Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Dnes dobrý příjem na 7°W

Bezva počasí mě včera odpoledne vytáhlo na střechu k parabole. Nahradil jsem LNB Inverto WhiteTech Invertem BlackUltra (z mých exemplářů je I.WT lepší na Astře 2D než I.BU), upravil přítlaky na motoru a mordoval se s nastavením sestavy za pomoci pípáku a kontrolního telefonu. Zaříkal jsem se, že překonám lenost a drobnýho českýho škudlila v sobě a opatřím si něco přenosnýho, co nahradí satfinder. Zkrátka: všechno jsem roze.ral, lepší nastavení nechal napříště, dole upravil v přijímači zem. dýlku, aby fungovaly aspoň hlavní družice. Samozřejmě, s tím jsem počítal, po BBC a ITV na 28.2e ani památky. Otrávenej jsem nechal rodinu civět na TV. Ale dnes ráno jsem s údivem zjistil, že Atlantic B/Nilesat na 7.2°/7°w jedou jako už dávno ne. Určitě je to taky počasím, ovšem po měsících je bez problému sledovatelný Fox Movies, s rezervou MBC Persia, naskenoval jsem test Dream HD 11219H 27485 3/4 a vůbec hodně transpondérů obou polarizací, o kterých se mě po přesunech na konci r.2008 ani nezdálo. Navíc se objevily DCW klíče na řadu ch. Nilesatu, ovšem jak jinak, jsem kopyto a neumím je do Octagonu narvat.
No, popsal jsem situaci, která mě překvapila a potvrdila jaká je to loterie, nastavovat anténu, vlastnosti elenbéček a šikovnost, respektive nešikovnost.

knawi
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dnes dobrý příjem na 7°W

PS: promiňte, domejšlivě jsem nezmínil: Gibertini 120 na SG2100.

knawi

Ještě by bylo dobré uvést velikost paraboly a místo příjmu.

sirda
Registrace: 11/2006

Omlouvám se, než jsem to dopsal, tak si jeden údaj doplnil.Díky.

sirda
Registrace: 11/2006

pravda, dneska je naprosto perfektní počasí. nikde ani stopa po nějaký oblačnosti. u toho Nilesatu (na těch horizontálech) je vždycky pravidelně nejhorší signál pozdě večer v hlavním čase. to budeš mít asi určitě tmu, ale stejně je to úspěch. s tím pípákem určitě obdivuhodnej výkon.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

spíš dílo náhody a vlastnost LNB. ten pípák mě pomáhá ale musím jít do nějakýho zobrazovače ale nedaří se mě získat jasnou informaci: můžu použít ntb spojený s resívrem tímhle?

http://www.primaceny.sk/lacne/EasyCap-USB-Video-Capture-Adapter

nebo, nechce se mě sice kupovat nějaký sporadicky využívaný portable dvd prohlížeč nebo podobnej krám jako např.:

http://www.nakupka.cz/vyrobek/monitor-sencor-spv-5702-18-cm/

ale když tak, jde to vůbec propojit s boxem prostřednictvím A/V jack, pokud vůbec je nějaký adaptér na sinch?
Jsem zmatenej a prosím o radu.

knawi

Než by jsi to přepsal,tak už to zase nejde.Jen pokud by to měl někdo hotové jako FW,mělo by to smysl.To už také nedělám,jen jsem si vyzkoušel dříve,že to Octagon umí. :) R^

zzaner
Registrace: 9/2006

knawi

u nas je pekne ale dnes vynimocne 7w sklamalo,takze ked si sa takto pohral ide ti aj CartoonNetwork na 42e?stymto mam problemy,iba naozaj,naozaj ked je pekne pocasie ho zachytim...110x105gibrtka 0,1titanium single

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

@zzaner: vím, že DCW keys mají krátký trvání, to jen, že mám dnes relativně silnej signál na předmětnejch frekvencích, ale těch 32 alfanumerickejch symbolů do Oct. narvat neumím stejně, já kopyto.
@wwwe: 11862H nemám naskenovaný ani z minulosti, jak jsem popsal, včera jsem parabolu nastavil příznivě spíše k západním polohám. ostatně, když máš potíže na téhle pozici ty, tak my v Praze to máme ještě nesnadnější. ale nápad na to moje "příště" jistě dobrý!

knawi

Momentálně nemám v Octagonu žádné DCW,mám tam větší Biss(experimentálně).Mám to jako Vantage. :)

zzaner

@wwwe Cartoon Network na 42E nema velkou rezervu ani na 120cm. Ale jede vcelku v poho cely den. Pres den je ta rezerva vetsi, za deste vypadky.

wenk
Registrace: 4/2006

@wwwe Jeste dodam, ze na Slovensku by mel byt lepsi prijem zrovna u tohoto TP.

wenk
Registrace: 4/2006

to wwwe
mě jede Cartoon network na 42 E 11,862/H na 105 cm parabolu + starý LNB Alps šum.č.0,7,rec.Technisat HD8 SX celý den bez problému,výpadky jen za většího deště,kvalita se pohybuje mezi 3,8 až 4,1 dB,obraz se rozpadá na technisatu při FEC 5/6 při poklesu pod 2,5 dB,u tohoto transponderu je důležité přesné nastavení LNB skew,místo příjmu cca 10 km od Ostravy.

rojroj
Registrace: 10/2009

cartoon

zaujimave umna 0%signal na CN,ja ho chytim malokedy,zatim co 90e krasne OTV,az po43w nemam problem,rozmyslam nad ultra inverto black,ale ani titanium nieje zly zatial...

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

zkus doladit skew,taky jsem měl s tímto TP problém a po doladění skew OK,u mě stačí nepatrné pootočení LNB a jsem bez signálu taky i když na jiných pozicích se prakticky neprojeví

rojroj
Registrace: 10/2009

to knawi :
Píšeš "...po BBC a ITV na 28.2e ani památky..."
BBC ne, ale ITV HD a další kanály jdou i na 80 cm parabolu, na devadesátku zcela jistě...
Jde o dvě družice (28,5°E a 28,2°E), možná v tom máš problém, nevím, zkus trochu popojet motorem...

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

Jinak, koukal jsem teď v noci na Sundance HD Channel na 9°E, pěkná hudba, nádherný obraz...zatím jede volně.

Děda Petr

Ano, právě to ITV HD je na 28,5°E...
Nebo nemáš správný sklon osy motoru a parabola ti na této pozici míří buď moc vysoko, nebo nízko - mimo pozici družice...

Děda Petr

@Děda Petr

Děkuju ti, asi jsem se nejasně vyžvejk. Díky sledování vortimondových poznatků a zkušeností, jsem obeznámenej se situací na polohách 28.2° a 28.5°E. Znám ch. ITV HD, který zatím vysílá na 28.5°E, a který dobře naladím, ale mám zájem o FTA vysílání na Astře 2D. Vlastně už roky se o její co nejlepší příjem pokouším. Bohužel, moje plácačka 224x235cm je na to malá. Zhruba mám ale pozici naladěnou, kromě A2D, bez problémů. Měj se fajn!

knawi

trapnej omyl!

velký pardon prosím, oprava: parabola 124.5x133.5cm, velká chyba!!, kdybych se aspoň moh´ vymluvit na zbytkovej alkohol!

knawi

Na svých cestáCh,kousek od Líbeznic,jsem spatřil jednu nějako podobnou parabolu,že by tvoje?(pěkně zhotovená) :)

zzaner

@zzaner: ne, ne, moje parabola je na plochý střeše, sice ne na vysokém paneláku, přesto nepříliš viditelná a rozhodně by nebudila pozornost pěknou montáží. Hlavně je to poblíž Slávie.

knawi

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra