Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Kvalita vs. úroveň signálu

Dobry den, cchel by som sa spytat, ze ci je normalne, aby bola uroven signalu VACSIA ako kvalita. U mna doma to tak je. Pritom hocikde inde bola kvalita vacsia ako uroven.
Uroven pri vsetkych transporderoch (u mna) je okolo 85 % a kvalita okolo 60-70 %. Dalo by to nejak doladit, aby bola kvalita vacsia ako uroven, alebo mam nejaky problem s parabolou alebo LNB? Dakujem. (Astra 19.2)

Raperko
Registrace: 4/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kvalita vs. úroveň signálu

a prakticky mas aky problem? :)))

ja sa drzim zasady: pokial nieco netrha, tak ani mna to netrha

matho
Registrace: 2/2006

Dáš iný stroj a bude to opačne,obrazne povedané.

puder
Registrace: 5/2008

dobrý deň.Chcel by som sa opýtať o aký typ radiatora sa jedná.
Kryštáľovú guľu momentálne nikto nemá , asi, a prsty máme vycucané.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@ oneeeee

R^ :laughing: :laughing: :laughing: R^

skynett
Registrace: 8/2009

Raperko

Odpověd je jednoduchá: blbě nastavená parabola.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Ok, dakujem. A mam taky problem, ze napr Das Erste HD, ZDF HD, a Arte HD mi cez ide kvalitou okolo 9-20 %, a v noci okolo 20:00 uz nejde vobec, pise Ziaden signal, Ale to bude tiez zle nastavenou parabolou.
Len som chcel vediet, ze ci ma byt uroven programu vacsia ako kvalita, kedze vsade inde to maju presne naopak.
Neviem, ci je to zle nastaveny LNB Skew, alebo Elevacia paraboly...

Raperko

Neber si to osobně, ale paraboly pro příjem HD programů a především transponderů které používají fázovou modulaci 8PSK by měl nastavovat zkušený montér s odpovídající měřící technikou.
DVB-S transpondery tak citlivé na přesné nastavení nebyli, většinou to zvládl nastavit i amatér, ale DVB-S2 TP s 8PSK jsou na nastavení citlivé mnohem víc.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@ Raperko

Ešte stále nevieme aký máš prijímač.

Lebo v niektorých prijímačoch je to prehodené.
Ja mám Opticum HD 9500 a tam je kvalita signálu stále 100 percent a sila mi pláva na max. 75 percent a to je práve ta kvalita, sú tam prehodené ukazovatele ako to poniektorý volajú - teplomery.

skynett

Prijimac mam Opticum HD x402P.

Raperko

No vidíš, to je ono.
v tvojom prípade je to jasné - zle nastavená parabola ako ti to už písal aj /// saxon //.
Tak že treba poriadný merák a nastaviť na plný výkon !!!

skynett

Ok, dakujem...

Raperko

a je to u zas. niekto sa tu pyta-pre vas blbost. a vy nanho takto-zavolaj montera. asi sa rozhodol si to nastavit sam a tam mu treba povedat ze treba natavit na co najvacsiu kvalitu. nie je to profesionalne, ale prenho to staci. ked mu to nepojde, tak urcite niekoho zavola. treba sa pohrat s parabolou (horizont, vertikal) ako aj s konvertorom (skew, ako aj najst idealne ohnisko)

tomko
Registrace: 1/2006

@ tomko

Keď nemá na to merák a rozladí to ešte viac ako to má teraz, čo mu potom poradíš ???

zavolaj si montéra z merákom ???

skynett

Raperko

na silnych poziciach ako je 23.5,19.2 13.0,28.5,53.0,75.0.a podobne by mala byt kvalita vzdy vacsia ako sila alebo priblizne rovnaka.na prolemovych poziciach pre nas badr,nilesat,2d a podobne to moze byt aj opacne....aspon moja skusenost..

sysy
Registrace: 5/2010

Raperko: osobna skusenost, vsetko nastavis aj sam, chce sa s tym len trochu pohrat (ak mas stastie, tak to trafis do 5minut, inak do pol hodinky)... nastavoval som 9LNB (sam pre seba), bez neakeho meraka, a ziadne trhanie, kosticky, vypadky nemam

slovko nemam sa moze zmenit/sa zmenilo v dvoch pripadoch:

1) extremna prietr mracien, a v takom pripade mozes mat parabolu nastavenu aj s merakom za 5000 EUR, je ti to na dve veci
2) vadny diseqc (vtedy mi blbol obraz jedna radost)

nechcem zhadzovat ludi ktori sa sat technikou zivia, no taktiez nehodlam za 1LNB nastavenie platit 50EUR+ ... respektive za 3LNB mi bolo navrhnute 120EUR :)))

nech sa dari, ahoj ;)

ps: treba si co to precitat o elevacii, skew atd...

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

ja bych rek, ze mas ten signal silnej ale zku.rvenej :) zacal bych u konektoru , overil kabelaz a nakonec bych vyladil antenu . samozrejme s merakem

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

alfasex

Ano,da sa to amatersky nastavit bez problemov.Ale bez znalosti tazko.Bez skusenosti este ano,ale bude par krat stelovat parabolu.A tazatel nema ani jedno.

Kasr
Registrace: 8/2008

Já mám uroveň signalu na vsech tp 100%,kvalita mi kolisa mezi 65-75% ale obraz je docela v pohodě :bigeyes:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Kasr: prva ale nepostacujuca podmienka skveleho primu je splnena, parabola je nasmerovana na juh :))) ... ja teraz riesim 0 bod pre stredovu parabolu (23,5,19,16 ok, ale badr ani za toho certa, takze mam pocit, ze to treba pekne krasne nastelovat na vychodziu poziciu a plus elevacia (aj ked ta elevacia na polarnom zavese by mala byt ok...no a ale vsak uvidim, mam cas, pohram sa... a bol by v tom cert, aby to neslo tak ako ma)

s cim ale musim suhlasit, ze udaje ktore ziska uzivatel zo svojho milacika (signal/kvalita) su viac menej orientacne, a nemusia zodpovedat realite ...viz jackino :8) ... to mas pomerne "zaujimave" hodnoty

nech sa dari, ahoj ;)

Raperko: http://satlex.de/sk/azel_calc.html

velmi dobra pomocka

alfasex

Kvalita ,uroven

Bez uvedenia typu stb a fw je tento udaj o nicom.A na niektorych stb uplne k h.o.v ..nu.

Kasr
Registrace: 8/2008

on si každej přijímač ukazuje ty hodnoty podle plotu a musí se to brát s rezervou. Třeba momentálně na Humaxu 5000 mi tp 12525 ukazuje sílu 100% a kvalitu jenom 90%. Přitom tp 12110 ukazuje sílu 100% a kvalitu taky 100%. :))) Hlavní je že to všechno funguje bez problémů, tak mi je nějaký skutečný BER podle měřáku pro mojí potřebu celkem ukradený. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Táto otázka je hlúpa

tak ako píše Kasr a eemil.
Niektoré prijímače neukazujú v % ale majú teplomer v dB.

Má to vypovedaciu hodnotu asi ako v aute porovnávať otáčkomer a tachometer. Ktorý má ukazovať viac?

Keďže mu to nejde skoro vôbec ako píše na konci príspevku tak musí ladiť a ladiť a ladiť

Dagy2
Registrace: 11/2010

alfasex

Pozerám ,že bojuješ s tou kovosatkou...U mňa bol podobný problém-Badr mi išiel dosť biedne.Problém bol že parabola bola krivá,dlho bola opretá o stenu aj so závesom,tak sa pokrivila.Od oka som ju ponarovnával,potom aj podľa ukazovateľov signálu,nastavil ohnisko,skew a diali sa divy.zrazu mi išiel W40E(mpeg4 TP),66E Aktau,7W tri horizontály , nakoniec pár hodín Astra 2D vertikál...

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

marval450

tak trochu bojujem :)))

ja mam v podstate 120cm kovosat stale na povodnom mieste, nikdy som ju nezmontoval (ono tie 3 betonove piliere co drzia cely system su pomerne tazke), takze parabola ako taka by nemala byt zdeformovana (aspon co som na nu volnym okom pozeral)

aktualne som tam nahodil INVACOM SNF-031, a fakt len od oka som testoval co chytim ... na prvu supu bola pozicia 23.5E, trochu som pohybal 19.2E a terazky som ukoncil test na 16E, fakt je ale ten ze povodna poloha systemu sa prenasala kvoli novej izolacii, takze sa budem musiet vyhrat s 0 bodom, elevacia by mala byt ok

ak to nepojde inak, tak tam necham 19.2E, a na niektorej z ofsetiek nahodim badr :))) respektive 7W ...(no to uz by som musel prerabat nakomplet multifeed & stred, co sa mi moc nechce)

i ked nerad zverejnujem svoje pocity, som rad ze snad po 10 rokoch som znovu spojazdnil jednu z najdokonalejsich parabol v historii vobec ...

nech sa dari, ahoj ;)

alfasex

@Raperko

...ukazovatele sily a kvality nemajú priamo medzi sebou nič spoločné... :-/

brga
Registrace: 9/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku