![]() |
|
1ks DVB-T antena napojena na 12TVP, je to možne?dajme tomu ze 4 telky maju uz zabudovany dvb-t tuner a na zvysne sa pre prijem dvb-t signalu pouzije set-top-box,s prijmacej anteny potrebujem rozbocit signal 3krat, neskor z kazdeho rozboceneho este 4 krat, cize suma sumarum 12TVP, je to mozne?, staci jedna antena a co k tomu este? mate niekto skusenosti? dakujem za kazdu odpoved. |
migel
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
RE: 1ks DVB-T antena napojena na 12TVP, je to...Záleží od anteny ,úrovne (aj kvality)signálu,od kvality-útlmu káblu,vzdialenosti káblu.Dá sa to lahko spočítať,je to tzv. energetická súvaha.Spočítaš si všetky straty od anteny po posledný tv, a vieš na čom si.Rozbočovač na 3 tv Previs PTR31 má útlm 5,5 dB,rozbočovač na 4 tv Previs PTR41 má útlm 7,5 dB, meter káblu má útlm podla typu( napr. 0,3dB),niečo konektory,zásuvky ? Vstupný signál do tv by nemal klesnúť pod 40 dBmikroV,ale radšej viac- nech je tam aj rezerva ,aj citlivosť tunerou je rôzna.Čiže ak si blízko vysielača a použiješ výkonnú anténu,tak ano je to možné. |
jarosa
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: 1ks DVB-T antena napojena na 12TVP, je to...Pochopil som ťa tak,že či je to možné prijímať bez zosilovača. Keby bol problém ,tak to vyrieši primeraný zosilovač. |
jarosa
![]() |
|
jarosa?ten zosilovac by som pre istotu pouzil,inak predavac mi nukal nejaky rozbocovac 4vystupy s napajanim 12V, pomohlo by to? skus mi nejaky odporucit, inak vdaka sa skvelu odozvu, dajme tomu ze na poslednom vystupe by bol utlm max.14dB, stacila by antena napr. YAGI so ziskom 15dB bez predzosilnovaca? |
migel
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
RE: 1ks DVB-T antena napojena na 12TVP, je to...nikdo netuší jaké máš úrovně na vstupu resp. na anténě, takže poradit se dá jen obecně, ne konkrétně číselně.Prodavač ať prodává a nemotá se do toho, čemu nerozumí... |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: 1ks DVB-T antena napojena na 12TVP, je to...Jistě, když je slabý signál, tak se použije zesilovač .... čily až když bude za nějakým tím rozbočovačem už slabý signál, tak tam se dá opět slabší zesilovač ;) (musí být ale průchozí pro napájení pro předchozí předzesilovač) ;) je špatně si myslet, že tam narvu jeden pořádně silný zesilovač hned ze začátku kterým to hned vohulím :) Jo, tím se to tak akorát zlikviduje ten kvalitní signál - a ten leze samozřejmě takto zmršen i dále do rozvodu. :8) Nebo se dá také zvolit aktivní rozbočovač - (ten je ovšem vícepásmový) Já raději volím variantu 12dB pásmový předzesilovač a za něj pasivní hybrid. :) Zesilovat něco mimo pásmo by mohlo být nežádoucí. (kor ve městě) |
Violista
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 363 |
![]() |
|
RE: 1ks DVB-T antena napojena na 12TVP, je to..."Já raději volím variantu 12dB pásmový předzesilovač a za něj pasivní hybrid."Zajímavé tvrzení, doufám že nám ho můžeš rozebrat, vysvětlil a objasnit, proč zrovna takto... |
davidkriz
![]() |
|
RE: 1ks DVB-T antena napojena na 12TVP, je to...@ migel: všetko,čo tu napíšeme,ber len ako teorizovanie.Kedže každá inštalácia je jedinečná,tak sa cez internet nedá konkrétne radiť.Samozrejme existujú všeobecné pravidlá,ktoré by sa mali dodržiavať. |
jarosa
![]() |
|
RE: 1ks DVB-T antena napojena na 12TVP, je to...davidkriz: Logiku to má, aktivní rozbočovač je vlastně vícepásmový zesilovač. Pásmový jsem teda ještě nikde v nabídce neviděl. Proto ten pásmový + hybrid. ;) Když budeš mít Davide u baráku nějaké CDMA, UFONa či jiný brajgl pod 22.k, tak taky raději šáhneš po tomto mojem řešení. :8) To mě nikdo neporadil, na to jsem si došel sám. :) |
Violista
![]() |
|
violistano je mi jasné, že ty víš pr-d :laughing:Já mám u baráku vše a podle tvého spásného zapojení to tedy nemám :-D to jsem asi porušil nějaké violo-pravidlo :laughing: "To mě nikdo neporadil, na to jsem si došel sám. " To je právě ta tragedie... něco dělá, ale neví proč... |
davidkriz
![]() |
|
RE: 1ks DVB-T antena napojena na 12TVP, je to...migel: daj si zmerať aspoň vstupný signál-to je základ.používať naslepo predzosilovače alebo zosilovače je nerozumné.Nespomínal si ani lokalitu príjmu.Každý zosilovač má svoju hraničnú úroveň-tzv vybuditelnosť,po ktorú pracuje správne.Pri nevhodnom zosilovači môžeš signál zdegradovať.Spomínal si predzosilovač-ale pri vysokej úrovni na antene sa nedáva predzosilovač.Predzosilovač má najniššiu vybuditelnosť,domový zosilovač dáva väčšiu výst. úroveň a distribučný má ešte vyššiu výstupnú úroveň.To som napísal tak jednoducho,aby si to pochopil. |
jarosa
![]() |
|
davidkrizTo mi nevykládej že používáš vícepásmák když máš něco z toho u baráku. Co máš doma fakt nevím, ještě jsem u tebe na návštěvě nebyl :laughing: Já právě moc dobře vím co dělám a proč to dělám. ;) |
Violista
![]() |
|
violistanepochopí ani jednu jednoduchou větu... to je pak těžké. |
davidkriz
![]() |
|
@davidkriz ako spravne?nechcem vam do toho liezt, mne je fuk aj ked sa pobijete,ale davide bohol by si napisat nieco viac konstruktivne, kritika je pekna vec ale nieco oponovat, preco nie-tak a ako spravnejsie prosim?! Mne RF ci VF ani NF (ani WtF hahaha) hovori malo ale zrovna tento realny priklad co tazatel chce riesit by ma zaujimalo ako sa realizuje. Dik v kazdom pripade! K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
Já se do toho vložím.Především. Udělat anténní rozvod pro 12 TV není žádný problém. Když jde udělat rozvod pro celý panelák, sídliště nebo město, tak proč by to nešlo pro 12 TV?V daném případě je nutné mít na vstupu do rozbočovačů aspoň 90dBuV. Když uvažuju rozvod po jednom domě, kdy délka kabelů nepřesáhne nějakých 20m, a zásuvky s útlumem 10dB, pak to bohatě stačí. Pokud jde o Violistu, pak musím nesouhlasit. Zesilovač se dává zásadně co nejblíž k anténě, nikoliv až do místa se slabým signálem. Je to jedno ze základních anténářských pravidel. Důvody k tomu jsou naprosto zřejmé, takže není třeba vysvětlovat. Jestli zesilovač pásmový, širokopásmový nebo kanálový, tak to je taky bez diskuse. DVB má svoje nároky, o kterých už bylo mnohokrát psáno. Takže zásadně kanálový!!! Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
Migel"dajme tomu ze na poslednom vystupe by bol utlm max.14dB"To si spočítal iba útlmy tých rozbočovačov a kábla, zabudol si na zásuvku. I keď aj tu existuje jedno elegantné riešenie ako útlm tej zásuvky podstatne znížiť, ale to nie je práca pre laika. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
Doporučujipřečíst Ing. Český: Malá společná anténa.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
Já se do toho vložím.Já vím Eniku ... :8) ale máme přeci i rozvodové zesilovače či aktivní rozbočovače - a ty se přeci nedávají k anténě ;) Nebo má ten aktivní rozbočovač v sobě ten integrovaný zesilovač úplně jiný nežli když je samotný? |
Violista
![]() |
|
RE: 1ks DVB-T antena napojena na 12TVP, je to...tady se podívej, máš tam i výpočetwww.digistranky.cz/dvbt/download/prezentace-josef-skala.ppt |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: 1ks DVB-T antena napojena na 12TVP, je to...nejprve změřit sílu pole,potom volit řešení,ne opačně,ale pokud si chceš hrát,jak tady někteří radí,dej se do toho R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
![]() |