![]() |
|
Dreambox - problém s natáčením motoru...Potřeboval bych poradit. Při použití DM7020 a SG2100 mi nejde najet na pozici 1.0W. Ostatní pozice normálně fungují. Po připojení SG2100 na druhý Dreambox jde vše OK včetně pozice 1.0W. Vůbec to nechápu, asi mám v tom Dreamboxu tu pozici nějak smazanou. Pokud resetuji motor, tak problém předpokládám asi nevyřeším, když to na druhém Dreamu jde? Šlo by nějak použít soubory z funkčního Dreamu do toho nefunkčního? Soubor satellites.xml jsem z funkčního do nefunkčního překopíroval ale to nepomohlo.... Díky za radu. |
BORIK
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 62 |
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...Je to problém v settingu předpokládám asi Likruv.často se s tím setkávám je to letitý problém...Stačí v menu přidat další satelit a jede to. bohužel DM 7020 už nemám nemohu popsat kde přesmě v menu.. Jen co si pamtuju..přidat satelit ..žlutým tlačítkem atd a začnou se přidávat satelity které tam nejsou |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 107 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...a po přidání nezapomenout restartovat ale to je u DM skoro nutné vždy po nějakém "zákroku" |
pat
![]() |
|
Musíš přidat satelit 0,8WPostup:Menu - Nastavení - Hledání programů - Nastavení satelitů: Žluté tl. "nový" stlačuj opakovaně, až se Ti přidají na konec seznamu všechny satelity, které jdou přidat. Nakonec Zelené = uložit, Exit (lame) xkrát. Přepni na program z jiného satelitu, než jsi stál, motor se rozběhne... a hraješ. |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...Tak bobr to popsal naprosto správně jako vždy.Na toho je spolehnutí je ta tak jak píše.Mě už jeho pomoc pomohla několikrát. R^ |
pat
![]() |
|
samo žebobr má pravdu ale skus nastavení/hledání programů/editace traspordéru a smaž tam ty satelity co tam nemaj co dělat. |
kalanagg
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 214 |
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...To, co tu popisujete pomocí DO jde udělat velmi rychle manuální editací souboru /var/tuxbox/config/enigma/config a následně reboot.Zkrátka to funguje tak, že názvy a pozice družic v souboru satellites.xml musí sedět s daty v souboru config. Pokud tomu tak není, objevují se problémy, jaké popsal BORIK. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
|
D2MAC
Registrace: 8/2004 Příspěvků: 2 003 |
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...zatim to porad nejde, zkusim kompletne prehrat seting z toho funkcniho dreamu... |
BORIK
![]() |
|
podívej sejestli máš v TV stanici settingu pod satelitem 0.8w nebo 1W.To stejný můsí sedět v nastavení jak popsal bobr. |
kalanagg
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...Ne, proste to nejde, fungujou vsechny jen ta pozice 1.0W ne, ale dival jsem se do seznamu satelitu a je jich tam 61, coz je o 1 vic nez ma pameti motor. Tak jsem jich par smazal ale porad to nejde. Ted jeste zkusim nejake vymazat ze souboru satellites.xml...... a uvidim. Je to divne... |
BORIK
![]() |
|
poslední pokuspokud máš setting od Likry tak má dojem že má 0.8W.Vymaž 1W a přidej do seznamu satelitů 0.8W. Za předpokladu že TV stanice bude na 0.8W. Poznáš to tak že se ti dole na baneru na Tv ukáže pozice. |
kalanagg
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...Vzdyt jsem psal, ze v druhem dreamboxu to normalne funguje a seting je tam stejny...Tim to byt nemuze... |
BORIK
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...Možná, kdybyste si přečetli to, co jsem napsal...125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
|
D2MAC
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...Přečetl a udělal, v obou souborech mam stejne satelity a stejne to nejde.... |
BORIK
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...Nemuze byt ten soubor jeste nekde jinde? |
BORIK
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...Byl jsem se podivat na motor, kdyz dam tu pozici 1.0W dojede presne na nulu a pak zhruba v 5 sekundovych intervalech kolem nuly kmitne +- jeden krok.... Muzu ho zkusit resetovat, ale nevim jak by to mohlo pomoci... |
BORIK
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...Je to v pr...., udelal jsem uz snad uplne vsechno, ale jakmile zadam 1.0W tak najede na nulu a šmrdlá sem a tam -+ jeden krok na pozici 1.0W vůbec nedojede, tak to mi asi nezbude nez prehrat komplet cely dreambox.....:-(((( |
BORIK
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru..."Přečetl a udělal, v obou souborech mam stejne satelity a stejne to nejde...."Udělal jsi to ovšem zle nedobře. Kdyby ses pořádně díval, zjistil bys, že je třeba upravit název družice, ale také její pozici a ta je tam napsaná v hexa !!! Tento údaj bude třeba opravit. Pořádně si ten soubor projdi a podívej se, jak jsou řešené ostatní funkční satelity a podle toho si to uprav. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
|
D2MAC
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...Dojeď tam přes menu s parabolou (West) ulož tu pozici a bude to OK. |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 220 |
![]() |
|
RE: Dreambox - problém s natáčením motoru...No tak jsem to promaznul a uz nejde ani 30W. V tom druhem dreamu vse funguje a soubory jsou stejne, tak to mi hlava nebere. O vikendu cely dream prehraju.... |
BORIK
![]() |
|
@BORIKPošli mi tvůj satellites.xml a config na mail, nemůžu se na to dívat. :lookaround:125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
|
D2MAC
![]() |
|
![]() |