Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Modul Mascom Easy Twin

Dobrý den, vím, že se to tu už psalo, ale raději bych se chtěl ještě jednou zeptat. Mám Technisat HD8-SX, modul Mascom Easy Twin (aktualizace firmware někdy před rokem) a v něm CSlink kartu a kartu Skylink Cryptoworks (ještě TaT karta), vše funguje OK.
V květnu se chystám vyměnit kartu Skylink za novou anebo koupím novou (ještě nevím, druhou dostanou rodiče nebo pořídím Next).
Budou mi po aktualizaci tohoto modulu (přes satelit ORF) spolu fungovat bez problému CSlink karta CRW (vyštípnutá - jako SIM) a nová Skylink? A byla by v této kombinaci lepší ICE nebo čisté Irdeto?
Pokud má s tím někdo zkušenosti, díky za informaci.

jirka67
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Modul Mascom Easy Twin

Po aktualizacii sa da prepínať bud Irdeto,ICE,alebo Cryptoworks.

fsat

co to znamena muze se prepinat? bude se to prepinat samo automaticky? pokud bych tam mel neco nastavovat pri prepinani rucne, tak to nema pro me cenu a radeji koupim druhy modul

jirka67

Prepneš si to ručne ale funguje to super .

fsat

přesněji řečeno, nastaví se to jednou v menu a pak už se nic nenastavuje. Prioritně nastavíte Irdeto mód (pro ICE) jinak čisté karty CW nebo IR fungují samozřejmě automaticky. nemám sice Easy Twin, ale mám Alphacrypt Twin, což je podobné a kombinace Skylink ICE/Cs Link funguje dobře.

jirka77
Registrace: 5/2008

To:jirka77

Zdravim,

Alphacrypt TC je "multimodul" na viac kodovacich systemov - Conax,Irdeto, Cryptoworks a Alphacrypt (zmienka je i kompatibilite s Betacrypt a V-Code). Easy TV Twin cam je vsak iba cisty Cryptoworks..... tak asi preto ta moznost volby v poslednom firmware.
To iba tolko "teorie", hoci posledny update ktory vysiel nedavno moze robit zazraky :D.
Easy Tv Cam je vsak mozne preaplit na Alphacrypt Twin! Vid Mascom za cenu 50 Euro + postovne. Osobne mu davam takto zivotnost dalsich zopar rokov nehladiac aky kodovaci sytem, bude kto pouzivat. Inak po roku 2012 suplik. :((
https://www.mascom.de/index.php?id=94&no_cache=1&tx_commerce_pi1[showUid]=14761&tx_commerce_pi1[catUid]=795&cHash=0c052c1ebe8286dd29b82273597a9a04

----------------------------------------------------------------------------------
Be independent and your TV screen will never be the same.

Be independent and your TV screen will never be the same.

sato

@sato

Ano, AlphaCrypt je multimodul a umí více systémů, ale zhlediska CZ/SK programů se chová stejně jako všechny ostatní MASCOM moduly, tedy i jako Easy. Tj i Easy tam bude mít to "přepínání". I když to není přepínání, je to jen volba, jestli u ICE karet, které umí oba systémy, se má karta použít jako CW nebo IR, přičemž doporučeno je irdeto. Easy tedy s posledním FW umí jak karty v čistém cryptoworksu, tak karty ICE (s možností výběru použití jako CW nebo jako Ir), tak čisté karty Irdeto. Čili i Easy je v tomto směru (pro naše prostředí) univerzálním modulem. AC pak samozřejmě umí navíc i ty další systémy.

jirka77
Registrace: 5/2008

sato

proč po roce 2012 šuplík???? Asi v tom máš taky trochu guláš :))) :razz:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Díky za odpovědi, ale přesto v tom mám zmatek a rád bych jasnější odpověď:
Když si přehraji nový fw na Easy Twin, někde nastavím kódování Irdeto... Půjde mi automaticky přepínat mezi programy CSlink a Skylink, když tam bude CSlink CW karta a Skylink ICE nebo Irdeto (co je vhodnější?) karta?
Pokud by tomu tak nebylo (muselo by se něco ručně přepínat nebo modul aktualizovat na AlphaCrypt za poplatek), potom bych asi Easy Twin nechal jak je a v něm CSlink CW cartu. Novou Skylink ICE kartu bych vložil do modulu Technicrypt (který mám také k dispozici) anebo koupil nový Neotion modul a Skylink Irdeto kartu.
Ještě jednou díky za názory

jirka67

@jirka presne1

to zhrnutie bolo velmi presne! Az mi je luto ze som easy zupgradoval na Alpha TC. aj easy (povodne len a len CW) teraz vie spracovat ICE v IR mode...
Jedina vyhoda ako pises ze my Alphaci mozeme k SKylink ICE karte dat co ja viem Conax MTV a pod.
Cuz!
K

krikri
Registrace: 3/2010

aha díky, takže jsi reagoval na jirka77?
Takže na to co se ptám já - mělo by to fungovat, jo?
A ještě, měl bych si do tohoto modulu raději pořídit Skylink ICE nebo Irdeto kartu?

jirka67

oops jirku153

to som nepostrehol ze pisete dvaja, ja len ze taka ta neistota az rozpoltena osobnost hahaha
ano ide to (Sky ICE-IR a CSL v CW v 1 module),
ALE dovolim si tvrdit ze novsie FW od 1.19 vyssie nie su take dobre a stabilne (pri prepinani u mna) takze ma to aj muchy! (moj nazor samozrejme)

krikri
Registrace: 3/2010

díky, uvidíme. Ještě nevím, jaké podmínky Skylink dá na tu bezplatnou výměnu. Pořád si nejsem jistý, jestli mám vzít ICE nebo Irdeto. Od ICE tady dost lidí varuje, ale zase by mi v nejhorším šla i v CW modulu. Irdeto karta by snad měla být stabilnější, ale zase musí fungovat modul na irdeto. No, uvidíme

jirka67

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra