![]() |
|
Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifocusCaute,sice sa trochu opakujem, ale chcel by som primat 23,5°E Astra 1 a 01,0°W Thor. Povodne som chcel toroidnu parabolu asi T90 ale poradili ste mi ovalnu parabolu Maximum E-85 multifocus. Ake su vyhody jednej oproti druhej ? Ide mi o kvalitu signalu, resp. cim vyssiu rezervu pri horsom pocasi. Teraz mam klasicku 100-ku otocenu na Thor, a chytam balik U*C Direct. Aj pri tych najvacsich burkach mi signal nevypadaval. Ako to bude pri T90 a E-85 ? Dakujem za vsetky rady :) TV Sony Bravia XR-55A90J, CAM TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink karta
|
Matrix44
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 579 |
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...http://www.sat-a-dvbt.eu/?p=146ale i tady na parabole když trochu pohledáš najdeš recenze anázory |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 107 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...Mám T90 s aktuálním rozsahem 42E-4W, takže mi Thor/Intelsat vycházejí téměř na kraji lyžiny a DigiTV mi jede i za většiny přeháněk stabilně. O UPC neni třeba hovořit, Thor má podstatně vyšší páru, než vysvícený Intelsat.Při bouřkách bývá problém akorát s TP na Intelsatu, po kterém přicházejí obrázky z metropolitní opery v NY. S tím ale nic nenaděláme... Ten TP je o cca 3dB slabší, než nejslabší TP z flotily DigiTV. Mám na mysli například 12723,12717,12687. Na E85 lze udělat 23E a 0,8W také se slušnou rezervou, ale na Intelsatu se můžou při větších deštových přeháňkách objevit výpadky. Pojem největší bouřky je hovadina. Dvakrát, třikrát do roka se přižene takovej mazec, že ti padne Astra i na 150cm anténě, to mi nikdo nevyvrátí. Pokud Ti jde pouze o příjem Skylinku/CSlinku a UPD Direct, pak normálně do E85 jdi a nic dalšího kolem nákup neřeš. To je můj názor. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...Na obou ti to půjde (viděl jsem foto borce, který na E85 přijímá 28E-4W, to co chceč ty, je celkem "běžné")Protože už máš jednu parabolu na Thor, tak zapřemýšlej jestli by nebylo lepší koupit za pětikilo druhou offsetku. Vyjde ti to mnohem levněji. T90 je sqělá, ale je drahá, velká , dost těžká, a musíš ji uchytit na 60mm trubku. Pokud chceš na ni přijímat jen to co píšeš, tak je to zbytečné si ji kupovat. KDyby si chtěl s tím co píšeš přijímat ještě Badr, nebo šilhat až na operátora Bulsat, tak si ji vem. |
šibal
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 572 |
![]() |
|
antenaKed chces Thor tak si kup Thoroidnu parabolu |
toncia
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 25 |
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...no, než jsem to napsat, tak mě Saxon předběhl........ |
šibal
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 572 |
![]() |
|
tonciaMůžeš to nějak osvětlit, proč na Thor toroidku?Neni to náhodou, že oba názvy začínají na písmeno T?? On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...dakujem za vase reakcie. Samozrejme ze nechcem primat len tieto dve druzice. Tie som pisal naschval, aby bolo jasne co je pre mna prioritne.Je mi jasne ze ked pride burkova prietrz (velk, obrovska, to je jedno), tak budem mat vypadok, to som pisal koli tumu ze chcem mat radsej cim vacsiu rezervu pre prijem, aby mi to nevypadavalo (nesekalo) aj pri beznych prehankach (dazdi), co teraz mi slape bez problemov. Takze ked chcem mat vacsiu rezervu a nevadia mi rozmery, pripadne cena, tak ist do toroidnej T90 ? TV Sony Bravia XR-55A90J, CAM TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink karta
|
Matrix44
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...Ano,pak kup T90.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...myslim si ze ti aj napriek tvojim obavam staci E85. Mam ju doma na 1W-28E a obe okrajove pozicie idu v pohode aj za dazda (ako spominali okrem slabych TP na 0.8)Je to za tu cenu slusna kupa. Z mojej strany mozem len odporucit. Spokojnost |
abcdsnd
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 90 |
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...Ja mam E85 (1W-23E). Montoval som ju sam, bola to prva antena, co som namontoval. Bez meraka, bez skusenosti. Napriek tomu, ze kym sa signal dostane k prijimacu, tak dost strati(riesil som to v nejakej teme, ci je to ok), tak NIKDY som za cc rok nemal vypadky na Intelsate, a to som kedysi denne sledoval len Digi. Nech bola akakolvek burka, dokonca aj ked bol ten otrasny vichor, co vyvracal stromy a ploty na okoli. (aj ked to je skor o uchyteni anteny)UPC ma lepsi signal, cize tam to bude este lepsie. A ked si to nechas urobit profikovi s merakom, tak BY to malo byt este lepsie. Ale ak ti dizajn nevadi, tak daj T90. Mne by ju zena na fasade domu na celnej strane neschvalila. :O |
emkac
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 275 |
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...slabé TP jsou na 1W, na 0,8W je Thor a ten je v pohodě.Na 28 je to zase horší s Eurobirdem1 na 28,5E, tam už to je na E85 také na hraně. T90 je prostě výkonnější anténa po všech stránkách. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...Tak Vam vsetkym dakujem za rady. Sice som cital informacie o tych parabolach, ale niet nad prakticke skusenosti.Majte sa, a prijemny den ;) TV Sony Bravia XR-55A90J, CAM TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink karta
|
Matrix44
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...saxon: ano. prepac, poplietol som to. su to slabe na 1W |
abcdsnd
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 90 |
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...T90 mam tady za sebou asi 6 poranejch bourek, podle radaru to ukazovalo 52dBz a to problem nebyl, jen slabsi na 4W a badru vypadly (co sem zkousel). vcera to tady strikalo a blikalo asi 2 hodiny a fur sme koukali. pak tady jednou prolitlo 56dBz s poradnejma bleskama a 5 minut byla tma :) vzhledem k tomu , ze to tady je namontovany pres dva roky a ja tu bydlim ani ne pul roku muzu jen tlumocit zkusenosti ostatnich uzivatelu kteri tvrdi, ze to za tu dobu padlo jednou.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...Na e85 chytam bez problemu (zap. polsko) 28,5e az 5w, torodoidka je drazsi spas a jak psal Saxon, kdyz to spusti tak ani 150 cm nepomuze.DM 8k parabola E85 31.5e - 5w, Technomate 6900 parabola noname 80, 2xFerguson 102e, NAS Synology 209 4TB
|
Miguel
Registrace: 9/2005 Příspěvků: 377 |
![]() |
|
RE: Toroidná parabola vs. Maximum E-85 multifo...Tak jak píše Miguel,já taky již 3 roky chytám na e85 28E až 5W. Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
![]() |