Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Dreambox 500HD Samsung,Panasonic 3D

Dobrý den,
známý koupil si DM500HD a má problémy s dálkovým ovladačem. TV je Samsung 46C750. Po zapnutí TV se satelit nedá ovládat, musím k němu až na vzdálenost 1cm aby fungovalo ovládání. Mám odzkoušeno že dokonce u Panasonic 3D po přepnutí TV do 3D režimu se přístroj nedá ovládat. U Samsungu to dělá i když 3D není zaplé. Když vypnu TV tak ovládání funguje bez problému. Když ho přemístím k jiné TV tak taky. Na netu jsem našel nějaké návody typu: vypněte Menu / Obecné / BD Wise to jsem zkoušel ale pomohlo to jen na chvíli. Zkoušel jsem v trase ovladače a přístroje odstínit cestu signálu alobalem a vše fungovalo bez problému. Přístroj jsem zkoušel dát 2m od TV ale nepomohlo to.
Je to škoda přístroj takové značky s takovými problémy.
Neznáte někdo nějaké řešení? Pravděpodobně bude problém v Dreamu, značky jiných přístrojů fungujou bez problému.
Děkuji za reakce.

Badatel
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dreambox 500HD Samsung,Panasonic 3D

Niekto tu pisal ze telka nereagovala na povely dialkoveho ovladaca a satelitny prijmac ovladat vedel, problem bol v tom ze mal na dialkovy ovladac vyliatu trosku vodu takze dialkove stale vysielalo signal pre tv, vyber z inych dialkovych ovladacov baterky a skus len jedno dialkove od telky

Dreambox 800HDSE, Golden Media 9080HD, Golden Interstar 870, emme esse 100 offset Al, Visiosat Big-Bisat 4 ms plast, inverto 0.2dB Twin 2x, alps 0,2dB 5x, DG 380S usals, Skylink, Astra 23.5E, 0.8W, 5W 28,2E 13E 7E

zdenoq
Registrace: 9/2010

Asi pře měsícem jsem konfiguroval 4 kusy DM 500 HD na mé plazmě panasonic a měl jsme podobné problémy.
Ovládat DM 500 HD dálkovým ovladačem šlo jen velmi težce a odezvy byli dlouhé nebo žádné prostě stav vzít ten ovladač a prásknout s ním o zem..
Vyzkoušel jsem všechny nové !! 4 kusy DM 500 HD a stále stejné.
Takže o poruchu se jednat nemuže.Připojil jsem box jen scart kabelem změna žádná..
V jiných místnostech v domě mi to běhalo jak na LCD TV nebo CRT TV bez problému jak po másle..
Jiné přijímače např VU+,DM 800,DM 8000 atd..chodí i na plazmě v pohodě.
ale to se mi stalo až ted s poslednímy kusy DM 500HD konfiguroval jsme dřivě starší revize a to bylo ok...
Nevím něco je špatně.asi se nemí ráda palzma panas, s DM 500 HD
:)))
Dál jsme to neřešil..Boxy dostal zákazníci a nikdo se neozval..

pat
Galerie: pat

K tématu mám co říct, postihl mě před časem stejný problém na kombinaci SamsungC650 + DM500HD.

Je to pořádný opruz, tyhle typy zařízení si nějakým způsobem ovlivňují IR impulzy. Respektive DM500HD je specificky náchylný k tomu být takto rušen. Namísto DM500HD jsem zapojil starý DM500S a ten neměl, narozdíl od DM500HD, s IR sebemenší problém.

Doporučuju v TV vypnout BD Wise a v Dreamu nainstalovat plugin MultiRemote a nastavit mu režim layer1, viz screenshot. Takto se mi podařilo zlepšit reakce na IR impulzy z DO. Není to úplně 100% stav, ale mnohem lepší, než to jak se DM chová ve výchozím továrním nastavení.

https://www.dropbox.com/s/wv6y8l6ke7vyas5/dm500hd-multiremote.jpg

Wintermute
Registrace: 2/2007

A jak jsi nastavi DO od dreamboxu?

Badatel

Nerozumím, na DO jsem nenastavoval vůbec nic.

Wintermute
Registrace: 2/2007

No ovladač je programovatelný, pokud nastavím layer1 tak mi ovladač přestane fungovat, musím nastavit položku na "DM8000 layer1" a na ovladači musím zadat kod 0030 jak je psané v návodu v odkazu na stránky fóra Multi Remote Control. S mojim Samsungem 46C750 je přístroj nepoužitelný. U Panasonicu plasmy 3D je problém v tom, že když se přepne do 3D režimu tak přístroj nejde ovládat vůbec. A v normálním režimu to taky někdy vynechává.(zkoušel jsem všechny layery co byly v nastavení MRC) Ideální by byla změna frekvence ovladače, ale to asi nepůjde. Zajímalo by mě jestli vůbec výrobci o tomto problémů ví.
Jinak verze ovladače:URC39931RJ0
Moc dík za informaci ohledně MRC, ale nastavovat jsem to zkousel už před tím než jsi mi dal podnět na MRC.
BD wise jsem vypnul ale stejně to nezabralo, nejhorší je když příjdeš ráno a zapneš DM a pak TV a na DM si ani neškrtneš. U té plasmy Panasonic to jakž takž fungovalo ale když zapneš 3D tak je to v háji.
Doufám, že to někomu pomůže strávil jsem na tom celý víkend.

Badatel

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra