7100 TS.

Dejf

tak to máme skoro stejný (já mám 7100S). normálně by to mělo chodit (tedy kromě tý Sky3) s některým z těch nejnovějších EMU softů.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

ta karta mi doteď chodila, ale tejden jsem jí tam neměl, protože mám teď víc karet než CI slotů a čteček, no a přestalo to po tom tejdnu, co tam karta nebyla, chodit. nejde ani jeden program. na kterym tp chodí dobře oprávnění?

Dejf

já nevím. jestli ti jí ukazuje přijímač v menu (jako videoguard) tak by to mělo fungovat. seznam programů je tady a na těch bych to nechal nějakou dobu zapnutý:
http://en.wikipedia.org/wiki/Freesat_from_Sky

vortimond

než to právnění přijde, bude to trvat asi dlouho. schválně to nechám v noci zapnutý na itv 1 a ráno uvidim.

Dejf

Zdravim,

pokusim sa dat zopar informacii.
Pick Tv a Pick Tv+1 chodia i na vasich kartach v pohode, avsak problem je v tom, ze Sky urobila nejake upravy a tak tato stanica nechodi na inom ako Sky Boxe (Tolko aspon sprav zo zahranocneho fora. Malo by to vsak ist pod OSCAMom, avsak osobne neodskusane, kedze stanica nie je az taka zaujimava... Ten kto ma Skybox po ruke si to moze jednoducho overit. Stanica nabehne ako keby nic! Vo inom prijimaci vsak ostane cierna obrazovka..(ako na Vantage,tak Dreamboxe..)

Dobra sprava je, ze nedavno pridali Sony Entertainment Tv a SET+1) a tie funguju v poriadku.

Inak ak sa karta ktora nema aktualne kluce da do Skyboxu prepne na kanal ktory normalne chodi zobrazi sa hlaska ako je znazornene tu: http://img860.imageshack.us/i/p1070018.jpg/

Inak ja drzim Skybox iba kvoli tomuto update ;P, lebo prijimac je uplna sunka Rv. V Skyboxe sa vzdy karta rozchodi pocas nocneho prechodu klucov, co nemozem povedat o Vantage, alebo Dreamboxe.

----------------------------------------------------------------------------------
Be independent and your TV screen will never be the same.

sato

dík za vysvětlení. já myslím, že ještě nějaký programy přes léto přidají, protože FTA freesat už pro ně (sky) pomalu ale jistě začíná být konkurence

vortimond

to: Dejf

Skus to nechat cez noc na Pick Tv, nie na ITV. Ja som to aspon doteraz takto robil. Ako som vsak uz spominal, raz sa mi nepodarilo aktivovat kartu vo Vantage hoci bol zapis (pocas noci) na nu zaslany priamo z centraly Sky! Druha noc v Skybox a vsetko bezalo ako malo! Inak sam mam vo svojom Vantage 8000 Jepssen soft na ktorom mi bezia vsetky karty co mam doma (TNT Sat,CZLink,Skylink,Sky UK,TNK).

P.S.:Podla mna treba prijimac nechavat na Pick TV pocas noci pokial je karta "nazive" aby si karta nacitavala nove zapisy. Ak zdochne, je uz ako som spominal ju problem vo Vantage ozivit.

----------------------------------------------------------------------------------

sato

Ok, zkusím to na noc nechat na tu Pick TV a snad to naběhne. Kdyby ne, tak se zítra ozvu.

Dejf

Minuly mesiac som riesil problem so zapismi a dal som to cez CCcam a do rana nabehlo vsetko. Mal som to zapnute na Pick TV. Inak to pouzivam cez Oscam a slape jak hodinky az na tie zapisy.

fajnsmeker
Registrace: 4/2006

Prosim tě, ten CCcam já nemám, takže smůla. Dám to na Pick TV a budu doufat... :((

Dejf

Dobrý den,
já uvažuji o koupi této karty a zajímalo by mě, jaké potencionální problémy mě u ní čekají. Funguje to jako karta skylink, kde kdyz nezaplatim nic, tak mam zakladni nabidku a tedy mi staci sehnat jakoukoliv bilou sky kartu, nebo to funguje jako cslink, ze nektere karty maji pravidelne placenou nabidku ve ktere jsou i free to view programy a jine karty, je zakladni nabidka "koupena" a kdyz nic neplatim tam mi jde normalne? A co treba nejake problemy s vymenou karet (mam znameho v anglii, tak bych to mohl zaregistrovat na jeho adresu...)
Diky

linux007
Registrace: 7/2007

To: linux007

Tu je zopar odkazov, kde mozes ziskat viac vedomosti, kedze sa to tu uz viac krat spominalo ;).
Ak mas znameho v UK, tak jednoduchsie to uz nemozes mat. Zohnat Skybox (z ebay/od znameho ak to vie odniekial a splasit), zavolat do Sky centra a nachystat si platobnu kartu, z ktorej odide £25. Karta bude u znameho ca. do 3 dni. Potom zavolat na ich linku a do nasledujuceho rana mas kartu funkcnu.
Potom sa iba vytesovat kvalitnemu obrazu ako v SD, tak i HD.

https://www.parabola.cz/forum/topic-59671/

https://www.parabola.cz/forum/topic-56944/

https://www.parabola.cz/forum/topic-54748/

https://www.parabola.cz/forum/topic-54058/

https://www.parabola.cz/forum/topic-42486/

https://www.parabola.cz/forum/topic-46662/

https://www.parabola.cz/forum/topic-48114/

sato

to: sato

Díky za odpověď, ale na co potřebuji ten skybox (pokud budou na kartu chodit správně zápisi přes můj linuxový přijímač)? Nestačilo by pouze koupit kartu z ebay.co.uk, nebo koupit novou pres telefon a kreditku a nechat si ji zaregistrovat na toho znameho?

linux007

na ebay jí vydražíš za maximálně 10 GBP :))) a k tomu máš třeba dopravu za 2.50 GBP. takže dohromady 12.50 GBP

vortimond

to: vortimond

a ta vydrazena na ebay je funkcni? (tj stejna jako bych dostal primo od sky uk)

linux007

jo, to jsou registrovaný karty. na detaily se můžeš vždycky zeptat před nákupem přímo prodejce. odpověď ti příde na email

vortimond

třeba tady máš takovou nabídku. já vždycky koukám jestli posílá zboží do ČR, to si tam můžeš nastavit, takže se ti ukazuje cena za dopravu a u těch ostatních není napsáno nic konkrétního. a vždycky dole máš volbu "Ask a question", tam můžeš napsat svoje dotazy.
http://mrte.ch/bhp

vortimond

Ten box potrebujes z dovodu, ze pri registracii karty musis uviest typ prijimaca a dalsie info ktore je v jeho menu. Inak ti tu kartu odmietnu zaregistrovat!
Potom ten box mozes odlozit do skrine..a vytiahnut iba ak ti neprejde zapis.

http://img854.imageshack.us/i/11502974.jpg/

sato

diky za odpovedi, myslim, ze jsem to hlavni uz pochopil. jeste popremyslim, jestli si koupim uz registrovanou na nekoho jinyho a kdyz bude vymena karet tak o to prijdu, nebo investuju do settopboxu a zaregistruju si to na tu britskou adresu s tim ze mi to preposlou, kdyz bude vymena.
mate jeste nekdo jasno, jestli ty karty jsou nebo nejsou z parovane (asi nejsou, kdyz to jde strcit do jineho boxu) a jestli stare karty na kterych byla placena nabidka jsou po skonceni teto placene nabidky funkcni na ten zakladni balicek zakodovanyhc programu?

linux007

S tou vymenou to nie je ako u nas :D :D. No, hoci teraz aj ano :D :D
Vymena sa u Sky UK konala asi dva roky5uh dozadu, takze ak nepride nejaka pohroma zopar rokov by mal byt pokoj. Ked ta vymena nakoniec pride, tak si tu kartu zacalujes sam a nebude zalezat na tom, ci mas prijimac, alebo nie. Prijimac potrebujes pri kazdej registracii...
Ked sa vymienali modre karty za biele, tak to fungovalo takto:
Ak si nemal ziadnu kartu, tak si si ju kupil ako novy zakaznik za £20.
Ak si pouzival modru kartu a ta "zdochla", tak ti Sky ponukla vymenu za £20 s tym, ze si nemusel volat do ich zakaznickeho centra, iba si vyplnil formular tu https://mysky.sky.com/replacecard/ a oni tu ju zaslali na adresu co si im tam dal.
Ked si uz mal kartu jednym, alebo druhym sposobom doma, tak si ju registroval na ich zakaznickej linke..a k tomu ti bol potrtebny ten ich box.

Inac ak by ste mali uz bielu kartu, ktora vam "skape" snad sa da vymenit tuna.. a funguje to ako ked sa menili modre karty. Vyplnila sa adresa, platobne udaje a karta bola do 3 dni u vas. https://mysky.sky.com/replacecard/get-a-card
Momentalne vsak nove karty stoja £25.Postovne je vsak ZDARMA! ;) Vramci UK, samozrejme!

sato

"mate jeste nekdo jasno, jestli ty karty jsou nebo nejsou z parovane (asi nejsou, kdyz to jde strcit do jineho boxu) a jestli stare karty na kterych byla placena nabidka jsou po skonceni teto placene nabidky funkcni na ten zakladni balicek zakodovanyhc programu?"

Karty su sparovane s danym prijimacom (to aby oni v tom nemali bordel ze maju 3 karty a jeden prijimac), ale mozes ich mixovat a strkat do coho chces. (odskusany Vantage 8000, Dreambox 800, Dreambox 8000 a C-Tech 5000 HD a asi 5ks Skyboxov)

Karty, ktore boli pouzivane na bazi mesacneho predplatneho a predplatne bolo ukoncene, ostavaju plne funkcne tak isto ako obycajne Freesat From Sky karty az do buducej vymeny. Potom kaput! ;P Ked na nich nic nejde, nocny update by ich mal prebudit zo spanky ;).

sato

Neregistrovana karta

Este jedna a snad i posledna informacia.
Ak sa vam dostane do ruk este nova a neregistrovana karta, v Skyboxe sa bude hlasit nasledovne:

http://img856.imageshack.us/i/dsc00065ym.jpg/

Z ostatnych hlasok ako napriklad tu, co som uviedol o 16:41.02 si nic nerobte. Chce to iba update klucov a potom si prijimac + karta, hoci i nesparovane budu rozumiet.

sato

Ještě takový jeden detail. ITV 1 normálně vysílá nekódovaně v beamu na UK. Na této pouzici je však několik regionálních variatn vysílající z eurobirdu zakódovaně. Pokud bych chtěl tedy sledovat itv1 (ne itv hd), musím mít kartu zaregistrovanou na daný region? Nebo je jedno kde mam kartu zaregistrovanou a jdou mi všechny regionální mutace? A nebo jsem něco přehlédl?

linux007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra