Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

šumové číslo LNB

Přišel za mnou kamarád jestli bych mu nevyměnil lnb za jiný.Že má š.č.0,2 a v "prodejně" satelitní techniky mu prý řekli že když dá lnb s 0,1 že se mu zlepší příjem.Já sem mu na to řekl že asi nezíská nic leda že by přijímal nějaké vzdálené družice ale on má pouze CSlink.Nechce si to nechat rozmluvit, já říkám že jsou to vyhozené zbytečně peníze.Jak to tedy je?

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Téma: šumové číslo LNB

asi potrebovali "proluftovat" v krame sklady... :laughing:

maxi6
Registrace: 5/2009

petr33

Máš 100%-nú pravdu. Rozdiel skutočne nepozná. Aj tak je tých 0,1 dB len marketingové číslo.

emo53
Registrace: 3/2009

RE: šumové číslo LNB

Na astře 23.5 není poznat rozdíl mezi starým Alps konvertorem šum.č. 1.0 a smar titanium tvin šum.č. 0.2 vlastní zkušenost,není třeba tohle řešit , lnb HD a td. :)))

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

je to tak draci, rozdíl v příjmu nepostřehneš ani se starým LNB (šum 1.0 dB ).....

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

rozdíl by jste opravdu poznali až kdyby jste zkoušeli šílenosti jako já....s víkem od bojleru se chytám na MAximum o.2dB ok,ale s Grundikem 1.0 už nee:-)))))) :8)

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007

Jak píše CB21 je rozdíl poznat jen na hranici vlastního příjmu, já tyto pokusy dělal s 30 cm anténkou. Rozdíly mezi LNB byly minimální, větší zhoršení způsobovaly rozdíly v přizpůsobení antény a vlastního ozařovače LNB. Obecně pro běžné ofsetky 60, a 80 cm se chovaly hůře LNB Inverto s malým průměrem ozařovače a větší průměry dávaly lepší signál k šumu. Nejvíce se získá kvalitní anténou !

valsora
Registrace: 10/2007

Dám mu to přečíst když je nevěřící "tomáš".To 0,1 bych řekl že je to doopravdy marketingový tah, jako 600hz obraz.Já mám na SKYlinku 0,2 a naprostá pohoda a když to někomu vysvětluji tak ne a ne to pochopit.Oni to v "prodejně" říkali. :))) Tak se nad takovýni radami akorát můsím zasmát. Rv Zeptám se kde mu tak "odborně" radí,někdy mi to připadá že nam nejsou odborníci ale podavači kteří se snaží či mají za úkol zakazníka co nejvíce zmasakrovat aby právě u nich si koupil co jim oni doporučí. :bomb:

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

CB21

Grundig 0,8 univerzal spolu s plechovým škobkem na 23,5°11992/H/27500
74,4dBuV
C/N 35,9 dB
VBER 0E+0 CBER 6E-05

netace
Registrace: 12/2008

Na extrému to poznáš.

Pak jsi schopný najít víceméně i ohnisko paraboly.

https://www.parabola.cz/clanky/3955/prijem-druzice-badr-4-s-antenou-60x68-cm/

https://www.parabola.cz/clanky/3943/prijem-signalu-z-druzice-badr-4-parabolou-85cm-pri-pouziti-ruznych-lnb/

Co se týká šumového čísla, vytiskni si parametry třeba tohoto LNB:

http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=57

Jedná se o parametr Noise Figure.
Omlať jim to v prodejně o bembeřici.
Vlastně by stačily i výsledky nelaboratorního testu, kdy stařičké LNB od Technisatu 0,6 dB poráží šitky s udávaným 0,2 dB.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

netace:-)

to jo,ale na kterém qth?...čili místě si to měřánkoval?...to jsou dobré parametry:-)

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007

na Mostecku sz Čechy

netace
Registrace: 12/2008

to sumovy cislo 0.1 je mozna tak zbozny prani v tom nejlepsim bode mereni :)))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

sumove cislo

= 2,3db zn. konvertoru technisat, rok vyroby 1988. predam za 300eur. je funkcny ...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

mirasat

R^ .V K+B expertu v Kolíně jsem byl svědkem jak expert takzvaný podavač nabízel plazmu a přitom ukazoval na lcdéčko.Když sem mu řekl slušně že kecá tak se zarazil a zamyslel najednou popadl tel. někam volal a pochvíli přišel maník a co se jako děje. Po bonznutí podavače došel maník ke mě a řekl že je vedoucí prodejny a že otravuji a obtěžuji zákazníky svými cituji "neodbornými radami" a abych opustil prodejnu.Snažil sem se vysvětlit že podavač kecá pentli/slušně/a dělá z lidí voly, nebo že zavolá ochranku. Sebral sem se a šel pryč i když vím že mě nemůže jentak vyhodit ale nasrávat se s takovými experty mi za to nestojí.A taky že jsem v této expertní prodejně nebyl asi už rok, ale vím že podavač i "vedoucí" už tam nepracují. Takže to by přes škebli musel dostat asi každý třetí. :laughing:

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

Pokud jdu dneska nakoupit 37" placku a řeknu, že potřebuju aby dobře hrálo DVB-T, musí se prodavač rozbrečet, protože mi nemá co nabídnout......

Když jsem kupoval tátovi LCD, zhasínalo se v prodejně veškeré osvětlení (LCD ještě klasická lampovka)....

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra