Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Měřák signálu

Dobrý den,můžete mě doporučit tento měřák-Schwaiger SF70.Na použití k občasnému nastavení paraboly?Máte s ním někdo zkušenost?Nebo doporučte nějaký jiný v této cenové kategorii.Dík za radu.

tomek
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Měřák signálu

měřák SF 70 :laughing:
V této cenové kategorii žádný měřák není, ale jonom pípák ;)

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

jenom :8)

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

drobeček

potřeboval bych to jen na doladění paraboly,vítr trochu pohnul.Abych nemusel odpojovat a nosit satelit na půdu.Takže asi vyhozené penízky?

tomek

Určitě, raději použít stávající sat. přijímač. :8)

drobeček

Nevyšlo by ťa lacnejšie strčiť niekomu z rodiny do ruky mobil, aby ti hovoril percentá? :)))

marianm
Registrace: 8/2006

marianm

už jsem to pomocí druhé osoby nastavil ale nejsem moc spokojen.na Čt1 síla-70%,kvalita 75% na parabole 80 mě to přijde málo.HD PROGRAMY jsou na tom ještě hůře-síla 72%,kvalita 60%.Když přijde horší počasí tak nevím nevím.U daje jen orientační podle Topfieldu.Kde může být chyba?Mám ještě parabolu 60 na Thor-síla 90%,kvalita 90%.stejný přijímač.

tomek

skus doladit skew

milan69
Registrace: 12/2008

No na 80 parabole by to mělo jít lépe, pokud nemáte před barabolou nějakou zábranu (stromy atd). Taky bych vyzkoušel jestli jsou dobře udělané konektory na koaxiálu, aby jste neinstaloval zbytečně.

Jardysek
Registrace: 3/2010

jardysek

žádné zábrany,konektory ještě překontroluji.co je skew?

tomek

tomek

neni lepší/výhodnější/ si pozvat někoho s pořádným měřákem a zaplatit mu za hodinu práce, než kupovat nějakej šmejd za několik tisícovek?
Termín skew se týká nastavení polarizační roviny konvertoru/otáčení konvertoru v třmenu/.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

tomek

SKEW je kroucení konvertorem do stran jako v té držící objímce - doleva, doprava. Bývá tam i vylisována nějaká nenápadná stupnice na convertoru. ;)

Violista
Registrace: 7/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra