Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat HD8-zamrzne

Při přehrávání filmu z HDD(WDBAAU0010HBK-EESN
) smačknu Info a po chvíly se sekne.Pak už pomuže jedině odpojit ze sítě.Člověk musí rychle číst.Dělá to někomu taky?Nebo je to konkrétním spojením HD8aHDD?Vyzkoušejte a napište.Dík

pcfloutek
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat HD8-zamrzne

proč mačkáš info?co tě zajímá R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Mám HD8-SX a Samsung S2 Portable 250GB a už se mi to také stalo, ale není to pravidelný jev. Ale jak píše pierrepetr, proč to info mačkat, že?
A ještě poznámka. Odpojovat od sítě nemusíš, stačí několik sekund držet stisknuté tlačítko pro zapínání a vypínání do stanby režimu a sat se sám restartuje (bez ztráty nastavení samozřejmě).

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Ano je to normální, mě to dělá taky...

TechniSat DIGIT HD8-SX, Skylink

mjan
Registrace: 9/2007

Samsung je na blacklist!!!

Hoši neviem prečo si neprečítate white list a black list HDD pre TechniSat HD8SX. Kopia je na fore k TechniSatom.
Samsung S2 je na víťaznom prvom mieste.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2

Na vítězném prvním místě je ale provedení 500GB. Já s verzí 250GB zatím problém neměl, teda kromě toho zaseknutí při info liště.
Já jsem ten disk pořídil původně k Technisatu SIR, kde měl chodit bez problémů a SIRa jsem pak vracel a disk mi zůstal. A abych se přiznal, po nějakém black listu jsem tenkrát ani nepátral.

joscer

joscer

pokiaľ je to len tá lišta a nevadí vám to je to snaď OK. JE to ale jedna drobnosť, aby človek pamätal že namá zmáčknuť nejaké tlačítko. Keď ho zmáčkneš omylom tak to treba reštartovať.
TOTO NEMAM RAD, tak nemá fungovať slušný prijímač za ktorý Technisat považujem.
Mohlo by sa to snáď akceptovať u nejakého XY-boxu.

Dagy2

Já nevím ,ale mám na Technisatu pověšenej Samsung S2 a dva roky nevím o žádným problému.
Ale možná je to náhoda

rosta00
Registrace: 9/2008

Mě se ta lišta zasekla jen jednou. Jinak také bez problémů.

joscer

pcfloutku

vidíš že iným to šlape.
pes je možno zakopaný inde tak by si mohol ešte udať:
- FW verziu
- formát disku TechniSat alebo FAT32 a čím si to formátoval

Dagy2

Presne tento bug - mrznutie po stlačení INFO pri prehrávaní z HDD - robí aj mne a chystám sa o tom informovať firmu TechniSat.

Bol som prekvapený, že keď som im v minulosti napísal, že pri normálnej veľkosti fontu keď je ako prvý znak v EPG/SFI písmeno veľké "Ž", tak je za ním vždy medzera, napr.:
"Ž enatý se závazky")
a oni v priebehu vydania najbližšieho fw toto odstránili! R^

...možno som nebol sám, kto im to písal, ale spravili to... ...tak do toho TechniSaťáci s modelom HD8-S!

brga
Registrace: 9/2009

Díky všem

Info mačkám proto abych nemusel manželce složitě vysvětlovat děj.White list som čítal.Info zmáčknout můžeš,ale rychle pryč.Vidím že iným to taky nešlape.Mám sw2.40.13.4.Disk 1TB jsem rozdělil na2části,obě naformátoval v PC FAT32 pak tu část pro SAT jsem formátoval Technisatem.Druhá část je určena k zálohování PC dat(foto a mp3)-ty samozřemě Techni.přehraje.

pcfloutek

Tak som to práve poslal do CZ TECHNISATu:

"Dobrý deň,
kontaktujem Vás z dôvodu, aby som Vás upozornil na chybu (pravdepodobne softwéru/firmwéru) na modeli TECHNISAT DIGIT HD8-S:
Počas celoobrazovkového prehrávania záznamu z pevného disku a následného stlačenia tlačidla INFO (jedenkrát, alebo aj viackrát z dôvodu prečítania zaznamenanej informácie EPG/SFI) na diaľkovom ovládaní prijímač zamrzne a nie je možné s ním vykonať žiadnu operáciu okrem reštartu - dlhým podržaním zapínacieho tlačidla na diaľkovom ovládači a niekedy pomôže iba vypnutie zadným mechanickým vypínačom. Ak však nie je prijímač v celoobrazovkovom režime (teda je napr. v režime výberu nahraného záznamu s náhľadom obrazu vpravo) tak túto neplechu nerobí a informácie z EPG/SFI po stlačení tlačidla INFO na diaľkovom ovládači zobrazuje normálne bez toho aby prijímač zamrzol. Táto situácia sa deje všetkým majiteľom tohoto DVB-S receiveru, nakoľko sa o tom informujeme prostredníctvom rôznych diskusií na Internete. V mene ich všetkých by som bol rád, keby sa táto situácia dala odstrániť napr. vydaním nového firmware zameraného o. i. na túto chybu.

S pozdravom ..."

...uvidíme... R^

brga

brga

neodpoví ti nic,akorát že že požedavek přijali a cca do měsíce ti dojde nesmyslná anglicky psaná odpověď.To se mi už stalo několikrát tak tam nepíšu. Raději to napiš do omka tam ti odpoví okamžitě. R^

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

...to nevadí, hlavne aby to vyriešili - s tým "Ž enatý se závazky" to spravili hneď v novom fw a dovtedy to mali v niekoľkých fw rovnako... R^

brga

brga, petr

mám presne opačné skúsenosti:
- TechniSat odpovedá do 3-och dní ak píšeš nemecky. (Dúfam že si to nepísal po slovensky!) Do týždňa ak to bolo anglicky.
petr môžem ti preposlať niekoľko odpovedí na rôzne dotazy, typu spolupráca s Win7, NAS server, ISIPRO a pod.

- Omko som kontaktoval 2x mejlom a asi 3x navštívil osobne, odpoveď bola raz o koze a ja o voze a druhýkrát to skončilo konštatovaním, že nemečtí soudruzi asi udělali někde chybu. Ale v každom prípade si mám nastaviť radšej parabolu. Asi tak

Dagy2

Tá posledná kladná skúsenosť bola s technisat.cz a ich "webovým formulárom" - písal som to vtedy, ale po česky - dnes som to skúsil jedným z jazykov EMÚ :laughing: (a to čeština nie je ;) ), teda po slovensky R^ , tak dúfam, že mi českí súdruhovia "rozuměli", pretože mám skúsenosť, že "mezi českými (a někdy i nemečtími) soudruhy bývají často zamaskováni slovenští soudruzi"... :laughing:

brga

Dagy2

Je ale zajímavé že má občas někdo různé problémy.tento přijímač mi funguje prakticky bez jakýchkoliv problémů.Akorát se ze začátku HD programy zamrzaly ale to se vyřešílo obrazovým vstupem zapnutým na 720p jelikož mám tv HDready.Buďto je to špatnou manipulací či zmáčknutí nějakého "čudlíku".Či se tam napere neodpovídající SW.A co se týče omka tak se snaží odpovědět v rámci možností a i někdy nad odpovědí zůstává "rozum stát".Třeba zrovna odpovídá člověk který o tom nemá "ánung" :)

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

Už mi prišla odpoveď (dnes o 11:21)

...a v nej ma iformujú (po ENGlicky a GERmánsky), že mi nemôžu pomôcť v mojom jazyku a aby som im to poslal v ENGličtine, alebo GERmánčine... ...asi nepoznajú Google Translator, ale pred vyše rokom mi to po česky zobrali... ...slovenčina asi nie je taký svetový jazyk ako čeština. :laughing:

Prosím ENGličtinárov a GERmančinárov o preklad tohoto textu (nechcem to googletranslatorovať, lebo by to mohlo popliesť významy):
"Dobrý deň,
kontaktujem Vás z dôvodu, aby som Vás upozornil na chybu (pravdepodobne softwéru/firmwéru) na modeli TECHNISAT DIGIT HD8-S:
Počas celoobrazovkového prehrávania záznamu z pevného disku a následného stlačenia tlačidla INFO (jedenkrát, alebo aj viackrát z dôvodu prečítania zaznamenanej informácie EPG/SFI) na diaľkovom ovládaní prijímač zamrzne a nie je možné s ním vykonať žiadnu operáciu okrem reštartu - dlhým podržaním zapínacieho tlačidla na diaľkovom ovládači a niekedy pomôže iba vypnutie zadným mechanickým vypínačom. Ak však nie je prijímač v celoobrazovkovom režime (teda je napr. v režime výberu nahraného záznamu s náhľadom obrazu vpravo) tak túto neplechu nerobí a informácie z EPG/SFI po stlačení tlačidla INFO na diaľkovom ovládači zobrazuje normálne bez toho aby prijímač zamrzol. Táto situácia sa deje všetkým majiteľom tohoto DVB-S receiveru, nakoľko sa o tom informujeme prostredníctvom rôznych diskusií na Internete. V mene ich všetkých by som bol rád, keby sa táto situácia dala odstrániť napr. vydaním nového firmware zameraného o. i. na túto chybu.

S pozdravom ..."

Thank, danke, spasíba, merci, gracias, köszönöm, dziękuję, ďakujem, děkuji!

brga

menší

dotaz: Jaké je písmenko za tou osmičkou?To písmenko je poměrně dost důležité.S nebo SX?

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

brga aj by som pomohol

ale píšeš celú stránku a chýbajú v tom základné info, pre ktoré ti to vrátia bez odpovede:
- SD alebo HD záznam alebo oba
- aký USB HDD
- formát disku
- FW, typ prijímača HD8S alebo HD8SX
- ako to zamrzne - čierna obrazovka, zastaví obraz alebo inak? Urobí to ihneď keď zmáčkneš info?

Dagy2

Skoro všetko tam je:
-počas prehrávania záznamu (akéhokoľvek, teda HD aj SD)
-HDD je fuk, lebo to robí všetkým (kto na to už prišiel)
-formát disku mám TSD (teda nie FAT32 - to tam naozaj nespomínam)
-mám HD8-S(bez X, teda plná palba)
-zamrzne tak ako je, teda nie do napr. modrej obrazovky (keď zmačknem INFO 2x, pretože po prvom raze sa objaví iba lišta s názvom a časom, až ďaľšie zmačknutie vyvolá obsah EPG/SFI a vtedy to totálne zamrzne), pokiaľ to ale urobím z nie celoobrazovkového režimu teda napr. z menu NAV - Movies/PVR, tak sa to nikdy nestane a anbi pri prezeraní zaznamenaného Teletextu.

brga

SneboSX

Omlouvám se že jsem neuvedl celé označení.Mám HD8-SX.Jaký je mezi nimi rozdíl? S X není plná palba?Zase jsem koupil špatně.

pcfloutek

...áno, le nie je to až také strašné. :lookaround:

brga

Hele brga

to mě musíš vysvětlit!A jak to že máš disk naformátovanej TSD?Všude píšou FAT32.

pcfloutek

Technisat HD8-SX-nemrzne

Možná budu nosit dříví do lesa,ale na něco jsem přišel.HD8čku mám teprve od Vánoc.Film Posrtřižiny(ta Magda je super)jsem přesunul na druhou část HDD kterou mám naform.jenFAT32,ne Technisatem.Při přehrávání mužu mačkat INFO jak chci a nic se nesekne protože tam žádné INFO není :))) .Tak proč to formátovat Techni.když je to na nic? :O

pcfloutek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra