Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Showbox S300 - problém s balíčkem MULTI

Zdravim Vás,

V posledních dvou letech montuji lidem téměř výhradně SD řadu Showboxe. Po nedávných čachrech platformy Skylink jsem zaznamanal u několika svých klientů výpadek řádně předlaceného balíčku Multi/základ jel OK/. Zajímavé bylo to, že předplatitelů mám docela hodně, ale problém se objevil jen u některých. Tak jsem začal zjištovat, proč tomu tak je.

Postupem času jsem došel ke zjištění, že problém se neobjevil tam, kde byl v přijímači FW z ledna tohoto roku, přijímače se starší náplní pravděpodobně změnu klíčů neakceptovali. Musel jsem nejprve přijímač přehrát novým FW z ledna a pak "OSOBNĚ" zavolat na číslo technické podpory pro partnery, kde mi zaslali na konkrétní kartu aktualizaci přímo z jejich systému/do pěti minut mi to jelo/. V tomto případě mi refresch z partnerské stránky vůbec nepomohl.

Méte někdo podobnou zkušenost s SD-čkovým Showboxem?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Showbox S300 - problém s balíčkem MULTI

BOHUZEL takovy problem ne, jen problem s zapisy na kartu, ale taky nový fw to vyřešil. Tedka tu mam taky jeden a ceka na kupce. Uz jen HD přijímače.

H3lMuT
Registrace: 5/2010

Ahoj

Tiež som ludom odporučal len showboxe nedám na ne dopustiť.Sú to dobré krabičky, ale tieto problemy mám tiež u zakazníkov a nechápem prečo tak tomu je.
Všetky problemy robí Skylink a je to len a len ich ostuda.
Po pravde a ked sa aj na Skylink zavolá tu pani tam trápi len a len aký máte prímač.Keď jej poviem že showbox tak povie že to nie je licenčný prímač a nepojde to ale ked jej poviete že máte napríklad openbox tak tam to ide v pohode.
Ja jej vždy poviem že mám openbox a požiadam o refresh karty a do minuty to nabehne vetšinou.
Ked poviete že máte showbox tak ako keby ani kody ona neposlala asi tolko moj postreh.

mar331
Registrace: 1/2005

RE: Showbox S300

Také jsem to řešil,pomohl soft z ledna 2011,po přehrání tuneru jsem si poslal zápisy přes net a cca po 30 min na Novasportu to naběhlo.Jen tak pro pobavení jsem napsal na skylink co na to odpoví.

Dobrý den,

bohužel jedná se o přijímače, které jsou známy různými problémy při
spolupráci s kartami, které používají kódovací systém CryptoWorks/Irdeto.
Evidentně se na kartu přes přijímač nedostaly nové autorizační klíče.
Doporučuji provést restart přijímače, odpojení od el. energie na cca 10 sek.
a ponechat přijímač zapnutý na některém kódovaném programu z nabídky
Skylinku, delší dobu (i přes noc).
Samozřejmě musí být povolen příjem EMM instrukcí.
Pokud se situace nezmění, doporučuji nechat kartu načíst (cca 1 hod.) v
jiném přijímači ovšem s certifikovaným dekodérem CryptoWorks.

S pozdravem

satmaniak
Registrace: 12/2008

K vypadkom Multi balika doslo v Showboxe aj mne a pritom mam fw z januara. Stalo sa mi to niekolko krat, ale vzdy to same nabehlo po par minutach. Nebol potrebny refresh. Mam taky pocit, ze to suvisi z testom surflocku, ktory skylink robi prave na multi baliku. Ja zdielam kartu skylink ICE medzi showboxom a openboxom. V showboxe, ktory nieje zdielany tieto problemy nenastali. To je moj postreh.

RastoV
Registrace: 8/2007

Saxon

Skylink jsem momentálně umrtvil a dal zelenou CS. Nahodím jim kredit, na netu odkliknu co chci a do pěti minut naběhne vše. To o nesprávné funkci jsou jen závistivé výblitky Skylinku. Samozřejmě, pokud uživatel zapomene dát EMM zap tak může čekat do alelujá, ale vo tom ten přijímač je olééééééééééé R^ :)))

gaston
Registrace: 1/2006

Saxon v popisu jasně prokázal, že problém je v přijímači Showbox, resp v jeho FW. Nechápu výkřiky (přehazování viny) některých zdejších borců.

Zip

Zip

Saxon neprokázal vůbec nic týkajícího se konkrétně Showboxů - jen to, že když se n.a.s.r.a.l, tak zápisy byly do pěti minut. A to bych řekl, že ukazuje máslo na hlavě operátora....

gaston

nechce nekdo koupit tento stroj? rok stary ale bez zaruky(ztrata papiru)

H3lMuT

H3lMuT

Ano, napiš na gaston zavináč seznam.cz za kolik a kde.

gaston

gaston

napsal sem ti ten mail...

H3lMuT

Se staršími SW byly problémy. SW z ledna je OK a umí vše, co zákazníci potřebují, Bez problému točí motorem, přepíná Disecq. umí sdílet i nesdílet a umí i neumí číst instrukce do karty. Zatím nebyla žádná reklamace, zdroje drží, tak co víc si přát, než spokojeného zákazníka. Duležitý je skutečně restart, tovární nastavení a nahrát zálohovaný seting. Jinak případ, co popisuje Saxon se mi nestal.

Rudolf
Registrace: 2/2006

SAXON

u softu V25 z Ledna 2011 OK , jestli tomu dobře rozumím , tedy myslím s přechod zápisů ...

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec
Registrace: 10/2007

lubos

Ano, přesně tak.

Bohužel těch přijímačů mám mezi lidma dost/200/ a velkou většinu nemam šanci pohodlně přehrát lednovým softem. Ale to je riziko povolání... ;)

Dnes jsem si musel vyslechnout potupné rozumy od operátora Skylinku o nelicencovaných přijímačích, ale Showbox SD je jinak naprosto bezproblémový přístroj, tak tu chvilku ponížení snadno přežiju. Raději budu jezdit s fleškou a lednovou náplní, než dělat přístroje ala TF6000CR, nebo další šroty s vysačkou "Skylink" vyjma HD Humaxe.

Rudolf - díky za info a zdravim pod Kleť.
V pátek pojedu zase přes "Červeňák" nahoru, tak na zpáteční cestě přes Rohy se zastavim, včas se ozvu.
Auto vždy parkuju kus od tvé prodejny.
Ahoj.

On Air!

Saxon

satmaniak

také díky.

On Air!

Saxon

gaston

Saxon moc dobře ví, že část viny nese i sám. Showbox Sxx je mě velmi sympatický, celou dobu slouží velmi dobře, jako montér oceňuji funkční editor settingu, solidní HW/především zdroj/, i další podpůrné funkce/ i ty nelegální/.

Snažim se dát lidem co nejvíc, aby na mě příště nezapoměli...

Problém s FW u Showboxe by měl řešit především výhradní dovozce tohoto přístroje a dát nám montážníkům vědět, že to, či ono nový FW řeší...

Osobně tyto přístroje od přímého dovozce kupuju, takže očekávám, že se mi taková informace dostaví, ale nedostavila se.

Dostavila se až dnes...

No nic, hlavně že Multi hraje. ;)

On Air!

Saxon

gaston, Saxon

gastone, doufám, že Ti Saxonova sebekritika otevřela aspoň trošku oči.

Saxon, jsem rád že na to pohlížíš tak, jak to skutečně je. Také mám pár Openboxů a Showboxů v oběhu, také jsem je podával :) , ovšem na výslovné přání zákazníka a vždy byli upozorněni na případná rizika. Čtečka Openboxu je tak trochu zázrak :))) , i když né zrovna košér. To samé platí o Vantage. :)))
Rozhodně v případech takovýchto problému, není dobré, hlavně zde toto psát, protože většina lidí to nechápe a vykládá si to tak, jako třeba gaston, tulen atd.

Osobně jsem refresh karet (Skylink, CS Link, ale i UPC) využil minimálně a ve většině případů se jednalo o karty, které nebyly dlouho používané a nechtělo se mi čekat desítky minut, či dokonce hodin. Vždy refresh zabral během několika minut (do 10min).

Ahoj

Zip

Zip

Vantage i Openbox jsou moje kočičky.
S těmi Showboxy to holt budu muset nějak doklepat.
Budem věřit tomu, že nově příchozí programy v MPEG4 donutí lidi nenásilnou formou k nákupu HD mašinek.

Zatim studuji napájecí zdroje, po uplynutí záruky to bude celkem dobrý kšeft.
Knížka s obvody TopSwitch je moc užitečná.

Měj se.

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra