Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Gibertini 125 cm

Ahoj všem,
jaké máte prosím dlouhodobější zkušenosti s parabolami větších rozměrů na motoru SG-2100 Digipower.

Jde mi o to, že bych na něj potřeboval zavěsit Gibertini 120Du, jenže ta je ve skutečnosti cca. 124x133cm (pokud vím), což mi dělá starosti. Je to prakticky 125-ka a motor je jen do 120-ítky a to podle mne spíš ještě nouzově.

Máte tedy někdo delší dobu na tomto motoru zavěšenou tuto parabolu (nebo rozměrově podobnou, tj. skutečný rozměr nad 120cm)???

Pokud ano, prosím o vaše praktické zkušenosti, zajímá mě hlavně jak velkou parabolu (popř. kterou) na něm máte zavěšenu, jak dlouho a jestli šlape bez problémů...

PS"prosím za info,jaká je lepší AL,nebo Du.Taky se mi nějak nezdá ten zisk u toho Du.Proc by měl být menší u Du než u té AL???.
Ještě mi není jasné,co je to za tu zkratku OP(125)???
A proč je ta OP na pohled ramene odlišná od těch ostatních dvou????
1)http://komsat-elektro.cz/product.php?id_product=286
2)http://www.eusat.com/paraboly/gibertini-125-du/
3)http://beta.bscom.cz/hlinikove-satelitna-parabola-gibertini-al-bi_d73564
Prosím,jaký je rozdíl a jakou tedy brát????
Předem děkuji. R^ :) R^

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37
Registrace: 7/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Gibertini 125 cm

No, já mám stejný motor a stejný průměr paraboly asi 3 měce a zatím bez problémů.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Dovolím si odpovědět ač je to neslušné otázkou?
Co na tom chceš chytat ??
120cm není ani malá a ani velká takže v našich podmínkách téměř zbytečná.
To co chytneš na 120cm tak v našch podmínkách chytneš i na 85cm.
Pokud pominu větší příjmovou stabilitu při extrémně zhoršeném počasí nebo opravdu jen několik frekvencí navíc.
Zkus zvolit zlatou střední cestu 100cm.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

motor tu gibertinu určitě dlouhodobě utáhne. zvlášť když to nebude někde přímo vystavený těm největším náporům větru (což není dobrý ani při použití menší paraboly).
ten dural vs hliník bych moc nerozebíral. všechno jsou to slitiny hliníku a žádná čistě hliníková parabola se snad ani nevyrábí. všechno jsou to slitiny čehosi s čímsi

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Gibertini 125CM

Zdravím přesně tak pate to jsi trefil do černého! Naco chytat celý svět když ti stačí upně pozice 23.5 19.2 .Přece jde o kvalitu a né o kvantitu.

jerabek
Registrace: 1/2010

Ale já jsme i pro kvantitu a motor určitě ale na co tam cpát takovou "velkou" krá**vu když mi nepřinese nic navíc.

pat

jerabek

Já mám 110tku cca1,5 roku na motoru na stejném místě/23,5+19,2/protože kdysi dávno byl potřeba motor tedka je to tam jak píšeš a po pondělní smršti mi to hlo jak a motorem tak s parabolou/to se mi za xy let nestalo že to tady hne s něčím/takže motor šel dolů a je to natvrdo na 23,5+ 19,2.Alespoň bude rezerva přijmu, to píši proto že někteří to můžou řešit takhle, přeci nebudu kupovat 80tku.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

Zkušenost je taková, že se musí řezat

na Gibertince část úchytu

radek1

petr33

Maš naprostou pravdu.Já jsem se stěma motorama taky dost nablbl a dnes mám parabolu 90cm a dvě nejlepší pozice a je to super!!!

jerabek

Gibertini 125 cm

re: radek1
Zkušenost je taková, že se musí řezat
na Gibertince část úchytu
--------------------------------------------
To je jako co?Myslíš,že italové vyroběj parabolu a ty jí potom jako teprve doděláváš doma???Že by to v Itálii takhle řešili,že si to české ručičky upravěj???To je asi nějaká legrace,ne???

Jinak tu parabolu chci na ruské pozice a to na východ.Nevím,zda by ta 85-ka obstála na těchto pozicích.Asi těžko.Tomu snad nevěříš???.Ale jinak děkuji za reakce.Jsem zvědav na další reakce.Předem děkuji
R^

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37

Jako na ruské pozice na 36 E ?
to je samozřejmě málo 120cm to je to co říkám na to "naše" okolí i ta 85 cm udělá tu samou službu.

pat

marco37

Ruská pozice 40.0 sat magazín 12.2009 anténa fuba profesionál 120cm přírubový LBN ozařovač dodaný výrobcem misto Praha těsně nad hranici přijímatelnosti bez výpadku!!!Severní Morava běžná ant 120 cm ani tuk takže nevím jestli uspěješ!

jerabek

záleží jaký jsou tam v průběhu dne výkyvy. to není jenom tak u těchhle slabších družic. signál lítá v průběhu dne tolik, že si to ani neumíte s těma 80 cm parabolama představit. např. v poledne chodí s rezervou na 120 a večer nechodí ani na 160. nevím jak je to na 40E

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

vortimond

Máš ant prumer 160cm zajímalo by mě jaký používaš ozařovač viz předchozí reakce když ozařovač má asi velký význam u velikých pr. antén! Děkuju.

jerabek

ať si jí klidně koupí, není nakonec nijak extra drahá a určitě mu bude výborně sloužit když né na příjem toho, co měl původně v úmyslu, tak určitě na testy. a podle toho bude vědět

vortimond

A to ještě nevíte, že

noha 2100 ky je do úchytu moc tenká

radek1

to je všechno snadno řešitelný nějakýma železnýma svorníkama. mám to taky tak.

vortimond

jerabek

160 není zase tak velká parabola. příde mi s odstupem času relativně praktická vzhledem k tý velikosti. nijak nepřekáží, problémy v extrémním počasí nejsou, uchytit se dá kamkoliv. akorát pochopitelně diseqc motor je mimo hru:
http://i48.tinypic.com/1z6fpjs.jpg
http://i46.tinypic.com/14lpw9d.jpg

vortimond

gib 125 neni primárně určena na natáčení, radek1 Ti radí dobře, nepodcenuj to, kromě toho ji ve větru neudržíš v ruce, jsou to na ten motor veliké nápory. Je i citlivá na přesné nasměřování, s teploměrmi to pude těžko. Dej tam 100, popř. 110 a udělá Ti tu samou službu. Pat Ti radí dobře...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Gibertini 120 Du (124.5x133.5cm) na motoru Moteck SG2100A mám dýl než dva roky. Její upevnění na chobot motoru vyžaduje doplnění vložkou, mám tam 2x obdélníkový tenkostěnný Jackl profil s výřezem do V. V Praze jsou mimo běžných satelitů bez problémů sledovatelné filmové a sportovní kanály na pozici 26°E a 7°W a pokouším se o příjem Astry 2D s občasnými překvapivými úspěchy. Pár zajímavých kanálů je i na 42°E. Kromě toho, že mě někdy vyprovokoval D2MAC k pokusům na dalších východních satelitech, se o jejich příjem nepokouším. Rusové mě stačili těch pětačtyřicet let až, až. Takže s jejich frekvencemi nezápasím. Nejlépe se mě osvědčil LNB Inverto White Tech Straight. Instalaci mám na rovné střeše, na sloupku upevněném na opásaném komínu (konstrukce z r.1974), který parabolu kryje od severu. Před převládajícími větry od SZ chráněná není. Přesto všechno funguje bez potíží, pokud si je nevyvolám sám svým hračičkařením.

knawi
Registrace: 3/2007

Gibertini 125 cm

to:vortimond R^
jsem kousek od Kladna,tak bych docela rád někdy viděl to Tvé satelitní království.A máš moc hezké příspěvky.Už Tě pozoruji delší dobu ;)
Tak třeba někdy R^

marco37

Pro tuto parabolu je lepsi motor HH120, je robustnejsi, s kovovymi prevody, ale i tak to po case odejde, ta antena je priserne tezka. Na ruznych zahranicnich diskuznich forech se to resi a vetsina lidi doporuje pouzit tahlovy motor. Take je dulezi v jakem rozsahu otacim, v krajnich pozicich jako 75 east je sila na motor velmi vysoka ... no je potreba to videt.

Jo a ty originalni vlozky je docela problem sehnat, jinak holt musis flexou rezat ...

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

ať si to vyzkouší a uvidí. když se někdo ptá na 120-tku parabolu, tak to asi nechce kvůli skylinku. většinou se to instaluje podle řečí. mě zajímá němčina a anglina, takže mám tohle. LNB na 28+26+19E a doma mám jako resívr Vantage 7100 a dvě karty (sky freesat a HD+).

vortimond

vortimond

Děkuji za pěkné obrázky!!!

jerabek

to marco37

Pokud to máš někde v zákrytu za domem tak můžeš zkusit tu 125.......105cm na větrné hůrce drží více než 6 let.Foto najdeš v galerii.....Pěkný digitální večer.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Gibertini 125 cm

Děkuji za odpovědi a názory.Ještě jsem jí sice nekoupil,ale asi do toho půjdu.Myslím,že se taková parabola na to moje nustálé "blbnutí"vždycky hodí.Přeji všem hezký večer a ještě jednou děkuji za reakce. R^ ;) R^

marco37
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra